1. Helden problemen - Pilot

Helden problemen - Pilot

Aaaaah! Ugh, boemboem-pieuw! Rose-bud! Kafling, splats en auw!

Wat gebeurt er?

Wat?! Oh nee, nee!

Zeven uur eerder

Paradise Mansion, Blatham City

09.00 AM, Maandag

“Goedemorgen mijnheer Dariee, heeft u lekker geslapen?” vroeg Skye, Dariee’s trouwe butler. “Redelijk” antwoordde Dariee. “Alleen, ik had zo’n rare droom. Deze droom heb ik nu al zeven avonden achter elkaar en elke keer schrik ik ervan wakker om 04.00 AM. Het is avond, negen uur. Ik kijk uit het raam van Paradise Mansion en zie zeven mannen zonder haar plassen tegen onze bomen. Woedend als ik word ren ik naar beneden, schreeuwend dat ze die arme bomen met rust moeten laten. Ineens komt er uit het niets een mensengrote hond tevoorschijn, gehuld in een zwart vest, wiens tanden een gele gloed lijken uit te stralen. Dat kreng laat zijn tanden zien en gromt en blaft alsof zijn leven ervan afhangt. De zeven plassende mannen draaien zich om en ik zie een uniek symbool op hun wollen truien. Een geel, rond ding met een jodelende kip in het midden. Ineens bespringen de mannen me, verander ik in een beschuitje, hoor ik een explosie en word ik wakker” “Wel beste heer Trots, ik ben dan geen Psycholoog, maar wat ik zo hoor kunt u lijden aan Psyholamantis-Seberburatis. Dag in, dag uit strijd u namelijk tegen de verschrikkelijke donkerheid van de misdaad tegen de natuur, vermomt als Bladman. U ziet de meest verschrikkelijke dingen, van omgezaagde bomen tot verminkte Paradijsvogels. Naast dat alles moet u nog uw identiteit geheim houden ook, zelfs voor uw geliefde Suna. Als u dat niet zou doen zouden al uw bekenden in gevaar lopen, en sinds u een van de rijkste mensen ter wereld bent zijn dat er nogal veel. De zeven mannen die de bomen onder plasten staan waarschijnlijk voor de zeven jaren dat u deze misdadigers bestrijd. De hond met de gele tanden staat voor alle verschrikkingen die u heeft gezien, en verslagen. Die kip heeft u gisteren gezien in een cartoon, en deze is blijven hangen in uw onder-bewustzijn” En het feit dat ik veranderde in een beschuitje dan? “Gestoord meneer, gewoonweg gestoord.”

Een verlaten steegje, New York

9.40 AM, Maandag

“Jij, ouwe, hierkomen!” Met zijn Ak-47 op de oude van dage gericht en een lelijke grijns op zijn smoel, commandeert de Russische The_Owner zijn mannen het arme oudje vast te pakken en in de naar plas stinkende wagen te duwen. Deze oude man is namelijk niet zomaar een bejaarde, het is de trotse vader van de mysterieuze MysterIcAia wiens identiteit een mysterie blijft, Trotsert! “Dit moet haar aandacht wel trekken” merkt de hufterige The_Owner opmerkzaam op. Met een sigaret in zijn mond, een lelijke zonnebril op z’n kop en een bewegende tattoo op z’n borst is dit echt een mannetje welke je nooit tegen het lijf wilt lopen. Dan hebben we het nog nieteens over de vreselijke geur die altijd om deze man rond dwaalt. Met een gemene lach rijd deze klootzak weg. Trotsert in de kofferbak, The_Owners mannetjes met wat Rocket Launchers op het dak en een vergeten granaat op de achterbank. Dit vraagt om problemen, dit vraagt om MysterIcAia!

The Russian like-a-like, Borneo

9.50 AM, Maandag

“Like! Like! Like! Like! Wij wjallen Like-a-Like ah sjien! Wij Like-a-Lika a lot!” de menigte schreeuwt het uit in een van de meest ranzige nachtclubs van Borneo, genaamd The Russian like-a-like, speciaal voor Russen.

Calamity’s Hoofdkantoor, Anton Vill.

9.55 AM, Maandag

“Haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaalloooooooooooooooooooo Anton Ville! Hier komt je favoriete presentator, de Calamitische, Calamitieitige, Clamatische Caaaaaaaaaaaaaaaaaaaalamity!” zo schreeuwt JJ Punt het uit voor de microfoon van het radio station Calamity & Co. “Dank je JJ., het is een eer en genoegen hier weer te mogen zitten, in deze heerlijke leren stoel van Vijfduizend Euro, gevuld met paardenharen en voor me een heeheeheerlijk bakje koffie gezet door mijn lieftallige echtgenote Monniejj. Ja lieverd, ik doe alles voor je, zelfs op de Rahahahahadiooo!”

Een onschuldig kantoor, een onschuldig radio station. En ach, gevuld met een aantal idioten, maar door gestoord te doen verdienen ze tenminste meer. Niks op aan te merken. Tenminste dat zou je denken.

Je denkt verkeerd.

Deze twee mannen en enkele vrouw zijn namelijk niet gewoontjes. Nou hoor ik je denken, dat zag ik ook, maar de idioterie is slechts een dekmantel voor deze drie helden. Of twee helden en een heldin. Ofzo.

Ene introductie, ik presenteer u Calamity, de leider van het drietal de Fantastische drie. Mits iemand een betere naam weet, stuur deze dan op naar uncdercover01heroes94@calamitysoffice.com. Ze mogen dan wel een kei zijn in de misdaad bestrijden, namen verzinnen is een heel ander verhaal. Enfin, Calamity gaat ook door het leven als Spierdoman, een held welke zijn spierballen kan opblazen door te jodelen. Deze gave heeft de beste man ooit gekregen na een tragisch ongeluk in een doedelzakken fabriek. Dan hebben we JJ Punt, de tweede held met een obsessie voor de letter J. Gewapend met enkel zijn zwaard, een zwarte tulband en aviator bril, bestrijd hij als de tweede van de drie samen met Calamity en Monniejj de misdaad. Ja, we zijn haar niet vergeten, de derde en laatste held(in) van ons drietal, de oelijke vroelijke Monniejj. Calamity’s vrouw. Met een kunstgebit in haar mond bestrijd zij, samen met JJ Punt en Calamity, de misdaad. Een kunstgebit? Ja beste klikbuislezertjes, een kunstgebit! Maar niet zomaar een kunstgebit, het is een Cyber kunstgebit! Door te klakken met haar tanden kan ze verschillende actie’s uitvoeren en gadgets oproepen, zoals bijvoorbeeld een laser haarspeld en een mini-van (als in, heel erg mini-mini. Teennagel groot mini, ideaal om gevaarlijke geheime gebieden mee te verkennen). Het enige nadeel van dat alles is dat het wel wat kost, haar kunstgebit draait namelijk niet op stroom, maar op Atenntioplytrogafromitus. Wanneer Monniejj aandacht krijgt, stroomt deze vloeistaf door haar aderen naar haar kunstgebit toe waardoor ze weer kan verder leven. Haar kunstgebit houd namelijk niet op bij gadgets, het houd Monniejj ook in leven. Zeven jaar geleden viel de arme meid namelijk in een bak chemisch afval, waar perongeluk allemaal magazines in waren gedropt door een Russische maffiose genaamd The_Owner. Het waren magazines van het ergste soort, namelijk roddelblaadjes. Monniejj overleed die dag en verloor tevens al haar tanden. Calamity kon dat niet hebben en vroeg zijn goede vriend Bladman, een mede held en geniale uitvinder, om een kunstgebit voor zijn geliefde te maken zodat ze weer kon leven. Vaag verhaal kort; het werkte en nu bestrijd ze de misdaad. Stiekem is ze verliefd op Bladman en heeft ze een afkeer tegen de arme, arme Calamity. Natuurlijk houd ze dat wel geheim, al doet het haar wel erg veel pijn. Tuurlijk ja, anders werd het allemaal te saai.

Zo, nu kennen jullie alle karakters.

Klaar voor een doem scenario?

Zie hier, het verhaal gaat beginnen. Een verhaal welke al deze personages op de proef zal stellen.

Een stem, te horen over de hele planeet.

10.10 AM, Maandag

BOOM BOOM FIJARPOWUR!

MWUAHUAHUA!

To be continued

Dit artikel delen

Over de auteur