1. Gamescom 2010

Gamescom 2010

Zoals sommigen al weten was ik dit jaar (weer) op de Gamescom. Dit keer niet als Activision VIP, maar als pers. Samen met drie anderen hebben we enorm genoten en gelachen. Hieronder lees je mijn verslag.

We zijn dinsdag middag vertrokken, zodat we aan het einde van de middag zouden aankomen in Keulen. Dit alles liep gesmeerd en die avond hebben we nog even het culturele Keulen bezocht. Er was gewoon een freakin' LEGO winkel! Helaas was het weer die avond niet zo goed dus konden we geen mooie foto's maken van de Dom in Keulen. Maar geloof me, dat gebouw is echt prachtig en als je in Keulen komt zou je het moeten zien. Afijn, de trip zijn we afgesloten door nog langs een supermarkt langs te gaan (die was 24/7 open) om wat bier en Coca Cola Vanilla te halen. Coca Cola Vanilla!!!!! Ik ben al jaren geen winkel meer tegengekomen die ze verkocht, maar Duitsland is mijn walhalla. Mijn favoriete drank is Coca Cola Vanilla. De auto zat de terugweg helaas tot de nok toe voel, dus kon geen flessen mee naar huis nemen :-(

We zijn gaan slapen, de volgende ochtend moesten we namelijk vroeg op om te ontbijten en om 8 uur te vertrekken naar de Köln Messe, waar de Gamescom zich afspeelt. Zo gezegd zo gedaan en we vertrokken naar het beursgebouw. Op zoek naar een parkeerplek, Holy Fuck wat is dat daar moeilijk. We volgenden de borden naar een parkeerplek, maar dit beloofde niet veel goeds. Het beursgebouw werd steeds een kleiner stipje op de achteruitkijkspiegel dus besloten we om te draaien. Na wat rondvragen bleek het wel de goede route te zijn :-S Al met al hebben we een plekje gevonden, maar we waren wel aan de late kant. We hebben bijna de hele dag op de beursvloer rondgelopen, aangezien het nu niet druk was want de eerste dag is enkel voor pers. Het hoogtepunt voor mij was die dag het volgen van een Behind-Closed-Doors (BHC) presentatie van Halo: Reach door een Bungie developer.

's Avonds zijn we teruggekeerd naar ons hotel en zij nvrij vlot gaan slapen. De volgende ochtend moesten we er weer om 7 uur af, want we wilden vroeg naar de Gamescom gaan. Ook deze dag hebben we veel gezien, vooral veel BHC omdat het op de beursvloer te druk is om rond te lopen met rijen van een paar uur lang. We kwamen Benzaie (van ThatGuyWithTheGlasses.com) tegen en hier hebben we wat mee rondgehangen. Verder heb ik bij THQ Warhammer 40k: Space Marine gezien. Daaaamn, rete gave game zeg! Ik hoorde mensen het met Gears of War vergelijken, dat is op zich al een prestatie. Ik ben het er niet mee eens, tuurlijk heeft het wel enkele gelijkenissen met Cliffy B's pareltje, maar toch slaat het een andere weg in. Zo heb je hier een groot melee combat systeem, je kunt namelijk met je saw blade de Orcs het leven afnemen. Echt heel leuk! Dit was absoluut de game die mij deed verrassen deze Gamescom. Ook deze avond zijn we weer naar ons hotel gegaan. Wist je trouwens dat de Media Markt daar een super goede deal had voor Red Dead Redemption? €25,- voor de game, PS3 of Xbox 360 versie. De laatste dag hebben we de Media Markt nog bezocht, helaas was het al helemaal uitverkocht in alle filialen rondom en in Keulen.

De 3e en laatste dag was toch wel speciaal. Ik had een afspraak voor Fable III en had gehoord dat Peter Molyneux deze BHC-presentatie zou geven. Ik kon niet wachten tot de tijd wanneer ik de sessie had en ik misschien wel deze game-grootheid zou ontmoeten. Toen het zover was en de deur van het kamertje openging zag ik het: het was hem echt. Het was een super aardige man en heeft mij zeker gehyped voor zijn game. In Fable III moet je followers krijgen door mensen in je laten geloven. Op de vraag waar je nog meer followers van kent kon ik hem nog laten lachen door als antwoord te geven: Black & White. Hoe doelde dus eigenlijk op Twitter en Facebook, maar ik denk dat hij het wel kon waarderen. Ik heb hem nog om een handtekening voor op mijn faceplate gevraagd en die wou het natuurlijk wel geven.

Diezelfde middag had ik ook nog een afspraak om Kinect te zien. Toen de deur open ging verbaasde ik me toen ik Kudo "Bam! There it is" Tsunoda zag zitten. Hij was dus degene die mij, en de twee andere journalisten, moest overtuigen dat Kinect de toekomst is. Het is hem niet helemaal gelukt bij mij, ik ben nog erg sceptisch hierover. Toch vond ik het super gaaf om Kudo te ontmoeten, raar mannetje is het :-P Ook hem heb ik achteraf gevraagd voor een handtekening op mijn faceplate en ook hij vond het geen probleem.

Natuurlijk hebben we veel meer gedaan en gezien dan dat ik hier geschreven heb. Het was in ieder geval super leuk en volgend jaar gaan we zeker weer, waarschijnlijk dan ook 3 of 4 dagen.

Hier de faceplate achteraf, met ook nog handtekeningen van iemand van Bungie, 343 Industries en Benzaie:

Ohja, ik ben Ralph heel vaak tegengekomen, terwijl er zo'n 70.000 mensen over de beurs lopen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Ldawg Ik hou van games