1. MGS3: Tegen wie spelen we?

MGS3: Tegen wie spelen we?

Vandaag kijken we naar de mogelijke vijanden die we tegenkomen in Metal Gear Solid 3. Er zijn wederom een aantal theorieën die er op wijzen dat een aantal oude vijanden terug zullen komen in Metal Gear Solid 3. Maar eerst gaan we bekijken wie de soldaten zijn die we in de verschillende trailers gezien hebben.

De soldaten

Eigenlijk bestaat er hier maar één (logische) theorie voor en dat is dat deze soldaten Russische Spetznatz zijn. Het lijkt er namelijk sterk op dat het spel zich afspeelt in de jaren zestig. In die tijd hadden alleen de Russen de beschikking over AK’s. Daarnaast laat de trailer ook duidelijk zien dat de vijanden gebruik maken van Spetznatz technieken en dat ze als Spetznatz’s gekleed zijn.

Overigens zijn er ook mensen die het op Vietnamese speciale Vietcong troepen houden, die getraind zijn door Rusland. Dit past dan weer bij de theorie dat het spel zich in de jungle van Vietnam speelt.

De karakters

In de trailer zien we een scène dat Snake iemand aanhoudt die net op een motor weg wil rijden. Je ziet niet het gezicht van degene die op de motor zit, maar deze kleine scène zorgt voor flink wat ophef in de Metal Gear Solid wereld. Zodoende ontstonden er een aantal theorieën over welke Metal Gear Solid karakters in het derde deel te vinden zouden zijn.

Theorie 1: Ocelot

Revolver Ocelot was zowel in deel één, als in Metal Gear Solid 2 aanwezig. Waarom een winnend team aanpassen zou je denken. Stel dat het spel zich daadwerkelijk in de jaren zestig afspeelt. Ocelot zou in die tijd zo’n twintig jaar oud zijn, dus qua tijdsbestek is het goed mogelijk. Ook zegt Ocelot in Metal Gear Solid 2:

I abandoned "her" during the Cold War

Kortom, Ocelot heeft wat in de Koude Oorlog meegemaakt en het zou zo maar kunnen dat je in het derde deel te weten krijgt wat dat was.

Theorie 2: Gray Fox

Gray Fox is een oud lid van de FOXHOUND organisatie. In Metal Gear 2 heeft Snake hem uit de weg geruimd, waarna hij in Metal Gear Solid terug kwam als de welbekende ninja. Gray Fox zou oud genoeg zijn om in de jaren zestig ook al te leven. Hij zou geboren zijn in de jaren vijftig. Misschien zien we Fox dan wel terug als kindsoldaat.

Theorie 3: Colonel Cambell

De kolonel staat Snake in Metal Gear Solid 1 en 2 op belangrijke momenten bij. Aangezien een kolonel altijd wel wat in zijn leven heeft beleefd, en hij er oud genoeg voor is, zijn er een aantal mensen die zweren dat hij een klein rolletje in dit derde deel zal spelen. Tenminste, als het spel zich in de jaren zestig af speelt. Mocht het allemaal in de toekomst af spelen, dan kunnen we de kolonel alvast schrappen.

Theorie 4: Raiden

Deze theorie lijkt onmogelijk als het spel zich in de jaren zestig afspeelt, aangezien Raiden toen nog niet eens leefde. Mocht het spel zich in een ietwat later tijdsbestek afspelen, dan zou het mogelijk zijn dat Raiden als kindsoldaat zijn opwachting maakt, aangezien hij dat was. Het lijkt niet logisch, maar met Kojima weet je het nooit.

Theorie 5: Vamp

Theorieën over Vamp zijn er genoeg. Sommigen durven te beweren dat hij één van The Patriots is en dat hij over het eeuwige leven beschikt. Als dit waar is, zou hij zomaar ook in de jaren zestig kunnen opduiken. Ook dit lijkt ons niet snel te gebeuren, aangezien Vamp nou niet echt een hoofdrol in de Metal Gear serie heeft gespeeld.

Tot zover de geruchtenbak over de mogelijke vijanden die we tegen komen. Morgen nog één artikel vol geruchten en theorieën en dan gaan we braaf wachten totdat de officiële informatie volgt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • kindersoldaten? lol:p Ze zullen van Solid Snake echt geen kindermoordenaar maken hoor:p

 • You've lost me :S. Ik snap echt helemaal niets meer van het MGS verhaal.

 • Ik denk dat ze er allemaal inzitten :). Had zo'n trailer gezien en daar kan ik me nog wel wat namen van herinneren die in dit stukje terug komen.

 • ik denk dat het theorie 1 is die klinkt het meest logisch.

 • @HTBAA het is nog hartstikke duidelijk man. de IG features bespreken alleen de mogelijkheden.  @GBAfreak jouw opmerking slaat nergens op. waarom zou snake dan ineens raiden willen vermoorden? raiden was namelijk een kindsoldaat. dus jij zegt eigenlijk dat snake dan raiden zou killen. raar mannetje.

 • man van al deze artikels krijg ik echt zin om MGS2 uit de kast te rukken, ik hoop dat deze er allemaal inzitten, ik denk echter dat Raiden en Vamp er niet bij zitten

 • Het maakt mij niet zo veel uit welke het wordt, ik zou ook niet weten welke, maar MGS3 wordt wel het beste spel ooit ;)  SONY-MASTER • I abandoned "her" during the Cold War

  hiermee bedoelde hij wanneer hij de sovjest-unie heeft veraden/verlaten, "her" is mother russia


 • hee das slim

 • Ja hoor Vamp een patroit dat mocht hij hopen! Maar Ocelot en Gray Fox komen in iedergeval wel terug dat weet ik zeker!!!!!!!

  Die twee hebben Big Boss gekend, vooral Ocelot. In MGS2 zei hij op het laatst tegen Solidus Snake: You're the spitting image of Big Boss dus Ocelot heeft Big Boss gekend! en komt zeker weten weer voor in MGS3. vinden jullie het niet???  PLAYSTATION 2 RULES!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 • Gray Fox wil ik graag terug zien.

 • ik be het met triple z eens!!!!  PS2 ruleert zeker!!!

 • Ja ik ook maar niet als een tiener en hij zal er volwassen zijn want in die tijd werd hij vermoord in Zanzebar weten jullie het nog?

 • Ocelot: denk ik wel.  ander lui?  nope.  misschien nog wel die Gurlukovich gozer uit deel 2.

  zien we hem op guard dutie :D  vamp is gay en het hele MGS 2 verhaal stonk.

  hoewel het tanker-gedeelte goed in elkaar zat, was de plant zuigend.
 • WHAOAH WHAT A SPIRIT THANKS SKULLKID!!!!!!!!!!!!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren