1. Konami's Persconferentie: Wat?

Konami's Persconferentie: Wat?

Bij de wat kleinere Japanse uitgevers is het vaak maar afwachten wat je tijdens de E3 precies te zien krijgt. Konami is daar het schoolvoorbeeld van, naast een Metal Gear, PES en een Castlevania hier en daar krijg je meestal heel veel maffe games voor je kiezen die ze hoogstwaarschijnlijk alleen in Japan waarderen.

Misschien komt het daardoor wel dat ze persconferenties van Konami met het jaar absurder worden, alsof ze zelf ook wel doorhebben dat het eigenlijk niet zoveel uitmaakt wat ze laten zien. De gehele show kan je hier nog bekijken maar als je maar een kleine tien minuten de tijd hebt raden we je de onderstaande highlightvideo aan.

Wat je precies te zien krijgt is moeilijk te omschrijven. Onze theorie: Tak Fuji heeft The Office gezien en dacht dat David Brent verschrikkelijk grappig was. Vervolgens doet hij hem in zijn optreden lichtelijk na, met geweldige gevolgen (‘ONE MILRION TROOPS!’).

Vervolgens krijg je de Dance Masters Naoki Maeda en Thomas Nagano op het podium die niet alleen een hilarische slechte act hebben, maar daarna ook overgaan tot een demonstratie die even grappig als verwarrend is: kijk ik nu echt naar twee bizarre Japanners die minstens zo lijp aan het dansen zijn terwijl ze door hun knieën zakken? Ja en het is fantastisch.

In de gehele persconferentie komt ook nog een musicalnummer voorbij waar een mannelijke danser stiekem de kont vastpakt van een andere danser. Onze tip voor Konami: zorg ieder jaar voor zo’n bizarre line-up vol met vreemde vogels en je grijpt gegarandeerd weer de aandacht.

Dit artikel delen

Over de auteur

Thijs Barnhard Redacteur bij InsideGamer en Gamer.nl. Laat mij je uitleggen waarom Spelunky, Overwatch, Hollow Knight, Super Mario World en Burnout Paradise de beste games ooit zijn.