1. Oudere man die videospellen speelt

Oudere man die videospellen speelt

“Waarom ga je niet puzzelen, opa? Dat doen mensen toch op jouw leeftijd? Dat hoort zo.” Ik heb wel eens een legpuzzel gekregen van mijn familie. Gvd, wat een klote ding was dat. Hoe kan men nu verwachten dat ik achter de keukentafel ga zitten en daar 5000 stukjes in elkaar ga zetten. Alsof ik niets beters te doen heb. Bovendien nam dat gedrocht de gehele tafel in beslag.

“Modelbouw. Misschien is dat iets voor u, opa.” Nog zo’n belachelijk voorstel. Wat is daar nu aan? Kleine plastic stukjes aan elkaar lijmen volgens een tot op detail uitkauwde uitlegkaart. Kan je net zo goed Ikea kasten in elkaar rauzen.

“Opa mag geen computer hebben met internet,” werd ook veelvuldig tegen mij gezegd. Ze waren bang dat ik de hele dag porno zou gaan kijken. Alsof ik in mijn leven nog nooit seks heb gehad, stelletje malloten.

Gelukkig heb ik een kleinzoon (hij is ook lid van deze side) die mij beter begreep. Ik kreeg van hem zijn dikke Ps3, want hij had net een dunne gekocht en sindsdien heb ik een hobby. Ik speel bijna iedere dag een spel en vind het erg leuk. Bijna al zijn spelletjes breng hij naar mij als hij er klaar mee is. Helaas kan ik niet ze niet allemaal spelen, omdat mijn vingers te dik en te traag zijn. Bovendien is mijn engels erg slecht. Soms koop ik een spel zelf, maar alleen als die goedkoop is en mijn kleinzoon positief is. Ik wil namelijk niet dat ik teveel profiteer van hem

Eerlijk gezegd heb ik wel het gevoel dat hij mij keihard uit zit te lachen als ik aan het spelen ben. Rotjoch, maar wel in de goede zin van het woord. Hij leest dit ook. Hij maakte mij lid en legde gelijk uit hoe het allemaal werkt hierzo. Nog bedankt voor mijn “nicknaam”(?), jong. (maar niet heus)

Het valt niet mee oud te zijn. Het beste ligt achter me en perspectief heb ik niet meer. Mijn kleinzoon wacht altijd op een nieuw game, maar ik moet maar afwachten of ik deze ooit kan spelen. Ik kan dan wel dood zijn. Moeilijk te realiseren voor jonge mensen, maar de harde waarheid voor een oude man die nog niet dood wil.

Daarnaast vind ik het erg spannend om ‘logs’ te schrijven. Dit heb ik nog nooit gedaan. In mijn tijd had je dat allemaal niet. Misschien dat ik ook nog wel eens een recensie ga schrijven.

Bedankt voor jullie aandacht, jonge mensen.

O ja. Hij zegt altijd tegen mij dat hij kan zien wat ik aan het spelen ben als hij thuis zit. Kan dat? Of zit hij mij weer in de zeik te nemen?

Dit artikel delen

Over de auteur