1. Emma 2.0

Emma 2.0

Deze week bereikte mij het trieste bericht dat de lieftallige en Britse schone Emma Watson haar schitterende golvende blonde krullen had afgeknipt. Ik geloofde het niet. Dat kan toch niet! Naast die geweldige glimlach en die smeltende bruine ogen, was daar het blonde haar. Maar het lange haar is niet meer. Natuurlijk moet ze het zelf weten en de mening van een zestienjarige puber zal dat zeker niet veranderen. Maar… als het echt zo is dat ze dit gedaan heeft voor een rol in een film, dan stelt ze me diep telleur. En nu geloof ik de Engelse Tabloids, maar eigenlijk zou ik dat niet moeten doen.

Nu we enkele dagen verder zijn geloof ik het nog niet, maar zien is geloven. Dus ben ik naar je Facebook-pagina gegaan en heb het met eigen ogen aan moeten zien. Waar is Emma gebleven?! Waar?! Waar moet ik zoeken? Onder de bedstee van Ron Weasley op Zweinstein of toch in het afvoerputje van het bad waar je in lag in Ballet Shoes. Waarom heb je het gedaan Emma? Omdat het als een bevrijding voelde zoals je zelf zegt op Facebook?

Goh en vorige week had je nog meer plusunten bij mij weten te wekken, ik zag foto’s van je op Glastonbury fotograferend met een Canon. Dat zijn twee grote pluspunten! Glastonbury, het grootst een wellicht mooiste festival ter wereld en met het merk camera waar ik zelf ook mee fotografeer! Mooier kan het toch niet. Maar het mocht niet baten, zelfs op die foto’s zag ik je al berg afwaarts gaan. Je liet zo’n plak tattoo zetten, die je anders krijgt bij kauwgom, dan zit de tattoo om de kwaugom heen gewikkeld. Dat kon al niet. En de kleren die je droeg waren ook niet des miss Watson. Het was niet stijlvol.

Het is een moderne coupe, maar alsjeblieft! Laat het weer aangroeien! Doe het, zodat wij ons ogen niet hoeven te peinigen aan dit plukje haar. Hopelijk verander je je nu niet van gedrag, blijft die grazieue glimlach en stijlvol kledij aanwezig. Wellicht zal ik in de tussentijd maar overstappen op Hayley Williams… maar dat wil ik niet! Maar ik vrees dat ik wel zal moeten: je ziet er uit als een klein kind Emma! Je hoeft niet nog jonger eruit te zien, je beheerste al de magie van de eeuwige jeugd. Die had je al gevonden met je alterego Hermione Granger. Ik vraag het je nog één keer: Emma waarom?!

P.S.

Ik kom je wel opzoeken. Toevallig genoeg moet ik toch die kant op, zaterdag vertrek ik naar Engeland.

Dit artikel delen

Over de auteur