1. Uwe Boll Uncut

Uwe Boll Uncut

Misschien heb je ons interview met Uwe Boll al gezien of misschien nog niet, hoe dan ook, de beste man is een bijzonder figuur. Niet alleen vanwege de slechte films die hij veelal aflevert maar ook vanwege zijn uniek te noemen houding die hij aanneemt.

Voordat we Uwe Boll namelijk zelf voor de camera konden spreken ging Phil van Tongeren met hem aan de haal. Deze filmcriticus, die onder andere schreef voor Oor, Nieuwe Revu en Preview, voelde Boll aan de tand over zijn carrière en de films die hij heeft gemaakt. Boll was namelijk op uitnodiging van het ImagineFilmFestival te Amsterdam. Zijn jongste film, Rampage ging daar tevens in première.

Phil van Tongeren en Uwe Boll babbelden er in het filmzaaltje van de bioscoop Kriterion rustig een uur vol. Laat namelijk een ding duidelijk zijn: Boll heeft genoeg te vertellen en hij weet hoe hij zijn verhalen leuk kan brengen. Of het nou gaat om de complottheorieën rondom hem en de grote bazen in Hollywood of het bashen van Tara Reid vanwege haar miserabele acteerprestaties in Alone in the Dark.

Over acteurs had Boll nog wel meer leuke dingen te vertellen. Zo wist hij bijna Mickey Rourke te strikken voor een film toen deze acteur net in de nadagen van zijn carrière zat. Of wat te denken van Ben Kingsley die in BloodRayne weigerde samen te werken met Michael Madsen die vaker dronken dan nuchter op de set verscheen. Toen Boll tegen de Oscarwinnaar Kingsley verklaarde dat ze samen nog een vechtscène moesten opnemen stelde Kingsley maar voor dat ze een stuntman konden gebruiken en vooral niet te veel elkaars gezichten te filmen.

Wat er verder nog gebeurde kun je grotendeels zien in de reportage. Het interview hebben we wel een beetje moeten inkorten maar er is goed nieuws: als je echt geen genoeg van Boll’s spraakaanvallen krijgt dan kun je in de onderstaande video onder andere horen over Jerry Bruckheimer’s Prince of Perisa en Boll’s eigen nieuwe videogamefilm: BloodRayne: The Third Reich.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.