1. Hitman: Blood Money

Hitman: Blood Money

Hij is terug, onze kale vriend Hitman. Ditmaal is hij nog harder, kouder, bruter en… kaler dan je je kunt voorstellen. Hitman: Blood Money is het vierde deel in de Hitman-serie, waarin je opnieuw speelt met ‘Agent 47’, ook wel Hitman genoemd. Net als in zijn voorgangers zul je moorden moeten plegen voor geld; je bent tenslotte huurmoordenaar.

Hitman: Blood Money zal zich voornamelijk in de Verenigde Staten afspelen. Las Vegas is de omgeving waar je de meeste missies zult uitvoeren. Zo zul je bijvoorbeeld een zanger moeten vermoorden in een operahuis. Het is tijdens deze missie belangrijk om de zanger zo te vermoorden dat het lijkt alsof hij door een ongeluk is omgekomen. Hierdoor zullen je opdrachtgevers meer geld op je rekening storten. Vermoord je de bewuste zanger bruut en laat je duidelijk je sporen achter, dan zullen je opdrachtgevers minder blij zijn, wat te merken is aan de mindere geldbeloning.

Aan het einde van een missie wordt dit geld overgemaakt naar je rekening. Met dit geld kun je wapens kopen en opwaarderen en de rest van je uitrusting bepalen, waaronder verschillende kleren. Het opwaarderen (upgraden) van je wapens zal een grote rol spelen. Zo kun je bijvoorbeeld een zoomlens kopen en op je geweer zetten om vijanden van grote afstand uit te schakelen. Maar je kunt ook denken aan het stabieler maken van een wapen om met meer precisie te kunnen schieten. Het is zelfs mogelijk om het magazijn van je geweer te vergroten, zodat er meer kogels in passen, wat natuurlijk altijd handig is.

Net als in de vorige drie delen zal sluipen een grote rol spelen. Je kunt het sluipen het best vergelijken met Splinter Cell. Zo kun je je in Hitman soms ook maar beter verstoppen in een donker hoekje om niet ontdekt te worden. Je tegenstanders zullen echter een stuk slimmer zijn. Het spel zal dan ook flink moeilijker zijn volgens de ontwikkelaars. Als een aantal bewakers bijvoorbeeld een dode bewaker zonder kleren vindt, dan zullen ze op zoek gaan naar degene met de kleren van de bewaker. Ook is het zaak goed op te letten wat voor kleren je in welke ruimte moet dragen. Je kunt bijvoorbeeld niet in een slagerspak een omgeving met allemaal bewakers doorlopen. Je zult opvallen en de bewakers zullen beter op je letten en eerder geneigd zijn om tot actie over te gaan.

Voor Hitman: Blood Money wordt een nieuwe techniek gebruikt. De ‘Glacier 2 Graphics Engine’ produceert realistische visuele effecten, wat bijvoorbeeld te zien is aan het water. Ook de reflecties en schaduwen zullen van betere kwaliteit zijn. Daarnaast zullen er ragdoll-physics aanwezig zijn, die ervoor zorgen dat objecten en (dode) personages realistisch reageren op de interacties. De ‘Glacier 2 Graphics Engine’ zal naast Hitman: Blood Money overigens ook voor andere spellen van IO Interactive worden gebruikt.

Hitman (1) was een aardig spel, Hitman: Silent Assasin was beter, Hitman: Contracts was op een aantal punten verbeterd, maar had nog steeds aan aantal kritiekpuntjes. Nu kunnen we denken ‘van klein naar groot’, maar we weten nog steeds niet of IO Interactive wel luistert naar de kritiek van het derde deel. Zo weten we nog niet of de besturing, die in sommige opzichten niet optimaal was, hetzelfde zal blijven. Ook zaten er een aantal bugs in Hitman: Contracts, zoals absurde duikvluchten van tegenstanders die werden neergeschoten. Slaagt ontwikkelaar IO Interactive erin deze foutjes te verbeteren, dan kan Hitman: Blood Money een spel worden dat Hitman: Contracts op alle fronten overtreft.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ziet er wel veel belovend uit maar geen game voor mij vond de eerste 3 Hitman's niet echt veel aan.

 • Het ziet er in ieder geval beter uit dan zijn voorgangers. Ik kijk er naar uit

 • misschien ga ik deze wel kopen

 • lijkt me zooooo cool  maar weer niet voor de CUBE :'(  NOOIT MEER NINTENDO VOOR MIJ!!!


 • lijkt me niks aan vorige delen waren echt saai

  Splinter Cell rulezz!!

 • In H: Contracts had je 2 levels in Rotterdam dat vond ik echt een pluspunt.  Dit deel ga ik ook zeker weten halen, altijd lachen hoever je die ventjes kan knallen met 2 ballers :D

 • @keffie13  JIJ vond ze saai, ik dus niet

 • Komt deze ook uit op de pc of alleen voor de consoles…?

 • Eérste was de beste.

 • Lijkt me wel een leuke game.

  Ik heb nog nooit een hitman game gespeeld

 • Ik vond Hitman 2 wel cool. Maar niks kan tippen aan Splinter Cell!!

 • Ik vind Hitman beter als Splinter Cell omdat Splinter Cell alleen maar sluipen is en minder vette wapens tot je beschikking hebt.

 • Me naam zegt het al Hitman RULEZ :D

 • Koop maar BIA

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren