1. Het leidt tot niets.

Het leidt tot niets.

De hele mensheid twittert, logt, post erop los met de illusie dat men écht iets te melden heeft aan een publiek. Het tegendeel is waar. Men leest enkel de reacties op zijn/haar eigen reactie en is met name gefocused op het gelijk krijgen via het digitale contact aan alle gelijkgestemden.

Ook ik maak mij daar schuldig aan. Ik ben arrogant en denk iets te melden te hebben. Helaas is het niet zo. Wie ben ik nu helemaal? Welke autoriteit heb ik verdiend om te kunnen denken dat ik iets wezenlijks te vertellen heb waar ook maar iemand in geïnteresseerd is.

Waarom schrijf ik dit op. Erger nog: Waarom post ik dit dan en val ik jullie hiermee lastig?

Omdat ik een toomloze arrogantie bezit... waarschijnlijk.

Hoe anders zit het met alle followers, nieuwsgierigen en zoekenden? Mensen willen kunnen bewonderen, zich verbazen, geilen op, in contact komen met die ene beroemdheid. Het is daarom volkomen logisch dat politici, acteurs, pornosterren en musici zoveel followers hebben en ‘gehit’ worden. De wereld is klein en we kunnen in contact treden met iedereen. Zo schijnt het. Realiteit is anders. Jenna Jameson zit echt niet alle tweets te lezen van al haar geile dikbuikige followers wanneer zij alleen met haar laptop in de slaapkamer ligt. President Obama is niet geïnteresseerd in de mening van alle ondoordachte borrelpraat van mensen met een IQ lager dan 100 wanneer hij voor een dilemma staat.

Logs in de meeste brede zin van het woord leiden tot niets en is al overbodig voordat het online staat.

Mensen zijn arrogant en dom. Dat geldt zeker voor mij. Gelukkig is mijn zelfkennis groter dan mijn arrogantie op dit moment. Dit is daarom mijn eerste en tevens laatste weblog. Of mijn arrogantie moet schaamteloze vormen aannemen. Iets wat ik niet hoop.

Vergeef mijn overbodige log en bedankt voor de zelfreflectie.

Dit artikel delen

Over de auteur