1. Microsoft E3 Persconferentie 2010

Microsoft E3 Persconferentie 2010

En om 19:30 begint het dan, de Microsoft E3 Persconferentie!

Ze trappen al gelijk af met een live-gameplay demonstratie van Call of Duty: Black Ops. Het ziet er wel tof, en smaakt zeker naar meer. Het is ook wel leuk dat je dit keer voertuigen kunt besturen. In de demo bestuurden ze een helikopter. De gameplay demo eindigt met de mededeling dat Black Ops op 9 november 2010 in de winkels ligt. Ook maken ze nog bekend dat de Call of Duty: Black Ops map-packs als eerst op de xbox 360 uitkomen. De show van Black Ops is ten einde gekomen.

Hierna praat de presentator kort over het Natal Project, namelijk Kinect.

Na dit gezegd te hebben komt Hideo Kojima op het podium. Hij zegt dat hij de executive-producer van Metal Gear Solid: Rising is. Opeens gaat hij het podium af en betreed er iemand op het podium die meehelpt aan het maken van de game. Er volgt een filmpje. In het filmpje zie je gameplay beelden van Metal Gear Solid: Rising. Het ziet er werkelijk erg gelikt uit, zoals we uiteraard van Kojima gewend zijn! Het filmpje eindigt met een warm applaus, en hiermee eindigt de show van Metal Gear Solid: Rising.

Cliff Bleszinski komt het podium op, maker van Gears of War 3. Hij gaat live op het podium Gears of War spelen, samen met 3 andere spelers, in coop story mode. Zoals we van Gears of War gewend zijn begint het al meteen met brute actie en heel veel bloed! De kogels vliegen zowat om je oren heen. Het moet gezegd worden; ook deze game smaakt naar meer! Zodra ze alle vier aankomen bij de 1e eindbaas, zie je al meteen wat de toegevoegde waarde van de coop modus is. Samenwerken is serieus briljant in dit spel, en al helemaal nadat je noch kosten noch moeite gespaart hebt om de eindbaas te verslaan. Werkelijk fantastisch!

Hierna gaat Bleszinski van het podium af, en betreed Peter Molyneux het podium (maker van Fable). Na een korte presenatie over de vele keuzes en mogelijkheden die in Fable 3 zitten, volgt er een trailer van Fable 3. Niet bepaald mijn game, maar het is zekersteweten goed voer voor de fans van de serie en tevens het RPG-genre. Molyneux treed van het podium af met de mededeling dat Fable 3 op 26 oktober in de VS uitkomt.

Er volgt een trailer van een nog onbekende game. Het ziet er uit als clash of the titans. Na deze epische trailer wordt het duidelijk dat het om een nieuwe game gaat, genaamd Kingdoms (werknaam).

Een bungie medewerker komt het podium op en vertelt het een en ander over de Halo franchise, en ten slotte over Halo: Reach. Er volgt een gameplay demonstratie van deze game. Het ziet eruit zoals verwacht; niks wereldvernieuwends, maar gewoon die oude vertrouwde Halo sfeer en gameplay met wat modificaties. Vooral interessant voor de Halo-fans.

Na deze gameplay-beelden van Halo: Reach gaat een Xbox live medewerker het over een ander onderwerp hebben, namelijk over Kinect. Ze laten een demonstratie zien over hoe Kinect met je Xbox-dashboard werkt. Persoonlijk ben ik niet erg enthousiast over dit, en volgens mij is het publiek het met me eens (ze klappen niet vaak en bepaald niet oprecht). Hierna komen de presentatoren van ESPN het podium op om de intregratie van ESPN networks op je Xbox te laten zien, uiteraard met de 'controllerloze' mogelijkheden van kinect. (persoonlijke mening:Ik wil games zien! )

Iemand genaamd Kudo Tsunoda komt het podium op en laat demonstraties van kinect (launch-)games zien. Het publiek klapt nu al helemaal niet meer (er zijn zelfs weglopers), en de show begint zelfs saai te worden.

Zelfs Ubisoft en Harmonix laten wat games zien die met kinect te besturen zijn. Groots is het kinect gebeuren zeker, maar of we het allemaal interessant vinden? Ik loop er in ieder geval niet warm van. Ook laten ze Forza Motorsport zien die met de kinect te besturen is.

Na ongeveer 30 minuten verscheidene game-demonstraties over kinect gezien te hebben treden de mensen van het podium af en laten ze een nieuwe (lees: dunnere) Xbox zien! De nieuwe Xbox 360 heeft een ingeouwd Wi-Fi adapter, een 250 gb harde schijf, en het mooiste is dat de nieuwe Xbox hetzelfde prijskaartje krijgt als de ‘oude’ en vanaf eind deze week in de winkels zal liggen. Ook krijgt iedereen in het publiek een Xbox 360 slim standaard gratis. En het publiek wordt wakker!

En hiermee zijn we aan het eind van de Microsoft personferentie gekomen.

Conclusie: Het merendeel van de persconferentie ging over Kinect, wat helaas wat jammer is (ook al is de E3 een mainstream beurs, de meesten zijn toch hardcore gamers of journalisten), maar de nieuwe Xbox en vele gameplaybeeld maken toch veel goed. Al met al heb ik toch gemengde gevoelens over deze persconferentie, want in van de ene kant is zagen de hardcore games er tof uit, maar van de andere kant; gaat microsoft de hardcore gamers in de steek laten en richten ze zich nu op het casual publiek? Ik hoop persoonlijk van niet…

Ik hoop dat jullie mijn samenvatting van de Microsoft E3-persconferentie enigszins te pruimen vonden. Uiteraard kunnen jullie ook de samenvattingen van de Sony- en Nintendo-persconferentie zo snel mogelijk verwachten.

p.s: Vergeet niet een comment te plaatsen. Eventuele verbeteringen zijn altijd welkom!

Dit artikel delen

Over de auteur