1. Haunting Ground

Haunting Ground

Capcom timmert de laatste tijd goed aan de weg. Waar het vroeger vooral Megaman en Street Fighter titels waren die zij uitbrachten, lijkt daar nu een einde aan gekomen. Met Viewtiful Joe, Resident Evil en Onimusha hebben ze een aantal sterke nieuwe series in handen. Lui achterover hangen doen ze gelukkig niet en ze blijven met originele titels komen. Denk maar aan het prachtige Okami en Haunting Ground. De laatstgenoemde titel heb ik een paar uurtjes kunnen spelen, waardoor ik een aardig beeld heb gevormd over dit aankomend survival horror spel.

In het spel maken we kennis met Fiona. Deze keer geen groene prinses, maar een schone achttienjarige blonde dame met een zeer Engels accent. Op mysterieuze wijze wordt zij wakker in een groot kasteel. Haar kleren zijn weg en slechts met een satijnen doek gekleed (later krijgt ze wat Middeleeuwse kleding) zit ze in een kleine kooi opgesloten. Gelukkig voor haar is het slot van de kooi kapot en besluit ze uit te zoeken hoe ze in het kasteel terecht is gekomen en nog belangrijker, hoe ze daar weer uit komt.

Al snel merkt ze dat ze niet alleen is. Eén of ander vage gast genaamd Delibitas, type gebochelde van de Notre Dame in het kwadraat, heeft zijn oog op haar laten vallen en doet niks anders dan haar achterna zitten. Als Fiona nou over een flinke shotgun beschikte, dan had ze geen probleem. Helaas voor haar is Haunting Ground geen simpele Resident Evil kloon. Je zult geen wapens vinden, waardoor de speler genoodzaakt is om te proberen uit de buurt van Delibitas te blijven. En als je dan toch opgemerkt wordt, dan heb je een aantal mogelijkheden. Je kunt de engerd een flinke trap in zijn ballen geven of gebruik te maken van één van de items die in het kasteel zijn te vinden. Of je kunt de hulp van een trouwe viervoeter inroepen.

Inderdaad, na een tijdje te hebben gespeeld kom je de hond Hewie tegen, die Fiona de nodige vriendschap geeft. Hewie zal ingezet worden bij het oplossen van puzzels of je kunt hem opdracht geven Delibitas aan te vallen als hij jou heeft ontdekt. En als Delibitas daar niet genoeg van terugschrikt, dan zit er voor Fiona niks anders op dan zich te verstoppen. Kasten, tafels en bedden blijken uitstekende verstoppen plekken te zijn. Als je in de buurt van zo’n verstopplek komt, wordt er automatisch aangegeven of het mogelijk is om je te verstoppen. Overigens is het niet verstandig om steeds dezelfde verstopplek op te zoeken, omdat Delibitas op willekeurige wijze zoekt.

Visueel gezien is het spel een plaatje. Vooral de CGI-filmpjes zijn van zeer hoog niveau en gemaakt door Naoto Takenaka. Een naam die mij net als de meeste lezers niet al te veel zei, maar hij is onder andere verantwoordelijk voor de film Ghost in the Shell 2. Daarnaast zien de ingame beelden er ook uitstekend uit. Er zit veel detail in de verschillende omgevingen, waarbij de grauwe kleur die over het kasteel hangt voor een uitstekende sfeer zorgt. En voor de mannelijke pubers onder ons die houden van een lekkere gamebabe heb ik ook goed nieuws. Fiona is een lust voor het oog en vooral haar op en neer springende boezem valt op. Het arme kind is waarschijnlijk haar BH vergeten aan te trekken.

Na de speelsessie ben ik positief gestemd over het spel. Het is een verademing dat we in deze survival horror te maken krijgen met een bang onschuldig meisje die geen wapens bij zich heeft. De speler is hierdoor in contante spanning, want een ontmoeting met Delibitas kan wel eens een fatale zijn. Want als hij haar bang maakt, is het steeds moeilijker Fiona onder controle te houden, waardoor het ontsnappen lastiger is. En als het arme kind zowat in haar broek plast, dan krijgen we een heus stroboscoop effect. Het scherm begint dan als een dolle te flikkeren, waarmee het spel zeer ongeschikt is voor epilepsiepatiënten. En voor dat ik het vergeet, het spel is ook online speelbaar. Waarschijnlijk wordt dit een coöperatieve modus waarbij één speler de rol van Fiona en de ander de rol van Hewie speelt. 28 april komt het spel uit en kunnen we kijken hoe het eindproduct uit pakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Tegelijk :D !

 • Ok jelle doe nu je broek maar weer omhoog. ;)

 • Ja ik weet nog steeds niet of ik deze game wel wil gaan spelen effe wachten tot er een paar reviews zijn om te lezen ( de Review uit de laatste OPM2 vond ik niet echt goed dus die telt niet)

 • kk leuk voor dat wijf een of andre freak met een bobbel in zijn broek en SM gedachtes.

 • ik wacth toch nog even ermee hor

 • Dat meisje is wel heel mager zeg. Je ziet dat haar sleutelbeenderen ver uitsteken :s

 • Lijkt me echt heel vet :)

 • En als het arme kind zowat in haar broek plast…

  http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=40557

  Welke broek :P

 • Dit is één van de weinige games die ik eind deze maand ga kopen :)

 • A Robkazoe: LOL!

  anyway, is dit niet een beetje een aftreksel van resident evil 4?

 • lol lijkt me best wel ee eng spel.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren