1. Call of duty Black ops

Call of duty Black ops

De Amerikaanse krant USA Today heeft als een van de eerste al een blik mogen werpen op de nieuwe Call of Duty, Black Ops genaamd. Het artikel is zowel in de krant als op hun blog te lezen.Hierin wordt bevestigd dat Black Ops een vier speler co-op mode heeft.

De krant kreeg het level 'WMD' te zien dat zich afspeelt in het Russische Oeral-gebergte in 1968. Volgens de preview begint het level vanuit een SR-71 Blackbird spionagevliegtuig -niet zelf bestuurbaar- dat vier black ops op de grond moet navigeren om langs een konvooi Russische troepen te komen.

Vervolgens wordt er geschakeld naar de vier black ops op de grond, wiens bedoeling het is om een Russisch radar station te infiltreren. Hierbij heb je de beschikking over een kruisboog met vizier, die snel tussen verschillende soort munitie kan wisselen, om met precisie explosieven te plaatsen.

Volgens USA Today lijkt dit deel op een echte Call of Duty: "Het vuurgevecht dat ontstaat is Call of Duty pur sang." Chaotische en meeslepende gevechten met filmische momenten sluiten een scene waarbij je aan het abseilen bent af.

In een interview dat de krant met Treyarch leidinggevende Mark Lamia had, wordt ook een vier speler co-op mode bevestigd. Volgens het artikel gaat dit verder dan het verhaal van de singleplayer.

Het verhaal van Black Ops zal draaien om tenminste twee hoofdpersonages in verschillende geheime internationale conflicten over een redelijk lange periode tijdens de Koude Oorlog. Lamia zegt: "We vertellen niet de exacte periode omdat het een onderdeel van ons verhaal is dat we later zullen onthullen, maar het beschrijft wel een lange periode in dit tijdperk."

Om het zo realistische mogelijk te maken heeft Treyarch uitgebreid onderzoek gedaan naar de geheime oorlogsvoering in die periode en overlegd met een veteraan van de Studies and Observations Group, een door de CIA-geleide eenheid die in de Vietnamoorlog vocht. Daarnaast heeft een voormalig Soviet soldaat ook meegeholpen. De aangepaste kruisboog om explosieven te plaatsen zou een voorbeeld zijn van wat beide heren voor inbreng hebben.

Call of Duty: Black Ops moet op 11 november uitkomen voor de Playstation 3, Xbox 360 en PC

Dit artikel delen

Over de auteur