1. Er om vragen?

Er om vragen?

Je hoort het steeds meer in het nieuws, geweld tegen homo’s. Zodra je de tv aanzet dan krijg je vaak weer een bericht te horen dat er weer een homo in elkaar geslagen is in A’dam of dat een homo kopel uit een buurt wordt gepest. Wanneer men de daders vragen om hun reden dan krijgen ze meestal te horen dat ze er zelf om vroegen met hun nichterige gedrag. Tja,, je kan zo’n argument op verschillende manieren bekijken. Wie weet, misschien zie je er wel waarheid in maar misschien vindt je het wel de grootste onzin. Wanneer een homo met behoorlijk wat vrouwelijke trekjes over straat loopt, vraagt hij er dan om of is dat gewoon de persoon wie hij echt is? Voor mij is het antwoord meer dan duidelijk. Hoe jij je gedraagt, hoe jij loopt, hoe jij klinkt en hoe jij oogt, het is allemaal een onderdeel van jou. Je kan er dus weinig aan doen als je vrouwelijk overkomt en/of bent. Maar nu kom ik ook meteen bij het volgende onderdeel aan, homo’s die om aandacht schreeuwen.

Dat is iets waar ik echt schijtziek van kan worden. Iemand die woest wordt wanneer iemand ook maar het woord homo uitspreekt en er volgens een gigantisch groot probleem van gaat maken. Ik zie dat als om aandacht schreeuwen en het zelfde geld voor mannen die als “drag queens” over straat gaan lopen. Ik vindt het namelijk niet gek als mensen je raar aankijken als je midden op straat speeksel staat uit te wisselen en dat is heus niet alleen omdat je homo bent. Zodra een hetero koppel midden op straat staat te lebberen dan wordt daar ook raar naar gekeken, misschien in mindere maten maar er wordt ook op gereageerd.

Het is meestal een kleine groep die het beeld/imago van homo’s in een verkeerd licht zet. Er zijn namelijk zat homo’s die gewoon normaal leven en doen. Er zijn zat homo’s die niet om aandacht schreeuwen. Er was laatst een blog hier op insidegamer van iemand die blijkbaar woest was omdat enkele vijftienjarige hem hadden beledigt. Ik vindt het heel sneu voor hem dat hij er zo mee zit maar juist door er zo op te reageren blaas je het gigantisch op. Het is erg jammer dat er misschien enkele mensen zijn op insidegamer die niet tolerant zijn maar 98% van de mensen hier is wel tolerant. In het hele land zul je mensen tegenkomen die er wat op te zeggen hebben maar juist die mensen moet je vergeten en negeren want wat hun vinden maakt niet uit. En voordat mensen boos worden omdat ik misschien hard ben tegenover homo’s die om aandacht zeuren, ik ben geen homofoob of wat dan ook. Ik ben namelijk zelf homo en juist daardoor vind ik dat zoiets ook wel eens gezegd mag worden.

Dit artikel delen

Over de auteur