1. SWAT 4

SWAT 4

Denk je dat in maart de piek zit qua goede titels, komt SWAT 4 begin april uit. InsideGamer staat deze week in het teken van dit spannende, tactische schietspel. We zullen behalve de recensie onder andere uitleggen wat er nu allemaal vernieuwd is binnen de serie. Dit kun je ook zelf uitvinden door de demo te downloaden.

Over SWAT 4

De SWAT serie heeft inmiddels een flinke reputatie opgebouwd op de PC. Het spel is geëvolueerd van een puur strategiespel naar een strategisch actiespel. In die lijn gaat SWAT 4 door. Voor het vierde deel van SWAT heeft Vivendi het uit Australië afkomstige Irrational Games ingehuurd. Deze studio was eerder verantwoordelijk voor één van de betere schietspellen van 2004, Tribes: Vengeance. Net zoals deze titel is ook SWAT 4 gemaakt met de Unreal engine. Irrational Games is echter qua mogelijkheden met de engine tot het uiterste gegaan om een spel neer te zetten dat goed met haar tijd mee kan.

SWAT 4 beschikt behalve over een soloavontuur ook over multiplayer-mogelijkheden. Daarin is het globaal de bedoeling dat het ene team een VIP verdedigt, terwijl het andere team die VIP moet zien in te rekenen. Een opzet die in een bètá al goed bleek te zijn voor vele uurtjes vermaak. Grafisch heeft het spel weer een verbetering ondergaan ten opzichte van zijn voorganger. Dankzij de Unreal engine komt het nog beter tot zijn recht. De lichteffecten zien er goed uit. Alleen de omgevingen zijn iets minder.

SWAT 4 verschijnt op 8 april voor de PC.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • mooi maar ik mag geen spelletjes voor mijn pc kopen alleen voor mijn ps2

 • Ziet er iig goed uit!

 • In alle reviews scored hij hoog…

  Ik was 1 van de eigenaaren van de multiplayer beta demo.

  In de levels hebben ze in principe veel detail gegooit en ziet het er gewoon strak uit terwijl de engine niet echt bijzonder is. Het geluid is echt super.

  Het schieten is af en toe een beetje vaag en ik had wat twijfels aan de bullet registry. Dit is nu wel goed gekomen denk ik.

  In de multiplayer moet je zeker veel geduld hebben en met de singleplayer ook maar ik denk minder.

  In geen enkel schietspel loop je langzamer en echt rennen bestaat niet.  Voor de echte tactische gamers moet je dit spel in ieder geval aangeraakt hebben. Dit is de tactische van allemaal.  8 April ga ik hem zeker halen • de demo speelde voor geen meter.. omfg het lopen had wel IETSJES sneller gekunt.. zelfs als je "rent" beweeg je minder snel dan een bejaarde loopt… bah

 • als je geen spelle mag kope download je tog gewoon ff da spel

  ziet er trouwens wel vet uit hoor.

 • De demo vond ik erg vermakelijk, en het spel is weer eens wat anders dan gwoon lomp schieten (zoals in zoveel games).

 • Een heel mooi spel met een tactische tint

 • Als ik naar de screenshots kijk lijkt het net Rainbow Six 3.

 • cool,zeerrealistisch

 • Ik vond de demo ook zeer netjes! Deze volledige zal ik dan ook proberen :)

 • swat 4 ziet er zeer goed uit

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren