1. De iPhone 4

De iPhone 4

Vandaag was het weer zo ver, een nieuwe Apple iPhone. Elk jaar een keynote met de welbekende Steve Jobs. Steve was, zoals altijd, waar gehuld in zijn zwarte coltrui, spijkerbroek en gympen. Na het vertellen van enkele cijfertjes, de iPad word elke 3 seconde verkocht en dat er 100 miljoen devices zijn met iPhone OS. Op iPhone OS kom ik later op terug.

Enkele gameuitgevers praten in het begin wat ze allemaal in de planning hebben, wat eigenlijk het saaiste stuk was van de keynote. Voor de boertjes onder ons, Farmville for iPhone is aangekondigd! Mij kan het eigenlijk niks boeien, ik speel geen Farmville en ik ga er ook niet aan beginnen ivm verslaving. Guitar Hero komt naar de iPhone, wat totaal nageaapt is van het bekende Tap Tap Revenge. Daarna tovert Steve de grote aankondiging aan van vandaag, de nieuwe iPhone! Verrassend was het niet, een medewerker heeft hem al gezellig laten liggen in een bar en de heren van de website Gizmodo hebben hem gekocht voor 5000 dollar. Daar zit eigenlijk nog iets grappigs aan, want Gizmodo is door Apple niet uitgenodigd op de WWDC. 'Als jullie mij pesten dan mag je ook niet op mijn feestje komen' was de gedachte achter dit voorval.

Dat is hem dan, en onder luid applaus word hij helemaal uit de doeken gedaan.j

Al gauw wordt het duidelijk, dit is precies dezelfde iPhone als die van Gizmodo. Niets nieuws onder de zon dus. Apple looft het 960x640 display maar eigenlijk was dit allang bekend.

Ook nieuw is dat de zijkant van de iPhone helemaal als antenne wordt gebruikt, wat kan zorgen voor beter bereik. Dat is ook wel nodig met de slechte dekking van onze gezellige vrienden van T-Mobile. T-Mobile is het meest gehate bedrijf van alle iPhone bezitters, we hebben nooit internet en kunnen vaak ook niet bellen en gebeld worden.

Steve komt aan bij de camera van de iPhone, een mooie 5 megapixel camera met 5x zoom en 720p film kwaliteit. Leuk hoor Steve, maar je bent echt niet de eerste. Opeens komt er iets onverwachts! iMovie voor de iPhone staat opeens in het beeld en al gauw word duidelijk dat dit mooie filmbewerk programma alleen voor de iPhone 4 is. Weer een gemiste kans, want waarom niet voor de 3GS?

Allemaal geleuter over Multitasking, de bekende Apple fans weten dit al en Steve vertelt wéér niks nieuws. Over de iAds (Advertenties van Apple) hoef ik ook echt niks te weten, ik hou helemaal niet van advertenties!

Nu nog de bekende One More Thing van Steve, je denkt dat het is afgelopen en tóch komt er nog iets nieuws! En alweer stel je me teleur Steve, er zit videobellen in. Logisch toch, met een Front Camera?

Al met al een gemiste kans van Apple, en Steve heeft me weer teleurgesteld! Op naar volgend jaar!

(Een lijstje met alle technische dingen is hier te vinden)

Dus niet....

Dit artikel delen

Over de auteur