1. Nintendo E3 Persconferentie 2010

Nintendo E3 Persconferentie 2010

En om 18:00 precies begint het dan, de Nintendo E3 Persconferentie!

Reggie komt het podium op en vertelt iets over de gamesindustrie. Hij focust zich op de technologie van gaming. Zo noemt hij controllerloze besturingen e.d.

Nadat Reggie met zijn praatje klaar is, is er een filmpje te zien met daarin Link. Een aankondiging van een nieuwe Zelda, genaamd Skyward Sword! En alsof dat nog niet genoeg is, is er ook meteen een live gameplay demonstratie met niemand minder dan Miyamoto. Hij laat zien hoe de controls werken. Helaas zie je al meteen dat de controls niet echt super zijn. Zo maakt Link andere bewegingen dan Miyamoto wilt. Het is nog allemaal vrij onnauwkeurig; hopelijk wordt dus aan de controls nog het een en ander gefinetuned. Op een gegeven moment werkt de besturing zelfs helemaal niet. Billy, de vertaler van Miyamoto, zegt dat het een technische fout is. Heel droog vraagt hij daardoor aan het publiek: Is hier iemand draadloze connectiviteit aan het gebruiken? Hierna laat hij nog wat items zien zoals een zweep, en ten slotte nog een trailer. Skyward Sword komt volgend jaar uit.

En hiermee eindigt de live gameplay demonstratie, en tevens de show over de nieuwe Zelda.

Reggie komt het podium op en vertelt wat over sportspellen, gevolgt met een trailer van een nieuwe sportgame genaamd Mario Sports Mix. In dit spel kun je verschillende sportdiciplines spelen zoals ijshockey en basketbal.

Na de trailer is Reggie weer aan het woord en kondigt WiiParty aan, gevolgt met (natuurlijk weer) een trailer. Het is een kruising tussen WiiPlay en Mario Party.

Na Mario Party wordt Just Dance 2 aangekondigt. Fans van deel 1 zullen dit zeker leuk vinden, maar voor het hardcore publiek is het volgens mij niet interessant.

Alsof al deze games niet genoeg zijn, wordt er ook nog een definitieve naam aan de nieuwe Golden Sun voor de DS gegeven. Deze heet voortaan Golden Sun: Dark Dawn. Een trailer met gameplay beelden volgt. Na afloop van de trailer zegt Reggie nog dat deze game in de vakantie in de winkels ligt. Mooie tijd dus voor een tijdrovende game als deze.

En er volgt alweer een nieuwe trailer, en dit keer van een nieuwe James Bond. Nou, het is eigenlijk niet een nieuwe game maar dit keer een remake van een oude klassieker, namelijk GoldenEye. Het opvallende van deze game is dat Pierce Brosnan deze keer niet de hoofdrol speelt, maar juist Daniel Craig. Ook deze game verschijnt in de zomervakantie.

Hierna treden er medewerkers van Epic Mickey het podium op. Ze laten een live gameplay-demonstratie van de game zien. Hierin laten ze vele bekende Disney gezichten zien.

Na dit spel gezien te hebben, gaat Reggie door met een weer een nieuwe game, genaamd Kirby's Epic Yarn. Er is niks speciaals rondom deze titel te melden, behalve dat hij om nog dit jaar uitkomt.

Na Kirby komt er een wat interessantere titel voorbij, Metroid: Other M. Er volgen wat gameplay beelden en een trailer. Ten slotte deelt Nintendo nog mede dat Metroid: Other M tegen het einde van de zomer in de winkels ligt.

En nu volgt er weer een nieuwe game, en dit keer uit een we hele beroemde serie: Donkey Kong! In Donkey Kong Returns (zo heet immers het spel) kun je weer ouderwets leuk gaan platformen. De eerste beelden zien er vertrouwd uit, en het smaakt zeker naar meer.

Hierna houdt Reggie een praatje over de revoluties in games. Hiermee bouwt hij de spanning op voor de Nintendo 3DS. Deze laten ze live op het podium zien. Een erg mooi apparaatje vind ik zelf, met vele leuke functies. Zo kun je did keer de games met een joystick besturen, en is het mogelijk om 3d-films op de 3DS af te spelen! Mocht je het 3D gebeuren even zat zijn, geen probleem: je kunt via een hanidge slider gemakkelijk switchen tussen 3D en 2D beelden. Wel moet even gezegd worden dat alleen het bovenste scherm van de handheld 3D beelden tevoorschijn kan toveren. Het onderste scherm moet het dus nog met 'oude' 2D beelden doen.

Hierna kondigen ze gelijk een aantal games aan voor de 3DS, onder andere een nieuwe Kid Icarus! Kid Icarus Uprising (dit is de naam vand deze titel) is een spel dat exclusief voor de 3DS ontwikkeld wordt.

Na deze game gaan zeggen ze dat veel andere ontwikkelaars meehelpen om een sterke line-up voor de 3DS te creeren, en volgt er een trailer met daarin een samenvatting van alle series die ook op de 3DS uitkomen, zoals natuurlijk Mario en Donkey Kong.

Tot slot mogen alle mensen in de zaal nog even hun vettige vingers op de 3DS zetten om het 3D-effect zelf te ervaren, en mogen ze als eerste in de wereld de nieuwe Zelda spelen.

En hiermee zijn we aan het eind van de Nintendo personferentie gekomen.

Conclusie: De line-up vond ik erg goed, met wat titels die menig Nintendo-fan hun hart sneller doet laten kloppen. Helaas werd er geen nieuwe WII aangekondigt, anders was het nu al de beste persconferentie van Nintendo in jaren. Toch heb ik me geen seconde verveeld tijdens het bekijken van al het nieuws. Zondermeer een hele bijzonder persconferentie. Nu moet Sony wel met een hele sterke line-up komen willen ze Nintendo's persconferentie gaan verslaan!

Ik hoop dat jullie mijn samenvatting van de Nintendo E3-persconferentie enigszins te pruimen vonden. Uiteraard kunnen jullie ook de samenvatting van de Sony-persconferentie zo snel mogelijk verwachten.

p.s: Vergeet niet een comment te plaatsen. Eventuele verbeteringen zijn altijd welkom!

Dit artikel delen

Over de auteur