1. Nieuw Zeeland vervolg + School

Nieuw Zeeland vervolg + School

Voor diegenen die er niet mee bekend zijn, een jaar geleden wou ik voor mijn aller eerste stage naar nieuw-zeeland toe. Voor het volledige verhaal zul je even dat logje moeten bekijken om op de hoogte te komen.

Inmiddels is er zo'n beetje een half jaar verstreken, en ik ben inmiddels tot de realisatie gekomen dat ik niet naar nieuw zeeland kan voor mijn eerste stage, echter vind ik dit op het moment ook niet zo'n groot punt.

Maar waarom nou opeens geen nieuw zeeland meer dan? Het antwoord is vrij simpel: geld. Ik heb niet genoeg geld om er heen te gaan voor een eerste stage, na wat sommetjes gemaakt te hebben ben ik tot de conclusie gekomen dat ik minimaal 5.000 euro nodig heb om daar rond te kunnen komen voor een half jaar, en dan mag mijn stage plek ook nog bij gaan betalen. Dat wordt hem dus nog niet.

Echter heb ik de droom van Nieuw Zeeland nog niet opgegeven! Zoals ik het nu voor me zie zal ik nadat ik klaar ben met mijn school genoeg geld moeten hebben om totaal naar Nieuw Zeeland te emigreren, dus ook niet meer terug te komen. Echter is dat hard sparen, van dat geld koop ik in hier in het natte Nederland nog wel een auto rijbewijs en een motor rijbewijs, naja...mijn auto rijbewijs is door mijn tante gefinancierd, en ik hoop ook dat zij mijn motor rijbewijs wil financieren...

Daar bovenop zit ik nog met het volgende dilemma: na 1 jaar ICT Beheer Niveau 3 ben ik tot de conclusie gekomen dat dit een verkeerde opleiding voor mij is, ik wil in het specifiek later een eigen webdesign/development bedrijf oprichten. Daarvoor is toevallig een opleiding...webdeveloper (duh).

Echter zat ik te twijfelen tussen de 2 mogelijkheden:

1) ICT Beheer niv3 afmaken zodat ik een basis heb om op terug te vallen, dit is 3 jaar en daarna 1 jaar niveau 4 webdeveloper.

2)Webdeveloper niveau 4 beginnen bij leerjaar 1 waardoor ik dus 1 jaar heb weg gegooid en alsnog een 4 jaar bezig ben...echter heb ik al vrij veel ervaring in die gehele business en is het misschien mogelijk dat ik ga instromen in de 2e klas (o.i.d.)

Ik heb voor optie 1 gekozen, nu is mijn vraag aan jullie, welke zouden jullie kiezen?

Nou goed, ik ben wel weer uitgetypt, commentaar is altijd welkom, wel opbouwende graag.

Bedankt voor het uitlezen van mijn logje,

Gr. Fakey

Dit artikel delen

Over de auteur