1. Francis Ford Coppola niet blij met The Godfather

Francis Ford Coppola niet blij met The Godfather

Het Amerikaanse Fox News meldt dat The Godfather regisseur Francis Ford Coppola ontevreden is over het aankomende spel van Paramount en EA, dat gebaseerd is op zijn filmtrilogie.

In een interview, dat aanstaande zondag in het Amerikaanse programa 'Sunday Morning ShootOut' wordt vertoond, zegt Coppola onder meer het volgende:

"I knew nothing about it. They never asked me if I thought it was a good idea. I went and I took a look at what it was ... What they do is they use the characters everyone knows and they hire those actors to be there and only to introduce very minor characters. And then for the next hour they shoot and kill each other. I had absolutely nothing to do with the game and I disapprove. I think it's a misuse of film."

Coppola is vooral boos over het "misbruiken" van de acteurs (waaronder ook Marlon Brando), door ze slechts bijrollen te geven in het spel. Ook hekelt hij de verhaallijn, dat volgens hem alleen maar om het "schieten en elkaar afmaken" draait.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eindelijk wordt EA eens afgerekend op het goedkope incashen op populaire films… ik hoop dat 't een flop wordt!

 • Cubie  Ik hoop dat het juist een topgame word, want the godfather heeft daar wel d potentie voor. Weer die EA-afzeikerds terwijl jullie die games zelf allemaal thuis hebben liggen. EA is niet ALLEEN uitmelken.

 • zie je wel gaat alweer goed :) EA moet je zulke projecten niet laten doen

 • Echt die haat en afgunst jegens EA blijft me steeds weer verbazen.

  Hebben jullie niks beters te doen?

 • idd mortal marcel.  maar goed ik vind het niet netjes van ea om (blijkbaar) niet eens met de maker enzo te praten

 • Inderdaad zeg. Triest hoe sommige mensen reageren op EA. Omdat zij het spelletje slimmer spelen dan de andere grote namen, wordt alles ineens afgekeurt van EA. Vergeet niet dat Nintendo, Sony en Microsoft erg jaloers zijn op wat EA bereikt heeft en dat ze graag het spelletje zouden willen overnemen. Nintendo gebruikt met de Pokemon en Mario Party games dezelfde tactiek alleen slaat het wat minder aan.

 • niet netjes van EA.

  @ ties, wat vind jij dan van het uitmelkeren van die spellen? (mario - pokemon - Sims ) ik word er af en toe niet goed van maar als het goede spellen zijn en mijn smaak (wat ze dus niet zijn) dan vind ik het niet erg.

 • Tuurlijk, maar ja, hoe oud is die man wel niet? (geen rethorische vraag overigens) Misschien komt elk computerspel hem vreemd over. Ook denk ik niet dat EA hier fout zit, die zullen namelijk heus wel een licensie hebben moeten krijgen van Paramount. Paramount had voor het verstrekken van die licensie Coppola moeten vragen of hij het goed vond, EA niet.

 • Het is wel hoor; EA maakt over het algemeen alleen games waarmee ze kunnen incashen… kijk maar naar alle street titels die alweer verschijnen etc… die games maken op mij altijd een afgeraffelde indruk; persoonlijke mening, je hoeft het er niet mee eens te zijn!

 • Heb ook paar ea spellen maar wat ea doet kan eigenlijk niet.Ze pakken goeie spel makers en verpest heel die bedrijf.Hun houding bevalt gewoon niemand omdat ze niet echt aan de gamers denken maar alleen maar aan geld.

 • EA zuigt klaar…

 • henkypenky, jij hebt gelijk. Paramount is hier verantwoordelijk voor lijkt me, niet EA.

 • Francis Ford Coppola verdient in mijn ogen toch meer respect dan EA. Voorts heeft hij tenslotte de films gereggiseerd, hij heeft dus een stuk van zn leven aan die film besteed, en dat kan niet zonder enige vorm van begeestiging. Vergeet niet dat de lijn tussen artiest en zijn werk erg vaag wordt. Het is dus niet moeilijk om te begrijpen dat hij protesteerd als hij ziet hoe, hier het sleutelwoord, er geprofiteerd wordt van iets wat hij gemaakt heeft.

  De argumenten dat het is omdat hij oud is of er geen geld voor krijgt hebben hier niets mee te maken!

  Voor allen die oordelen over FFC's mening, maak zelf maar es iets waar je volledig achter staat en laat iemand anders het dan verkopen om het te laten afbreken.

  Wat een arrogantie zeg!

  En wat EA te verwijten valt is dat ze maar es werk moeten gaan maken van iets. En geen bandwerk maken van Games, puur om de kosten te drukken en de winsten te verhogen.

  EA begint me al sterk op McDonalds te lijken. Mcdonalds zijn dan wel de best draaiende restaurant keten van de wereld, maar of ze daarom de beste voeding aanbieden, das iets anders!

  Het kan dan wel zo zijn dat EA danktzei zijn grote winst en budgetten veel invloed uitoefend op het spelaanbod van vandaag maar kunst ga je ook niet gaan kopen in de EXPO, ffs.

  Een goeie bussinesman != goeie gamedevelopper.

  Wat mij tot een conclusie zou kunnen leiden dat EA aan geld (en concurrentie met de filmindustrie) denkt en niet aan games.

  Je zou es moeten horen wat EA-executives denken wat een goeie game is! Schaamtelijk. • schijt aan wat die man zegt geef mij het spel maar

 • schijt aan wat jij zegt n00b.

 • dus je vindt het vreemd en zelfs 'onwenselijk' dat EA in de eerste plaats denkt aan geld verdienen? Vreemd beeld heb jij van een bedrijf.  En voor iemand nog maar een woord zegt over dat een game goed moet zijn om verkocht te mogen worden: zie o.a. ION Storm.  Dat de verhaallijn zaad zou zijn ten opzichte van de films, kon ik ook nog wel raden. Het is niet alsof games gemaakt worden voor mensen met een IQ van boven de 130….(die niche is te klein daarvoor).

  Maar ik vraag me ook af hoeveel van de mensen die meteen zeggen: \"EA zuigt\" ook daadwerkelijk de trilogie gekeken hebben. 8|  En trouwens, verplicht iemand je om die games te kopen ofzo?

 • Dat zeg ik dus ook al de hele tijd eendje.

  maar dan heb je weer mensen die komen met achterlijke leuzen als : \"Ja maar EA smijt reclame om je oren.\"

  heb ik zoiets van, jij koopt de game dus jij laat je beïnvloeden.

  maar blijkbaar gaat dat er niet in bij sommigen.  Nee het is makkelijker om anderen de schuld te geven van je gebreken en daden. • needakill volledig met eens

 • zo die komt hard aan….

 • BlackviperNL jij leeft blijkbaar in je computer grot?

  Het is toch logisch dat die regisseur het een spel van niks vind de film was namelijk zo goed door het verhaal en het spel is niks dan alleen maar schieten en elkaar afmaken.

  Dan hadden ze het spel anders moeten noemen dan \"The Godfather the game\"

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren