1. Viva LA Villa

Viva LA Villa

Goedenavond, of beter gezegd, goedenacht vanuit Los Angeles, de stad waar engelen over waken en gamers deze week over dromen. Met de dikke laag smog die er op dit moment over de stad hangt, wekt de stad de illusie dat dromen eerder bedrog zijn dan dat ze uitkomen. De skyline is amper zichtbaar, de politiesirenes gaan hand in hand met het zingen van de wind en het dansen van de palmbomen. Maar het is geen fata morgana, we zijn er echt.

Het is mijn eerste keer in The States en ik moet toegeven dat ik vooraf toch wel een beetje zenuwachtig was over de veiligheidsmaatregelen op het vliegveld. Strenge security, walgelijke bodyscans en natuurlijk de beruchte vraag “business or pleasure?”, dat waren de dingen waar ik me op ingesteld had. Gelukkig bleek het allemaal niet nodig, want de beveiliging doorlopen ging sneller dan afrekenen bij de Appie Heijn en de bodyscan schitterde door afwezigheid. Oh, en in Amerika vonden ze het vooral leuk dat ik acht dagen op ‘vakantie’ naar L.A. ben. “Veel plezier”, zo kreeg ik zelfs te horen.

Nadeel van op zondag vliegen is dat er nauwelijks, eigenlijk geen tijd is om voorafgaand aan de E3 kennis te maken met de bruisende metropool. Vanuit het vliegveld was het linea recta de huurauto in, waarna we naar ons onderkomen gereden zijn. Onderweg viel me vooral het grote aantal billboard van Red Dead Redemption op. Erg tof dat deze geweldige westerngame zo prominent in het straatbeeld van L.A. aanwezig is.

We zijn trouwens niet zomaar ergens in L.A. Net als vorig jaar zit de InsideGamer-delegatie (Jelle, Philip en ik) met een paar andere Nederlandse journalisten in een villa, omdat het in de prijs nauwelijks scheelt ten opzichte van een hotel en het veel meer waar voor je geld biedt. Hoewel ik er niet over kan oordelen hoe de villa van vorig jaar was – toen was ik niet mee – kan ik me moeilijk voorstellen dat het deze villa kan overtreffen. Ik kan nu wel gaan opnoemen wat er naast een pooltafel en koikarpervijver allemaal nog meer te vinden is, maar dat bewaren we voor een video. Voor nu moeten jullie het doen met een foto van de ‘werkkamer’. Of beter gezegd één van de werkkamers, want de villa heeft uitzicht op alle kanten van de heuvels van Hollywood.

Veel plezier met de E3, die nu onofficieel wordt afgetrapt met de Project Natal-persconferentie van Microsoft. We gaan er alles aan doen om de komende dagen zoveel mogelijk dingen te zien, zodat we jullie van al het nieuws vanaf de beursvloer op de hoogte kunnen brengen. Eén ding is in ieder geval zeker: Viva LA Villa!

Chris… out.

(to be continued…)

Dit artikel delen

Over de auteur