1. Kabinetsformatie: The Game

Kabinetsformatie: The Game

Volgens mij zit in die hele kabinetsformaie toch zeker een goede game. Alle ingrediënten voor een RPG of Sim zitten er toch wel in. Intriges, tegenstrijdige belangen, samenzweringen en geheime lokaties geven het geheel een heerlijk adventure-sausje. Er moet toch iets mee te doen zijn voor onze creatieve zielen bij de game-ontwikkelaars.

Al zet ik wel een vraagteken bij de characters. Sommigen zijn toch misschien wat te kleurloos, terwijl de anderen weer zo'n karikatuur lijken, dat de geloofwaardigheid wat in het gedrang gaat komen. De wat suffige Verhagen en de ongeschoren Lubbers zijn nu niet bepaald figuren, waarmee de gamers zich zal identificeren. Wat betreft dat het ongeschoren koppie, kan Cohen overigens ook aardig mee. Hij voegt daar echter nog eens de nodige onnozelheid aan toe. Meest in het oog springend blijft toch wel onze gebleekte vriend Wilders. Typisch een karakter dat een flinke fanbase kan hebben. Alhoewel de groep haters waarschijnlijk van eenzelfde omvang zal zijn.

Verdere vraag is of Femke H. wel genoeg potentie heeft om als vrouwelijk schoon te kunnen dienen. Iets waar wij gamers toch ook altijd wel voor openstaan. Misschien dat een lekker leren catsuit en hoge hakken haar tot een Femke Fatale kunnen omtoveren. Een nieuwe natte droom voor de gamers, na Lara.

Ik laat het aan de creatievelingen in de business over hoe het er straks allemaal uit gaat zien. Maar ik verwacht toch zeker dat dit, geheel in de lijn van een FIFA, PES en Tiger Woods, een nieuwe franchise gaat worden waar wij gamers voor warm te krijgen zijn. Elke keer weer precies hetzelfde liedje met maar een paar kleine wijzigingen.

Dit artikel delen

Over de auteur