1. UFC 2010 heeft nieuwe vechters

UFC 2010 heeft nieuwe vechters

De complete lijst aan vechters voor UFC Undisputed 2010 is bekend en die kun je ook tussen het nieuws vinden. Toch wil ik even een paar van mijn favoriete nieuwe vechters speciaal aanwijzen.

Om te beginnen is Shane Carwin, die ik in het vorige deel miste, eindelijk aanwezig. Dat kon ook niet anders, aangezien hij de Interim Heavyweight Champion is geworden na zijn dirty boxing-uitbarsting waarmee hij Frank Mir naar het canvas bracht. Hij is daarmee nog steeds een van de drie ongeslagen topzwaargewichten in de UFC, naast Cain Velazquez en Junior Dos Santos. Cain was vorig jaar ook al aanwezig, maar Junior maakt in UFC 2010 ook zijn debuut. Todd Duffee is overigens ook een zwaargewicht zonder verliespartijen. Met zes knock-outoverwinningen is het een vechter om rekening mee te houden en hij behoort dan ook terecht tot de uitverkoren strijders in de game.

Andere mooie aanwinsten in de zwaarste divisie zijn de tweede Nederlander Stefan Struve, achtertuinvechtsensatie Kimbo Slice en de legendarische Dan Severn. Die laatste zal alleen speelbaar zijn op de PS3. Een andere legende in de sport die onlangs ook is aangetrokken door de UFC is Vitor Belfort, die in zijn laatste gevecht ex-kampioen Rich Franklin tegen de vlakte sloeg.

In de weltergewichtdivisie is er een heel rijtje van mijn favorieten toegevoegd. Dustin Hazelett, a.k.a. McLovin, en Paulo Thiago zijn goede grondvechters, terwijl Dan Hardy een geweldige staande vechter is. Wel mis ik Paul Daley in deze gewichtsklasse, maar de aanwezigheid van de Braziliaans jiujitsulegende die drie UFC-toernooien op zijn naam wist te zetten, Royce Gracie, maakt veel goed.

Dit artikel delen

Over de auteur