1. red dead redemption

red dead redemption

Red Dead Redemption

Ga naar: navigatie, zoeken

Red Dead Redemption

Ontwikkelaar(s) Rockstar Games

Uitgebracht 21 mei 2010

Genre(s) Free Roaming, Actie

Engine Rockstar Advanced Gaming Engine

Platform(s) Xbox 360, PlayStation 3

Media DVD, Blu-ray

Voorloper Red Dead Revolver

Website Rockstar Games

Red Dead Redemption is een videospel ontwikkeld door Rockstar San Diego. Het is de opvolger van Red Dead Revolver, welke in 2004 uitkwam.

Inhoud

1 Uitgave

2 Samenvatting

3 Multiplayer

3.1 PvP

3.2 Wapens

4 Ontwikkeling

5 Bronnen, noten en/of referenties

Uitgave

Red Dead Redemption zou oorspronkelijk op 29 april 2010 in de winkels liggen. De ontwikkelaar gaf in maart echter aan dat ze een paar weken meer tijd aan de game willen besteden om er zeker van te zijn dat de game van de hoogste kwaliteit zal zijn. Hierop werd bekend gemaakt dat het spel uitgesteld werd naar 18 mei 2010 voor Amerika, en 21 mei 2010 voor Europa.

Samenvatting

Het spel speelt zich af in 1911 en concentreert zich rond een voormalig outlaw, John Marston, die naar de American Frontiers wordt gezonden om te helpen de wet te handhaven. In de trailer werd onthuld dat Marston zijn voormalig partner Bill Williamson moet vermoorden of gevangennemen. Het spel zal het concept open wereld hanteren, te vergelijken met de GTA reeks met sandbox omgevingen en free-roaming mogelijkheden. De omgevingen zullen twee voorsteden, prairies, en bergpassen bevatten, te weten de Noord-Amerikaanse gedeeltes West Elizabeth en New Austin en het in Mexico gelegen Nuevo Paraiso.

Realistische paarden, gemaakt met de Euphoria physics engine, zullen een groot deel van het transport van het spel innemen en er zullen meer dan veertig verschillende dierentypes waarop gejaagd kan worden in het spel zitten. Ook zullen er realistische weersveranderingen, inclusief seizoenen in het spel zitten en is er de mogelijkheid om met treinen je versneld in de spelwereld te verplaatsen.

Multiplayer

De multiplayer van Red Dead Redemption is verdeeld in twee onderdelen, Free Roam & de algemene PvP(Person vs. Person). De free roam mode is opgebouwd als een soort GTA role playing game. Hierbij kan met een mogelijke posse (groep van maximaal 8 spelers) gejaagd worden op wilde dieren, gang hide outs worden overgenomen en kunnen er hevige conflicten ontstaan tussen verschillende posse's en computer gestuurde AI. Het overnemen van gang hideouts levert de speler ervaring op waardoor nieuwe levels beschikbaar worden. Nieuwe levels leveren de speler nieuwe wapens, karakters en mounts (paarden, stieren of bizons) op om de speler sneller te kunnen verplaatsen over de enorme wereld van Red Dead Redemption.

PvP

Het tweede gedeelte van de multiplayer van Red Dead Redemption is het PvP gedeelte, hierbij kan de speler plaats nemen in bijvoorbeeld Team Deathmatch, Capture The Bag of Free For All. Het winnen van een wedstrijd levert de speler ook ervaring op maar in het algemeen is dit minder dan de ervaring die te verkrijgen is in de free roam.

Wapens

Door middel van het omhoog gaan van levels speelt de speler ook verschillende wapens vrij, hoe hoger het level des te beter de wapens worden die beschikbaar worden van de speler. Tijdens het spelen in de Free Roam heeft de speler dus een rij aan wapens beschikbaar zodra hij een hoger level heeft bereikt. Het enige nadeel hieraan is dat deze wapens niet beschikbaar zijn in het PvP gedeelte. Tijdens de PvP beschikt de speler over een standaard set wapens waar elke speler mee begint, wel zijn er andere wapens verdeeld over de map die de speler kan oppakken.

Ontwikkeling

Een trailer van het project werd in 2005 aan een select aantal mensen getoond tijdens de Sony conference. Op 4 februari 2009 werd de eerste trailer aangekondigd door Rockstar Games.

Op 6 mei 2009 kwam de debuut trailer beschikbaar op de officiële websites van IGN en Rockstar. Het spel zal ontwikkeld worden met gebruik van de Rockstar Advanced Game Engine, welke ook voor Grand Theft Auto IV en Midnight Club Los Angeles werd gebruikt met middleware, waaronder NaturalMotion's Euphoria animation engine.

De tweede trailer werd officieel gereleased op 1 december 2009, getiteld 'My Name is John Marston', en gaf informatie over het hoofdpersonage van het spel. De officiële release voor Europa was op 21 mei 2010.

Bronnen, noten en/of referentiesBronnen, noten en/of referenties:

(en) Engelse Wikipedia

? http://www.rockstargames.com/reddeadredemption/news/article/3721/red_dead_redemption_now_coming_this_may_to_ps3_and_xbox_360_

Ontvangen van "http://nl.wikipedia.org/wiki/Red_Dead_Redemption"

Categorieën: PlayStation 3-spel | Xbox 360-spel | Computerspel uit 2010

Dit artikel delen

Over de auteur