1. Log over geld, games en school

Log over geld, games en school

Beste IG-leden.

Mijn vorige log was geen groot succes. Ik snap dit wel, ik moest even mijn hart kwijt over iets wat eigelijk totaal nergens op sloeg. Deze keer zal het wel ergens op slaan. Ik zou graag willen weten wat jullie mening hierover is en wat jullie mij adviseren. Nou, daar gaat 'ie dan.

Ik zit dit jaar in 4 HAVO, het jaar voor mijn eindexamen en mijn diploma. Vanaf de eerste schooldag vertellen docenten dat we goed moeten zijn voorbereid op het examen en dat de tijd vliegt. Je denkt dat het pas over twee jaar is, maar de tijd vliegt. Om ons goed voor te bereiden op de examens, gaan de docenten veel toetsen geven. Ik wil niet opscheppen, maar ik kan goed leren en dacht: Dat zal vast geen probleem zijn voor mij. Helaas had ik dat onderschat, we zijn pas twee weken bezig en mijn agenda staat nu al vol met SO's en repetities. Weinig vrije tijd dus. Wat betekent dat er minder tijd is voor games en andere activiteiten die ik onderneem, zoals het schrijven van recensies en voetbal.

Sinds dit jaar heb ik ook een baantje in een bekende supermarktketen. Ik verdien per maand ongeveer 108 euro + 25 euro zakgeld. Dat is 133 euro per maand. De gemiddelde IG-member zou gelijk naar de dichtsbijzijnde speelgoedzaak rennen om dat toffe spel te kopen. Helaas ga je rond je 16e meer nadenken over je toekomst en wat verstandiger is. Zo moet ik keuzes maken: Koop ik dat spel of spaar ik het voor later? Koop ik dat coole t-shirt of geef ik het uit in de supermarkt bij school? 133 euro lijkt veel, maar het is zo op, heb ik gemerkt.

Wat betekent dit voor de games? Door het werken en school heb ik veel minder tijd voor mezelf, en dus ook minder tijd voor games. En door mijn inkomsten moet ik ook beter nadenken. Precies nu de herfst voor de deur staat en titels als Call of Duty: Black Ops, FIFA 11, Gran Turismo 5 en Red Dead Redemption op mijn verlanglijstje staan. Dat is dus zo'n 60 euro per game, dat is 240 euro in één of twee maanden tijd.

Mijn vraag aan jullie is nu, hoe gaan jullie met geld en school om als het gaat om games? Hoe komen jullie aan je geld en geef je dat uit aan games of andere dingen?

Groeten, Zanaris Daw4

Dit artikel delen

Over de auteur