1. Area 51

Area 51

Area 51 is in Amerika een begrip. De basis, gelegen in een woestijn nabij van Las Vegas, werd in 1954 opgericht en in eerste instantie gebruikt om de nieuwste wapens te testen. In de jaren ‘80 werd de basis met onder meer een tien kilometer lange landingsbaan uitgebreid en uit die tijd komen de welbekende verhalen over buitenaardse wezens. Er werden vreemde lichten in de nacht opgemerkt en het leger deed er alles aan om pottekijkers op afstand te houden. Werd dit gedaan om de tests op buitenaardse wezens geheim te houden? Harde bewijzen zijn er niet voor gevonden, maar het is wel een geweldige inspiratie bron voor film, televisie en games.

Zo ook voor het spel Area 51, een First-person Shooter waarin de basis de speellocatie is. Hier is een virus uitgebroken, met als gevolg dat het complex tot een automatische quarantaineprocedure is overgegaan. Alle deuren naar buiten zijn gesloten, waardoor alle wetenschappers en medewerkers in de basis zijn opgesloten. Vlak hierna wordt het leger ingeschakeld om de situatie te onderzoeken. Jij bent één van die militairen en zal moeten onderzoeken wat er precies is gebeurd. ‘Verrassend’ genoeg is het behoorlijk mis en ben je genoodzaakt om alles neer te schieten wat er maar een beetje verdacht uit ziet.

Daarbij sta je er gelukkig niet alleen voor. Drie teamgenoten staan je bij en zijn reddende engeltjes tijdens de vele vuurgevechten. Vooral in begin zijn zij van onschatbare waarde, wanneer het spel zich grotendeels in het donker afspeelt en je de vijand niet altijd even snel ziet. Gelukkig worden de generatoren, na een minuut of tien te hebben gespeeld, ingeschakeld en springen de lichten aan. Je wordt vervolgens meteen in een wild vuurgevecht gegooid waarbij de aliens vanuit alle hoeken aanvallen. Kogels vliegen om de oren, je teamgenoten laten duidelijk hun angst naar buiten komen en als de rust dan weer teruggekeerd is, blijkt één teamgenoot te zijn gesneuveld. De trend van het spel is gezet. Er zal geen enkel moment zijn dat je even tot rust kan komen, omdat de aliens telkens op de loer liggen. Elke kamer, gang of bezemkast kan vol zitten met schietgrage vijanden. Het is dus knallen, knallen en nog eens knallen, waarbij het verhaal een ondergeschikte rol vormt

Echt mooi ziet het spel er niet uit, vooral als we het vergelijken met wat er de laatste tijd is uitgekomen. Maar dat deert niet. Area 51 lijkt een leuk schietspel te worden, waarbij de speler veel wapens tot zijn beschikking heeft en gelukkig ook heel wat vijanden tegenkomt. Bovendien zal het spel online speelbaar zijn, wat het net wat aantrekkelijker maakt. In mei moet het spel uitkomen en zullen we een cijfer aan het spel plakken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik heb de demo gespeeld, en die deed mij zwaar denken aan the Libary uit Halo, alleen erger. De eentonige schietgeluiden dwingen je tot het uitzetten van het geluid en ik vind dat het qua spelervaring veel wegheeft van de gemiddelde hardcore muziek: veel te veel van hetzelfde =)

 • lijkt me wel een vet spel als ik zo de screens bekijk

 • die wapens in het bovenste screenshot zien er niet echt mooi uit. alsof ze van witte chocola zijn gemaakt.

 • volgens mij moeten dat lichteffecten voorstellen:P

 • Mij lijkt het een gaaf spel te worden. Het is natuurlijk nog ff afwachten op het uit eindelijke resultaat.

 • Ik heb de OPM2 demo gespeeld en ik vond het er heeeeel goed uitzien eigenlijk! Vooral de textures vielen op. Als je bvb naar een muur of paal gaat dan zie je dat de textures niet pixelachtiger/wazig worden maar juist gedetaileerder! Ik heb dat nog nooit gezien op de PS2. De textures krijgen dan precies een soort korrelstructuur. Ook de lichteffecten en delevelstructuur vond ik wel interessant. De gameplay vond ik wat stroef, de vijanden waren nogal moeilijk te raken.

 • Screens zien er niet echt mooi uit, toch denk ik dat dit wel een aardig spel zal worden.

 • Area 51 had ook een rol in GTA SA, dat was wel geinig uitgewerkt

 • lijkt me eigenlijk niks..

 • saai spel denk ik maar blijf toch wachten of het origineel uitkomt

 • Heb de demo gespeeld maar ik vind het nou niet echt een top spel ofzo mee zoiets van een spel waar je hoofdpijn van krijgt door weinig afwisseling…. :s

 • Eerste wat ik over dit spel las was dat Marilyn Manson een stem doet van een personage.

 • Op de ps2 ziet hij er als je het mij vraagt wel goed uit hoor :)

 • kunnen jullie niet direct ook de slechte punten geven, want meestal kijk ik door die previews vooruit naar games en dan is het later een spel van niks.

 • ik zie wel

 • De demo?? Is die al uit dan? En waar kan ik die downloaden?  Het lijkt me een meesterlijk spel worden :D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren