1. Sony reageert op dode pixels in PSP-scherm

Sony reageert op dode pixels in PSP-scherm

Defecte PlayStation Portable (PSP) systemen, en modellen waarin dode pixels in voorkomen zullen worden vervangen. Sony Computer Entertainment America (SCEA) bracht dit nieuws naar buiten. Dat kan echter alleen op vertoon van een garantiebewijs. Eerder liet Sony weten volgens een Canadese-winkelketen, geen PSP-systemen met dode pixels te vervangen.

Vlak na de Amerikaanse lancering van de PSP waren namelijk vele problemen gerapporteerd bij Sony over dode pixels. Een dode pixel is een pixel in het LCD-scherm die niet goed functioneert. Er kwamen op de website van PlayStation zoveel meldingen over dode pixels binnen, dat de website binnen enkele uren offline was.

Sony raadt de mensen die een dode pixel hebben gevonden aan om eerst een 'week of twee' te wachten en kijken of het echt stoort. Als PSP-eigenaren inderdaad last hebben van de dode pixel(s) tijdens het spelen van spellen of het kijken van films, dan zal Sony de PSP vervangen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • sony heeft nooit aangegeven om de psp's met dode pixels "NIET" te vervangen.

  Dit was gewoon een misunderstanding dat zich razendsnel verspreid heeft

 • Mja maar wel spijtig dat je de verzendkosten zelf moet betalen van het sturen + terugsturen :s

 • "een week of 2 wachten om te kijken of het echt stoort" wat is dat voor belachelijk iets, ze moeten gewoon geen kapotte spullen afleveren, je betaalt er toch voor!

 • weer zon leuke streek van sony :S

 • gewoon niet importeren…

 • gierig gewoon

 • Mijn eerste DS die ik kocht had rijen met dode pixels, onder en boven. Laten we het stellen dat ze beide kapot waren. In de winkel ging ik een tweede testen, en was ook naar de klote. Bij mijn derde was pas alles goed. Wanneer je een pixel probleem hebt met je DS, zie je dat meteen, terwijl de beeldpuntjes bij de PSP veel kleiner zijn dat het niet of nauwelijks opvalt. Een dode pixel kan trouwens ook weer gaan werken na een tijd. Waarom denk je dat Sony zegt dat je nog een week of 2 kan wachten om het te bekijken?

 • Waarom denk je dat Sony zegt dat je nog een week of 2 kan wachten om het te bekijken?  misschien omdat dat ze geld scheelt…  Afijn, ik heb nog nooit een dooie pixel weer zien gaan werken… Of het kan weet ik niet, maar de kans acht ik zeer klein. Bijna onmogelijk dus.

  En rijen dooie pixels in je DS? Ongeloofwaardig, je bent de eerste op het hele internet die ik daarover hoor. Als je nu zegt '1 of 2 dooie pixels', dan had ik je wel geloofd, maar nu… • Soms denk je dat iets een dode pixel is maar dan kan het zijn dat het een zogenaamde 'luie pixel' is. Die blijft voor onbepaalde tijd meestal zwart of wit maar gaat uiteindelijk wel weer werken. Pixels die niet verdwijnen of een andere kleur hebben dan zwart of wit zijn dus (waarschijnlijk) dood.  Is geen gelul overigens :).  Maar jah feit blijft dat je met LCD dode/luie pixels kunt hebben. LCD televisie en computerbeeldschermen hebben er ook last van. De meeste laptops ook…


 • De helft van beide schermen knipperde en was wazig, dus was 1 kant gewoon dood. Of je het wilt geloven of niet, moet je zelf weten, maar bij de DS kan het ook. Het was gewoon een defecte DS…  En ja dode pixels kunnen gaan werken want ze hoeven soms niet eens dood te zijn. Soms hoef je maar een tikje te geven en kunnen ze toch licht doorlaten.

 • Ookal stoort zo'n dode pixel me niet zou ik m gewoon terugsturen hoor. Wil gewoon een PSP die er piekfijn uitzien als ik m haal.

 • ik heb dus nog echt nooit last gehad van dooie pixels

 • Wat een onzin van Sony, ze zijn verplicht een goed product te leveren. En als daar iets aan mankeert, moeten ze dat vergoeden. En niet van "ja als het stoort dan krijg je een nieuwe". Iedereen een nieuwe PSP (als die dode pixels heeft tenminste) en als dat Sony veel geld kost zijn ze dat toch zelf schuld, hadden ze maar een beter product moeten leveren. Mensen betalen ook het hele bedrag of zullen wel met "dode" munten gaan betalen, en pas echt betalen als het hen stoort?!

 • dit maakt het zeer lastig voor de importeurs onder ons :P

 • oh nee, een dode pixel :O maak 'm, ik kan 'm nie missen :p

 • @ps2ruler dode pixels versta je niet onder een ''defect'' product. Het komt heel vaak voor en meestal merk je het niet eens. Alleen met een achtergrond van 1 kleur. Sony die verhelpt het wel, maar dan alleen als het ook echt nodig is lijkt mij. voor 1 kleine kut pixeltje zou ik ook geen andere PSP van 250 euro weggeven

 • logisch denk nou na, Sony…. Die is duur en slecht, neem nou microsoft, ze komen erachter van die kabeltjes, en gelijk krijgt elke Xboxbezitter een brief voor het vervangen… (ik kreeg er 2 vanwege mijn 2 xboxen)

 • @Legendary W..dan heb je niet goed op het nieuws gelet, want die nieuwe kabel schijnt het in veel gevallen alleen maaar erger te maken.

 • FF ontopic damutjes :)

 • dat bedoel ik.. de gasten die met het nieuws naar buiten kwamen dat het niet kon waren zeker Nintendo Lovers.. suckers

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren