1. Schoten gelost bij ruzie in Roermond: man opgepakt

Schoten gelost bij ruzie in Roermond: man opgepakt

Even een log om voor later te bewaren wat ik nu heb meegemaakt... Hier eerst een nieuwsbericht:

Schoten gelost bij ruzie in Roermond: man opgepakt

Een 41-jarige man uit Tegelen is vrijdagavond in Roermond na een ruzie bij de parkeerplaats van La Bonne Aventure (Voorstad Sint Jacob) opgepakt. Bij die ruzie, die rond half tien plaatsvond, is volgens getuigen driemaal geschoten. De politie bevestigt dat er schoten zijn gelost. Hoeveel, kunnen ze niet zeggen.

ROERMOND

door onze verslaggever

Een woordvoerder van de politie Limburg-Noord bevestigt dat een vrouw die bij de ruzie betrokken was, gewond met een ambulance is afgevoerd. Of zij gewond is geraakt door de schoten, is onduidelijk. De omgeving rond de Voorstad St. Jacob werd afgezet tot middernacht. De ruzie zou rond negen uur begonnen zijn op straat, zeggen buurtbewoners. De situatie escaleerde vervolgens, de man bedreigde de vrouw, daarbij zijn schoten gelost. "De vrouw wist op een gegeven moment te ontkomen aan de 41-jarige man", aldus een woordvoerder van de politie Limburg-Noord. "Rond half twaalf gaf de man zich over aan leden van het arrestatieteam." Daarna werd hij afgevoerd. Of er verder nog betrokkenen gewond zijn geraakt en over de verwondingen van het slachtoffer, wist de politie vrijdagavond laat niets te melden. .

Vrouw neergeschoten in Roermond; dader aangehouden

De vrouw die vrijdagavond gewond is geraakt bij een schietpartij in Roermond is de ex-vriendin van de schutter. De een 32-jarige vrouw uit Roermond heeft het ziekenhuis inmiddels verlaten. De schietpartij vond plaats in Voortstad Sint Jacob. De vrouw kreeg rond 9 uur ruzie op straat met de 41-jarige man uit Tegelen. (foto: Fer Traugott)

Die schoot op de vrouw en dreigde vervolgens zichzelf wat aan te doen. Een arrestatieteam van de politie kon de man om half 12 aanhouden.

---

Hier mijn ooggetuige verslag, gekopieerd uit de slowchat, het gaat een beetje van de hak op de tak, ik sta nog wat bol van adrenaline.

Goed, ik ben dus RDR aan het spelen op de PS3 en ineens hoor ik een knal, het leek wel een schot, bij mij achterom. Ik ga kijken aan de raam en onder mijn balkon op de straat staan twee dames en een vent en die vent gaat als een malle tekeer en heeft de blonde van de twee (de andere heeft zwarte haren) heel agressief bij de arm vast. De man roept iets in de zin van "Ja, ga maar naar die "oude" (in het Limburg haal je eruit dat het over de moeder van de blonde dame gaat) van je, die oude heeft me geruineerd."

Nee zegt die blonde dame, "ik heb je auto niet geruineerd?" ("die alde van dich" verstond ze als die auto van je ofzo) Nee, die oude van je, ik ben al mijn geld kwijt vanwege haar.

Waarop de blonde dame zich losrukt en wegrent. Kom hier roept de man en gaat erachteraan. De zwarte dame die erbij staat wendt zich tot een van mijn buren en roept een adres, die zijn duidelijk de politie aan het bellen.

Vervolgens hoor ik nog een schot of 2, 3. En komen de blonde dame en de man terug terwijl de zwartharige vrouw het op een lopen zet, de man en de blonde komen terug en ik "vlucht' naar mijn woonkamer, bang als ik ben om gezien te worden door die gek. Ik zie buiten twee bezorgers van huis-aan-huis shit en hun moeder heel snel uit dezelfde richting als die man komen rennen en een schuilplek zoeken, ben naar mijn voordeur gelopen en heb ze snel bij mij binnen geroepen terwijl die man door de poort (een doorgang waar ons gebouw zeg maar overheen loopt) komt terwijl hij die vrouw inmiddels in een soort houtgreep heeft en een pistool op haar slaap staan.

Ineens draait ie zich om, roept keihard "GA WEG! GA WEG" naar iemand aan de andere kant van de poort (blijkt later politie te zijn) en vervolgens ligt hij zichzelf op de grond neer tegen een muur, waardoor ik hem en haar niet meer kan zien.

Maar schijnbaar lag hij op de vloer en gebruikte hij de dame als schild terwijl de politie hem omsingelde. Er kwamen twee mannen in gewone kleding na een tijdje op een afstandje staan, dat waren duidelijk de bemiddelaars. Die hebben wat met hem (Peter heette ie schijnbaar, vertelden mijn buren later) gepraat en toen pakte die gast zijn mobiel. Vervolgens heeft ie minstens twee uur daar met die dame gelegen (die hem schijnbaar flink gemept en gedaan heeft, tot bloedens aan toe, hulde voor die vrouw) en mijn gedwongen bezoekers en ik liepen even achter naar het balkon om te kijken of we daar wat van de politie konden zien. Daar zag ik onder een poortje bij het gebouw achter me een politieauto en stuk of twintig man van het "swat" team, die gasten hadden M4A1's bij zich van een meter lang, ineens roept er een "Ja, GA GA GA" en ze rennen naar die man toe.

Wij weer naar mijn woonkamer rennen, had de man zich al overgegeven, de vrouw had zich losgeworstelt ofzo en de man hing in een omhelsing met de bemiddelaar te huilen.

Toen hebben ze hem in de boeien geslagen en een zwart masker omgedaan en afgevoerd (weer achterom gelopen naar mijn balkon) en daar liep de man, hevig hysterisch huilend en jammerend over wat ie aangericht had.

Mijn buren vertelden later dat het blonde meisje (misschien samen met een kind en eventueel haar moeder) sinds twee maanden in ons gebouw woont en een heel aardig en ogenschijnlijk vrolijke jonge meid is. Wat er precies speelde weet ik niet, maar deze man was of haar vader of haar ex-man en misschien vader van dat kind, maar dat kunnen geen van mijn buren zeggen.

The fuck man, ik sta stijf van de adrenaline.

---

Heb nog snel wat foto's gemaakt, in het donker, zonder flits en met trillende handen van de spanning, dus helaas niet erg goed, je kan er een beetje op zien hoe de man wordt afgevoerd door het "swat-team"

(opklik voor groot)

Wel respect voor de politie, eerst hebben ze hem omsingeld met getrokken pistolen, toen de bemiddelaars erbij en hem gekalmeerd en vervolgens alle politieagenten die dicht in de buurt waren weggestuurd en allemaal hun geweren (tenminste uit het zicht) weggedaan.

Ze stonden op een bepaald moment heel relaxed over een muurtje te hangen en met hem te praten op zo'n 10 meter afstand van hem. Respect voor die gasten zeg!

Dit artikel delen

Over de auteur