1. April

April

April staat weer voor de deur en dat betekent dat het weer wat rustiger gaat worden. Tenminste, dat is normaal gesproken zo. Dit jaar is gelukkig een uitzondering, want er komt net als de maanden februari en maart weer heel wat moois uit. Bij deze een overzicht van wat je zoal kunt verwachten.

Multi Platform spellen

Viewtiful Joe 2

PlayStation 2|
GameCube


Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 4
Releasedatum: 1 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1977.jpgIn Viewtiful Joe 2 staat Joe er niet meer alleen voor. Je kunt nu ook met zijn vriendin Silvia spelen. Samen zullen zij moeten afrekenen met veertig verschillende vijanden, verspreid over een aantal locaties. Zo zul je onder andere terecht komen in het oude Japan, een oerwoud, besneeuwde bergtoppen en zelfs in de ruimte.

Met ouderwets knokken ben je er echter nog niet. Daarom hebben Joe en Sylvia de mogelijkheid om op ieder gewenst moment de film vooruit te spoelen of langzaam af te spelen. Ook het inzoomen op bepaalde scénes is mogelijk. Nieuw is optie op de Re-play in te zetten, waarin een actie drie maal wordt herhaald. Drie keer een klap uitdelen op het gezicht van een lelijke eindbaas bijvoorbeeld. De unieke cartooneske stijl is gelukkig bewaard gebleven, en samen met de hoge moeilijkheidsgraad houdt Viewtiful Joe 2 je net als zijn voorganger wel even zoet.

Close Combat: First to Fight
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: 2K Games | Ontwikkelaar: Destineer Studios
Releasedatum: 1 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2449.jpgClose Combat: First to Fight, is een tactische eerste person shooter, ontwikkeld door Destineer Studios. De realistische Close Combat-franchise maakt de stap naar 3D, met een gloednieuwe eigen engine, die superstrakke graphics op je scherm tovert.

In First to Fight speel je teamleader en moet je team van US Marines door urban terrain zien te loodsen en talloze missies met uitvoeren. Het US Marine Corps is nauw betrokken geweest bij de ontwikkeling van de game, en zal het in licht aangepaste vorm, ook als trainingstool gaan gebruiken. Kortom, realisme en authenticiteit staan voorop in First to Fight.
Close Combat is op Xbox en PC zowel cooperatief als competitief te spelen. Op de Xbox kan dit via Xbox Live, System Link of Split Screen, op de PC kun je de strijd aangaan via LAN of Internet.

Midnight Club 3: DUB Edition
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Rockstar Games | Ontwikkelaar: Rockstar San Diego
Releasedatum: 15 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2114.jpgVoor het derde deel van de Midnight Club serie heeft Rockstar de hulp ingeroepen van het autotune blad DUB. Voor iedereen die er nog van het blad heeft gehoord, je kunt het vergelijken met de PlayBoy, maar dan op het gebied van auto’s. Het staat vol met interviews, feitjes, de nieuwste auto’s en nog veel meer. Dankzij deze samenwerking beschikt Midnight Club 3: DUB Edition over enorm veel auto's en tune onderdelen.

Midnight Club 3: DUB Edition zal dezelfde speelmodi bevatten als het vorige deel: Career, Arcade, Cruise en Online. In de Career-mode is het mogelijk om vrij door een stad te toeren en op verschillende plekken uitdagingen aan te gaan, die je bij winst geld opleveren. Met het geld is het uiteraard weer mogelijk om nieuwe voertuigen aan te schaffen, maar nu dus ook om je voertuigen te tunen. Naast auto’s zal je in Midnight Club 3: DUB Edition ook de beschikking krijgen over motoren, straatfietsen, pick-up trucks, klassieke auto’s en zelfs helikopters.

Het spel speelt zich af in de underground street racing-wereld van Atlanta, San Diego en autostad Detroit. Steden die we onveilig gaan maken met zeer diverse wagens, van sedans tot racemonsters en van cabrio’s tot jeeps.


Game Boy Advance spellen
Door Jelle van Es

Vorige maand schreven we de GBA nog af, maar deze maand lijkt de handheld uit het graf te zijn opgestaan. Er komen in april twee interessante titels uit, waarna er in mei en juni spellen als Boktai 2 en Kingdom Hearts: Chain of Memories verschijnen. Er valt dus nog genoeg te beleven deze zomer op de Game Boy Advance.

DK: King of Swing
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 3 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2184.jpgIn de normaal zo rustige jungle is de hel losgebarsten. De king-of-the-jungle-ceremonie staat op het punt van start te gaan, maar King K. Rool heeft de speciale medailles voor de winnaars gestolen. Donkey Kong en zijn vrienden moeten deze medailles terug zien te veroveren. Onderweg zullen ze ook nog hun vrienden Diddy, Dixie en Funky Kong moeten bevrijden uit de klauwen van King K. Rool zijn handlangers.

Dit standaardverhaal dient nu eens niet als inleiding voor het zoveelste platformspel met Donkey Kong in de hoofdrol. DK: King of Swing belooft een compleet nieuw spel te worden. In dit spel speel je als Donkey Kong en swing je van wereld naar wereld op zoek naar de gestolen medailles. Onderweg kun je nog wel even een banaantje achterover drukken, maar meer tijd valt er niet te verliezen.

Yoshi Universal Gravitation
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 22 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2598.jpgHet is al even geleden dat de groene dino Yoshi de ster was in zijn eigen spel. Tijdens de perspresentatie van de Game Boy Advance draaide het spel Yoshi’s Story als demo op het systeem, maar het is nooit uitgebracht. Wel kwam tijdens Nintendo’s poortfestival het spel Mario World 2: Yoshi’s Island voorbij onder de titel Mario Advance 3. Nu mag Yoshi dus opnieuw komen opdraven. Verwacht vooral geen spectaculair verhaal, maar wel lekker ouderwetse 2d platform actie, vrolijke omgevingen en de typische Yoshi moves als eieren leggen, de zweefsprong en het opeten van voorwerpen en vijanden.

Yoshi Island is omgetoverd tot een prentenboek, en aan Yoshi de taak om dit weer ongedaan te maken. Hiervoor moet hij een aantal levels doorlopen waarin hij steeds moet voldoen aan een vooraf bepaald doel. Dit varieert van het verzamelen van een aantal muntjes, het bevrijden van een bepaald aantal beesten, of het voltooien van het leven binnen een bepaalde tijdslimiet. Tot dit punt weinig nieuws onder de zon qua innovatie, maar let op. Naast de standaard besturing via de vierpuntsdruktoets, zal je nu de spelwereld om Yoshi heen kunnen draaien door simpelweg de GameBoy te kantelen in de gewenste richting.


Nintendo Dual Screen spellen
Door Jelle van Es

Na een succesvolle lancering op 11 maart jongstleden, krijgen we nu al te maken met een rustige periode. Veel aankomende titels zijn verschoven naar het najaar, waardoor we tot aan juli niet al te veel toppers hoeven te verwacht. Deze maand slechts één potentiële topper, te weten Need for Speed Underground 2.

Need for Speed Underground 2DS
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Black Box
Releasedatum: 29 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/3031.jpgIn grote lijnen zal dit spel identiek zijn aan zijn grote broers op de spelcomputers (tunen en racen), maar EA heeft ook gedacht aan de unieke eigenschappen van de Nintendo DS. Sterker nog, het bedrijf komt met een paar hele puike uitwerkingen van de Nintendo DS functies en zelfs met een gloednieuwe en exclusieve spelmodus.

Vooral het touchscreen heeft de mensen van Electronic Arts weten te inspireren. Het tunen van je wagens is een groot onderdeel van de Underground serie, en in de voorgaande versies was het vaak een tijdrovend werkje om onderdelen te selecteren uit waslijsten met fabrikanten en types. Ook het plaatsen van bijvoorbeeld stickercombinaties, was soms een hels karwei. Dit lijkt nu verleden tijd. Wanneer je jouw racemonster in de garage hebt gezet, klik je op het onderste scherm op het onderdeel van je auto dat je wilt gaan tunen of vervangen, en je selecteert de gewenste fabrikant en het type en klaar is Kees. Erg interessant lijkt de mogelijk te worden om je eigen stickers te ontwerpen op het touchscreen. Het logo van je favoriete voetbalclub, de naam van je geliefde of een fraaie zelfontworpen tekening, het kan allemaal prijken op de motorkap of de deur van je eigen bolide.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

We zouden wel gek zijn om er grapjes over te maken. Baten Kaitos en Viewtiful Joe 2 liggen écht op 1 april in de winkels. En je zou wel gek zijn, als je beide titels dan niet direct aanschaft, aangezien beide spellen zeker in een GameCube collectie thuishoren. Toch zijn beide spellen niet voor iedereen geschikt. Met Viewtiful Joe 2, het vervolg op zeer gezellige cartoon knokspel, is het namelijk niet al te gemakkelijk om levels te voltooien. Nu ook Sylvia, de vriendin van Joe, meevecht in nieuwe omgevingen en met nieuwe eindbazen, is het vooral meer van hetzelfde. Maar wel héél leuk! Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean is ook een spel dat niet iedereen even goed zal bevallen. Desondanks is het het wel een RPG die garant staat voor tientallen uren gameplay. In het begin even doorbijten, maar dan heb je ook wat.

Voor wie meer houdt van stevige recht toe recht aan-actie, is er nog Star Fox Assault. Rondrijden, vliegen en er op los knallen. Dat is zo'n beetje Star Fox Assault in een notendop. Vooral met een aantal vrienden erg vermakelijk. April doet wat hij wel, en doet het zoals het er naar uitziet, behoorlijk goed. En voor het goede doel mogen wel een paar spaarvarkens sneuvelen, toch?

Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean
Uitgever: Namco | Ontwikkelaar: Monolith Productions
Releasedatum: 1 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1509.jpgBaten Kaitos is een RPG van Namco exclusief voor de Nintendo GameCube. Het spel wordt ontwikkeld door Monolith. Het bedrijf heeft de Xenosaga serie op haar naam staan. In Baten Kaitos speel je met Kara. Zij heeft diverse problemen. Ze moet haar familie redden maar komt erachter dat er meer duistere plannen zijn. Dit allemaal speelt plaats in een fantasiewereld waar mensen vliegen en landen door de lucht heen zweven. Kara is nog niet zo oud maar heeft nog een probleem: ze mist een vleugel.

De game zal onder het genre kaart RPG’s vallen. Het visuele vlak van Baten Kaitos heeft Oosterse tinten. De gevechten worden gehouden op twee dimensionale velden. De spelers op het veld zijn drie dimensionaal. Het spel verschijnt in Japan en in de Verenigde Staten. De game moet in de Verenigde Staten rond het einde van 2004 uitkomen. De precieze verkoopdatum van de game is niet bekend. Het spel zal ergens in 2005 verschijnen.

Viewtiful Joe 2
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 4
Releasedatum: 1 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1976.jpgIn Viewtiful Joe 2 staat Joe er niet meer alleen voor. Je kunt nu ook met zijn vriendin Silvia spelen. Samen zullen zij moeten afrekenen met veertig verschillende vijanden, verspreid over een aantal locaties. Zo zul je onder andere terecht komen in het oude Japan, een oerwoud, besneeuwde bergtoppen en zelfs in de ruimte.

Met ouderwets knokken ben je er echter nog niet. Daarom hebben Joe en Sylvia de mogelijkheid om op ieder gewenst moment de film vooruit te spoelen of langzaam af te spelen. Ook het inzoomen op bepaalde scénes is mogelijk. Nieuw is optie op de Re-play in te zetten, waarin een actie drie maal wordt herhaald. Drie keer een klap uitdelen op het gezicht van een lelijke eindbaas bijvoorbeeld. De unieke cartooneske stijl is gelukkig bewaard gebleven, en samen met de hoge moeilijkheidsgraad houdt Viewtiful Joe 2 je net als zijn voorganger wel even zoet.

Star Fox Assault
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Namco
Releasedatum: 29 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/226.jpgStar Fox Assault zal een geheel ander spel worden dan Star Fox Adventures; je zult in je Arwing kunnen rondvliegen, met tanks kunnen rijden en ook nog te voet kunnen rondtrekken. Het zal echter geen plezierig tochtje worden, want de levels zijn bezaaid met vijanden die jij op jouw eigen manier het leven zuur mag maken. Dus bestook ze met geweren vanaf de grond of jaag ze achterna in je Arwing.

Je zult ook samen met een vriend in een Arwing kunnen stappen om samen een missie te volbrengen. De ene speler zal dan de Arwing besturen en de ander zal het geschut bedienen. Ook de andere twee spelers kunnen dit doen. In de Landmaster Tank zul je eveneens gebruik kunnen maken van een bijrijder. Ook hier zal deze dan schieten en zal de andere speler rijden. Er bestaat ook de mogelijkheid om allemaal een eigen voertuig nemen. In totaal kun je dus met vier spelers samenwerken om een missie te voltooien. Dit kan ook zonder dat je drie vrienden hoeft op te trommelen; dan bestuurt de computer namelijk gewoon de andere drie spelers.

Naast de teamgenoten die we al kennen zullen er ook enkele nieuwe gezichten verschijnen in Star Fox Assault. Natuurlijk blijven Fox McCloud, Slippy Toad, Falco Lombardi en Peppy Hare van de partij. Helaas heeft Namco nog niets over de nieuwe personages bekendgemaakt.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

De zomer komt er stiekem weer aan, en dat merken we in april niet alleen aan de temperatuur. Hoewel er voor de komende maanden nog enkele toppers op de plank staan'valt April toch een klein beetje tegen. Toch zijn SWAT 4 en Stronghold 2 geen titels om lichtzinnig over te doen, en natuurlijk lift de PC ook mee op multiplatform titels als Close Combat: First to Fight. Zo kan april toch nog een leuk maandje worden, en anders kun je met een beetje mazzel natuurlijk ook nog even een terrasje pakken!

SWAT 4
Uitgever: Vivendi Universal Games | Ontwikkelaar: Irrational Games
Releasedatum: 8 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2058.jpgDe SWAT serie heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd op de PC. Het spel is geëvolueerd van een puur strategiespel naar een strategisch actiespel. In de lijn gaat SWAT 4 door.

Voor het vierde deel van SWAT heeft Vivendi het uit Australië afkomstige Irrational Games ingehuurd. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor één van de betere schietspellen van 2004, Tribes: Vengeance. Net zoals deze titel is ook SWAT 4 gemaakt met de Unreal engine. Irrational Games is echter qua mogelijkheden met de engine tot het uiterste gegaan om een spel neer te zetten wat goed met haar tijd mee kan.

SWAT 4 beschikt behalve over een singleplayer ook over een multiplayer. Daarin is het globaal de bedoeling dat het ene team een VIP verdedigt, terwijl het andere team die VIP moet zien in te rekenen. Een opzet die in een bètá al goed bleek te zijn voor vele uurtjes goed vermaak.

Grafisch heeft het spel weer een verbetering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij de Unreal engine komt het nog beter tot zijn recht. De lichteffecten zien er goed uit. Alleen de omgevingen zijn iets minder. SWAT 4 verschijnt op 8 april voor de PC.

Stronghold 2
Uitgever: 2k Games | Ontwikkelaar: Firefly Studios
Releasedatum: 22 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2548.jpgStronghold 2 is een mix van real time strategie en simulatie. Het zal in tegenstelling tot zijn voorganger volledig 3D zijn. Al spelende kun je vele kastelen bouwen en bekijken hoe jouw bevolking in dat kasteel leeft. Wees een goed heerser en zorg dat het voor jouw onderdanen prettig leven is en pas tegelijkertijd op voor de vijand, die altijd op de loer ligt.

Je kunt in Stronghold 2 voor het eerst ook de binnenkant van een gebouw bekijken, om te zien wat er zich daarin afspeelt. Wanneer er zich een gevecht voordoet met een rivaliserende landheer, zul je namelijk ook de strijd kunnen aangaan binnenin je kasteel. De 3D-engine, die simpelweg Firefly is genoemd, zorgt er eveneens voor dat het leven in de Middeleeuwen nog beter kan worden weergegeven.

Stronghold 2 biedt de speler veel mogelijkheden. Natuurlijk kent het spel de standaard RTS opties (bouwen, geld verdienen, vechten), maar er is meer. Zo kun je het dagelijks leven binnen de muren van je burcht voor een groot deel bepalen. Je kunt bijvoorbeeld een banket organiseren om je inwoners tevreden te houden. Ook heb je invloed op de gezondheidstoestand in je burcht. Je kunt zelfs straffen instellen die zullen worden uitgedeeld voor verschillende misdaden. Stronghold 2 verschijnt op 22 april voor de PC.


PlayStation 2 spellen
Door Björn Groenveld

Wat was februari toch een topmaand met veel exclusieve titels voor de PlayStation 2. Hieronder vielen natuurlijk onder andere Metal Gear Solid 3: Snake Eater, Devil May Cry 3 en Gran Turismo 4. Maar april mag er zeker ook zijn. Toch is april meer een maand met wat meer multiplatform titels en hier en daar een paar exclusieve titels voor de PlayStation 2. Onder die multiplatform titels vallen Viewtiful Joe 2, Midnight Club 3: DUB Edition en meer.

Meer over deze titels kun je hierboven lezen, wij gaan ons nu richten op de exclusieve titels voor de PlayStation 2. Op 8 april zal Nina Williams uit Tekken haar opwachting maken in Death by Degrees. Zal het Namco lukken om Nina meer te laten doen dan alleen haar bekende handen- en voetenwerk. Nog een titel die er uitspringt is Haunting Ground van Capcom. Haunting Ground mag dan van Capcom zijn, het heeft niks te maken met de Resident Evil-serie. De speler bestuurt Fiona, een bang meisje die jij moet helpen een uitweg te zoeken. Een leuk extraatje is dat Fiona ook bang wordt en wanneer dit gebeurt zal het moeilijker zijn om haar te besturen.

Death by Degrees
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Namco
Releasedatum: 8 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1812.jpgNina Williams, die haar debuut maakte in de Tekken reeks, is terug! Ditmaal staat ze er alleen voor in een derdepersoons actiespel. Nina wordt er namelijk op uitgestuurd om een high-tech wapen op te sporen, en zal hierbij een groot aantal locaties infiltreren.

Vooral het vechtsysteem moet hoge ogen gaan gooien. Het moet namelijk mogelijk zijn Nina in diverse richtingen tegelijkertijd te laten knokken door middel van beide analoge sticks van de PlayStation 2 controller. Dit systeem vonden we eerder terug in Rise to Honor, waarin Jet Li de hoofdrol speelde. Helaas pakte dat avontuur niet goed uit.

Echter, Namco wilt Nina meer laten doen dan alleen het bekende handen- en voetenwerk. Zo zal Nina divers wapentuig onder haar welgevormde handen krijgen, en ook de gadgets zullen in grote getalen aanwezig zijn. Puur actie-georiënteerd wordt het spel niet: er zal ook wat stealth aan te pas komen.

Ghost in the Shell: Stand Alone Complex
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Cavia
Releasedatum: 22 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2528.jpgWe leven in het jaar 2030, een wereld waar niemand weet waar de realiteit eindigt en waar de virtualiteit begint. De grens tussen de cyborgs en de mensheid is bijna niet meer te onderscheiden. Cyber-misdaad, spionage en terrorisme zijn een plaag voor het sociale leven van de mensheid en haar technologie. Gelukkig heeft Majoor Motoko Kusanagi een oplossing gevonden om de cyborgs een halt toe te roepen, een geheim wapen.

Jij speelt met de karakters Motoko en Batou. Je eerste missie is om een onderzoek te doen naar mogelijke actieve wapenhandelaren. Op het eerste gezicht lijkt dit een makkie, maar niets blijkt minder waar. Je komt er al snel achter dat er zich een groot mysterie afspeelt, waar ook het lichaam van een geleerde die al vijf jaar dood is een belangrijke rol speelt. Wanneer deze veronderstelde wapenhandelaren simpele rijsthandelaren blijken te zijn vraag jij je al snel af hoe al deze gebeurtenissen met elkaar verband hebben.

De speler moet een geheim ontrafelen dat deze en andere mysteries met elkaar verbind. Maar dit gaat niet zonder slag of stoot, vele vijanden maken je het leven er niet makkelijker op en willen jouw onderzoek saboteren. Ghost in the Cell: Stand Alone Complex beloofd een meeslepend actiespel te worden die de speler voor een lange tijd zal vermaken.

Haunting Grounds
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 1
Releasedatum: 28 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/2613.jpgCapcom’s nieuwste horroravontuur gaat dit keer niet schuil onder een Resident Evil titel, dit maal werkt Capcom aan Haunting Ground. Haunting Ground werd op de Tokyo Game Show van 2004 aan de pers getoond onder de naam Demento.

Haunting Ground is een combinatie van horror-, avontuur- en puzzelelementen. Waar de hoofdpersonage Fiona wakker wordt in een kerker, opgesloten. Bang en verbaasd gaat Fiona op zoek naar een uitweg. Tijdens het onderzoeken van het gangenstelsel komt ze andere gevangen tegen en ze vraagt zich af waarom zij en deze andere hier gevangen zitten. Naarmate Fiona banger wordt, zal het moeilijker zijn om Fiona te besturen, en zal ze uiteindelijk struikelen en vallen. Naast deze handicap zullen de kleuren op het scherm vervagen en op bepaalde momenten in zwart-wit overgaan. Alleen door weg te rennen van de angst opwekkende elementen en de angst van Fiona te onderdrukken zul je de spelelementen weer normaal kunnen krijgen en zo Fiona laten bedaren.

Fiona gaat het avontuur niet alleen aan, maar met een Duitse herder. Deze hond heeft ze uit een val gered en volgt haar sindsdien en luistert naar de commando’s van Fiona. Hoe meer Fiona met de hond optrekt, hoe meer hij Fiona zult vertrouwen en uiteindelijk Fiona op gevaarlijke momenten redden van het gevaar.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

April is voor de bezitters van een Xbox een absolute topmaand. In deze maand verschijnen er namelijk drie exclusieve titels die allen de bijzonder hoge verwachtingen lijken in te lossen. Allereerst komt Doom 3, die wordt overgezet van de PC. De Xbox is de enige spelcomputer die deze first-person shooter kan draaien en dat zal te zien aan de indrukwekkende graphics.

Op 22 april komen de andere twee Xbox-spellen uit: Jade Empire en Unreal Championship: The Liandri Conflict. Ook deze titels zijn bijzonder veelbelovend en hebben de potentie om uit te groeien tot echte klassiekers. Er is dus genoeg keuze om iets moois te kopen deze maand. Naast dit drietal komen er ook nog de gebruikelijke multiplatformtitels uit, zoals Midnight Club 3: DUB Edition, Close Combat: First to Fight, LEGO Star Wars en de sluiptitel Stolen.

Doom 3
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Vicarious Visions
Releasedatum: 8 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1409.jpgDoom 3 is een veelbelovende titel en dat komt niet alleen door zijn legendarische achtergrond. Het eerste beeldmateriaal dat is vrijgegeven plus de schaarse informatie waren van hoog niveau. Velen waren erg blij met de aankondiging van Doom 3 voor de Xbox, aangezien niet iedereen een moderne PC bezit. Ook in de Xbox-versie moet de speler strijden tegen legers die rechtstreeks uit de hel komen. Een gigantische invasie van demonen verrassen UAC's Mars Research Facility en laat een spoor van vernieling en chaos achter. De speler is één van de weinige die overleeft en moet zijn angsten wegzetten om zich een weg naar de hel en terug te vechten, in een episch gevecht tegen pure duivelse demonen.

Doom 3 is een First Person Shooter die tot op heden grafisch veel indruk maakt. De wapens die de speler gebruikt zitten vol detail, terwijl de duivelse demonen er griezelig realistisch uitzien. Tel daarbij op de claustrofobische gangen plus intense gevechten op buitenlocaties en je weet dat het singleplayer avontuur wel goed zit. Naast dit offline gedeelte kan er ook in de multiplayer via Xbox Live geknald worden. Hierin kunnen slechts vier spelers tegelijk een deathmatch spelen, maar het is vooral het singleplayer avontuur dat tot op heden veel indruk maakt. Een waardige opvolger van de moeder der shooters lijkt eraan te komen. In onze E3-impressie vind je alle informatie nog eens op een rijtje.

Jade Empire
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: BioWare
Releasedatum: 22 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1659.jpgJade Empire speelt zich niet in het Star Wars-universum af, maar is qua stijl vrijwel identiek aan Knights of the Old Republic. BioWare heeft de engine op enkele vlakken verbeterd waardoor het spel er nog beter uitziet dan zijn Star Wars voorganger. Het grote verschil is echter dat Jade Empire een totaal andere wereld als thuishaven bevat; het mythische China, zoals China zou zijn als alle verhalen kloppen.

Voor de rest scheelt het allemaal niet veel. De speler maakt een nieuw karakter aan, kan het goede of slechte pad volgen, krijgt volgers gedurende het spelen en reist naar diverse gebieden. In die gebieden wordt kennis gemaakt met heel veel verschillende NPC’s en worden er duizenden regels aan dialoog doorheen gejaagd. Daarnaast is er een mogelijkheid om van de normale spelwereld naar een donkere, duistere wereld te reizen.

Behalve het praten met andere karakters en het reizen naar verschillende plaatsen, zal er ook heel wat afgevochten worden. Hiervoor heeft de speler de beschikking tot allerlei verschillende gevechtstechnieken die tijdens het spelen verbeterd kunnen worden. Het arsenaal aan bewegingen en manieren van aanvallen is zo divers dat Jade Empire zelfs uitblinkt op dat gebied.

Unreal Championship: The Liandri Conflict
Uitgever: Midway | Ontwikkelaar: Epic Games
Releasedatum: 22 april 2005

http://media.insidegamer.nl/topimages/1792.jpgDe grootste verandering in deze nieuwe Unreal Championship zijn de gevechten die ditmaal niet alleen door schietende wapens worden beslist. Ditmaal kunnen spelers namelijk ook lijfelijk de strijd aangaan met zogenaamde melee-wapens. Hiervoor is de optie om te alle tijde te wisselen tussen de derde persoon en de eerste persoon in het leven geroepen, zodat je altijd het overzicht behoudt. Dus bijvoorbeeld ook bij het maken van allerlei combo’s met behulp van allerlei sprongen.

Er is keuze uit ongeveer vijftien karakters die verdeeld zijn over vier rassen. Elk personage heeft zijn eigen unieke vaardigheden; zo is de ene snel en de andere weer heel sterk. Leuker is dat elk karakter een eigen melee-wapen bezit, waarmee het een geheel eigen stijl van aanvallen heeft.

Nu ligt het natuurlijk voor de hand om te zeggen dat spelers met bruut schietgerei veel meer in het voordeel zijn dan spelers die meer het lijfelijke geweld hanteren. Daarom heeft Epic wat aardige voordelen voor de vechters ingebouwd. Zo zijn de klappen met melee-wapens vaak krachtig door het gebruik van allerhande combo’s, die nog eens versterkt kunnen worden door het inzetten van vergaard adrenaline. Is er genoeg adrenaline, dan kan elk karakter iets unieks en krachtigs voor elkaar krijgen. Stel je maar eens een vampier voor die levensenergie van een ander afpakt om z’n eigen meter aan te vullen, om maar een voorbeeld te noemen.

Daarnaast zijn er veel acrobatische moves om tegenstanders te ontwijken, kun je kogels terugkaatsten met een goede timing en zijn er á la Mortal Kombat brute finishing moves. Uiteraard kan er ook via Xbox Live worden gespeeld en dat belooft heel veel speelplezier. Bekijk voor meer informatie nog eens onze impressie van een jaar geleden.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • nou ja, ik weet niet echt wat leuk is, maar ja. miss ligt het wel aan mij. Die Midnight Dub is wel gaaf das waar. moek wel hebbe. voor GC is zooi. En ja Xbox habe ich nicht. ik weet het ik moe me schame :(  ciao

 • Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean  Dit wordt 1 van de beste GameCube games

 • ja maar ja. dat is wel een RPG ok das gaaf. maar niet de kaart RPG's dat is wel jammer :'(

 • mooie lijst :D

 • mja de DS maar 1 Game lol?, mja Unreal Championship 2: The Liandri Conflict & Doom³ komt deze maand cker in me collectie maar volgens mij kwam UC2 al 15 April uit?

 • Star Fox Assault is vind ik ook een top spel dus dit wordt wederom een goeie maand voor de GameCube

 • heb ik gespeeld, hij valt heel erg tegen helaas…*starfox* k vind de besturing maar niks…anders was de game wel goed.

 • waar staat Destroy Al Humans:-l

 • okay effe een test hehe.

  welke game(s) gaan jullie kopen??

  zeg wel waarvoor ie is. is leuk, kijken wat er het meest gekoch zal worden én welke consoles er het meest in omloop zijn…  hehe.


 • Destroy All Humans! komt geloof ik pas in juni.  UC2 voor de Xbox is een spel dat ik zeker nog eens ga kopen :).

 • hmmmz, geen van allen!

  ik kooop eerst een DS met wario ware touched, en dan donkey kong jungle beat.(met bongo's of course)

 • keb BK al :D:D, enneh DK:king of swing ligt al lang in de winkel :S

 • Doom 3 voor de xbox word van mij.

 • viewtiful Joe 2 ligt al in de winkel in Lisse(zuid-holland):S….  Vaag

 • Ik zou nog even goed naar het Baten Kaitos stukje kijken.

  Ik heb de game niet, maar volgens mij speel je toch echt met een mannelijk hoofdpersonage. Ik geloof dat hij Kalos heet.  Ook de laatste alinea klopt al lang niet meer.  Maar april is wel een goede maand. Komt genoeg uit om je bezig te houden, maar echt speciaal zal het niet worden. • een paar

  mooie games

 • De enige titel die voor mij écht interessant is is Jade Empire. Beetje magere maand helaas…

 • magere maand dit..

 • Euhm.. DK: King of Swing klopt niet? Hij kwam tegelijkertijd uit met Jungle Beat, dus half februari al. :P

 • mmmh… niet zo vette maand als maart…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren