1. id Software praat over PS3 & Xbox 2 en Quake IV

id Software praat over PS3 & Xbox 2 en Quake IV

Gisteren werd er in Dallas bij de winkel Game Rush een bijeenkomst gehouden. Dit om de lancering van Doom 3 op de Xbox te vieren. Tijdens deze bijeenkomst sprak Hollenshead van id Software over de volgende generatie spelcomputers, waarom Doom 3 alleen op de Xbox verschijnt en over Quake IV.

Hollenshead zei dat id Software zelf voor de Xbox heeft gekozen en dat Microsoft er niets mee te maken had. Volgens de ontwikkelaar kon alleen de Xbox de speciale lichteffecten en bump-mapping aan. De andere spelcomputers kunnen het niet aan waardoor er veel compromissen gemaakt moeten worden. Ook de frame rate zal onstabiel worden.

Daarnaast bevestigde Hollenshead dat het bedrijf verder blijft ontwikkelen op de spelcomputers. De PlayStation 3 en Xbox 2 is de keuze van id Software. Hollenshead zei ook dat Quake IV op QuakeCon 10 aanwezig zal zijn. Spelers kunnen een multiplayer sessie spelen van Quake IV. Als laatste zei Hollenshead dat er nog wat verrassingen zijn op QuakeCon 10. QuakeCon 10 wordt gehouden in Dallas van 11 tot 14 augustus.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • revolution?

 • Omdat ze weten dat mensen Nintendo's kopen voor spellen als Mario, Pokmon enz.  Iedereen heeft gezien hoe hard Capcom op z'n bek ging met Resident Evil.

 • De reden dat zo'n games niet op de Revolution gaan kopen is waarschijnlijk omdat Id Software het niet heeft (of bang is) voor de nieuwe "revolutionaire" techniek die Nintendo zal hanteren. Het kan evengoed zijn dat games zoals Quake of Doom niet speelbaar kunnen zijn op de nieuwe Nintendo. Het zijn maar veronderstellingen, aangezien we maar heel weinig weten over de Nintendo Revo

 • En dan zeggen ze dat Nintendo fanboys zo erg zijn.. Het stikt hier van de Xbox fanboys :S  Maar Resident Evil 4 is zeker wel goed verkocht ja… Ik denk dat de PS2 versie het niet beter gaat doen..

 • I love ID Software vrijdag eindelijk Doom III voor m'n mooie xboxje.

 • xbox heeft ook niet de beste graphics als je dat denkt ,, als het goed gaat ja maar dat gebeurt zelden een of 2 exclusieve spellen voor xbox dit jaar ofzo en voor ps2 mgs3, gt4, dmc3, god of war enz en die zijn allemaal mooier dan de meeste xbox spellen

 • neenee, dat waren de totaalcijfers, en in de totaalcijfers staat RE natuurlijk bovenaan.

  Elke RE op psx gingen miljoenen keren over de toonbank.  RE4 verkoopt slecht in japan, in amerika daarintegen doet de game het niet slecht.

  En in europa, dat weten we nog niet


 • Kerels id is een microsoft kontekruiper eerst kwam Quake 3 Arena alleen uit op de DreamCast waarom?  Omdat de Deamcast op windows CE draait.  De Revo krijgt echt wel 3rd party support mischien alleen minder van die amerikaanse gamedevelopers die alleen FPS maken.


 • waar the fuck heb je het toch over….

  En welke cijfers van zelda… Zijn er al een paar reviewers naar de toekomst gegaan??

 • alsof xbox zo goed is… iedereen weet dat de xbox versie minder vijanden tegelijkertijd op het scherm kan zetten!!

 • de reden dat er (nog) geen spellen voor de revolution in de planning staan bij third parties, is omdat nintendo de specs voor zich houdt. als de E3 is geweest, bombarderen ze ons waarschijnlijk met third party spellen ;)

  En dat de cube het grafisch niet aankan slaat nergens op. De verschillen tussen de x-doos en cube liggen niet zo ver uitelkaar hoor. niet dat ik doom 3 zou kopen maar toch.

 • xboxmaster komt effe met een ontopice zin.

 • @thabomb

  Die cube is bijna gelijk aan de xbox het enigste wat kut is aan de cube is dat er maar 1.5 gig op zo een DVDtje gaat als een spel op de ps2 kan ,kan ie zkr op de gamecube qua graphische kracht.

 • en dat lult *ahem*bekvechten 'dat zelda de game van het jaar wordt' …'Fanboy Ruzie', dat zeker en jij past er perfect tussen

 • RE verkocht fucking goed toen het op de Playstation was. Nu op de GC isdie serie minder populair en verkoopt het niet zo goed als vroeger. Dat bedoel ik dat Capcom op z'n bek ging.

 • @Brain RE kwam op ps1 Saturn RE2 op PS1,N64,DC en zelfs toen nog saturn RE3 op Ps1,DC en PC.

  De online RE's komen exclusief voor PS maar de normale verhaalijn komt voor Nintendo.

  Alee drie orgineele spellen zijn by the way nog voor de GC uitgekomen met RE zero

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren