1. Over Kinect

Over Kinect

Het eerste dat ik me afvraag is: hoe heeft Microsoft het zover laten komen? Hoe kwamen ze tot de conclusie dat Xbox bezitters dit leuk zouden vinden? Waarom? Ik heb het natuurlijk over Kinect, het bewegingsgevoelige paradepaardje van Microsoft.

Toen ik anderhalf jaar geleden een Xbox kocht samen met CoD 4 en nog een paar games had ik geen idee dat het zo ver zou komen. Ik had de Xbox - net zoals 99% van mijn vrienden - aangeschaft om lekker hardcore te gamen. Toen Project Natal was aangekondigd was ik dan ook behoorlijk sceptisch. De Wii heeft toch al een bewegingscontroller? Net zoals bijna iedere serieuze gamer die ik kende, was ik niet van plan om als een idioot voor de tv rond te gaan dansen. Toen de E3 kwam en Project Natal voortaan bekend stond als Kinect, kwamen ook de eerste trailers binnenstromen. Mijn sceptische houding sloeg meteen om in pure walging. Wie word er nou enthousiast van een overdreven vrolijk gezinnetje dat voor de tv ronddanst? Overigens weten we nu wel dat het gemiddelde Amerikaanse gezin uit vier personen bestaat: Twee ouders, een zoon en een dochter. Deze personen zijn immer goed gekleed en hebben een stralend witte lach. Ook heeft dat gezin een gigantische huiskamer met bijbehorende tv. In deze perfecte wereld vinden kleine broertjes het niet erg om te verliezen van hun zusjes, en doen ouders met een big smile mee met rondhuppelen voor de tv.

De nachtmerrie van iedere serieuze gamer: Kinect

Laat ik dit nou eens even toepassen op mijn eigen gezin. Mijn broertje en ik zijn de enige die de Xbox serieus gebruiken, mijn moeder vind het heel af en toe leuk om even mee te doen en mijn vader moet er niks van hebben. Mijn Xbox bevind zich helaas niet in een belachelijk grote kamer die helemaal vrij is van meubels, dus ik zou eerst die lekkere zitbank moeten verwijderen. Stel dat ik wel over de juiste middelen beschikte, dan zou ik nog geen zin hebben in Kinect. Als ik na een zware dag op school thuis kom, (Ik moet elke dag een uur heen en een uur terug fietsen) en ik wil gamen, dan is rondspringen wel het laatste dat ik wil doen. Laat staan met de rest van het gezin erbij.

Zie je jezelf al voor de tv dansen?

Alsof het allemaal nog niet erg genoeg was heeft Microsoft ook nog een stevig prijskaartje aan Kinect gehangen. Maarliefst 150 euries moet je ervoor neertellen. Laten we nu even de doelgroep analyseren: meer dan de helft van de gamers gebruikt hun Xbox alleen maar om CoD te spelen. 40% gebruikt het om andere games te spelen, en een heel klein deel heeft Microsofts console aangeschaft om lekker met z’n allen te gamen. Van de oude Xbox bezitters moet MS het dus niet hebben. Laten we dan eens kijken naar de mogelijke nieuwe klanten. Een moeder wil een console kopen voor de familie om lekker met zijn allen een spelletje op te doen. Ze ziet een Xbox met Kinect staan voor een slordige 400 euro. Daarnaast ziet ze een Wii staan voor 200 euro. Waarschijnlijk heeft ze al eens van de Wii gehoord als de gezinsvriendelijke console, en zal ze daarom ook met de Nintendo’s console de winkel uit lopen.

MICROSOFT, LAAT DE CASUAL GAMERS AAN NINTENDO OVER EN GA TERUG NAAR JE DOELGROEP!!!!!!!!!!!

Dit artikel delen

Over de auteur