1. Weekoverzicht

Weekoverzicht

Deze log begint op zaterdag 4 september. Zaterdag is de dag van het voetbal dus er werd weer een wedstrijd gespeeld. We speelden onze tweede bekerwedstrijd en we gingen er allemaal tegenaan. Helaas werd mijn wedstrijd vroeg beëindigd. Na een voorzet van hun doorgebroken rechtsbuiten, probeerde ik het schot te blokken. Helaas speelde deze speler de bal en kwam met gestrekt been in tegen me kuit. Ik had pijn, ouders met watertassen kwamen het veld ingerend en haalden mij van het veld. Nadat ik de rest van de wedstrijd had toegekeken en weer thuis was afgezet, voelde ik een brandende pijn. Ik voelde dat deze tackle mijn hele week zou beïnvloeden... (We verloren trouwens uiteindelijk met 5-4)

Zondag 5 september

Niet zoveel gedaan. Ik moest mijn kamer opruimen maar vanwege pijn in m'n been kon ik het niet opbrengen om uit me stoel te komen. Voor eten natuurlijk wel. Het lopen ging voor geen meter en traplopen was een hel. Omdat ik bij m'n moeder was had ik niet veel games die ik kon gaan spelen voor wat afleiding. En wat doe je dan? Juist, huiswerk maken. Een geschiedenis s.o. en een flinke wiskunde paragraaf was een dagvullende bezigheid. Rond een uur of 7, half 8, was het tijd om naar mijn vader te fietsen, waar ik de volgende twee dagen ben. Ik had de fiets in z'n laagste versnelling staan, dus ik voelde geen pijn. Helaas deed ik over een ritje van vijf minuten een kwartier en was m'n vader doodongerust. Maandag en dinsdag waren de laatste twee dagen van mijn vader's vriendin uit Indonesië. Snel nog even een blog schrijven, nog even m'n toets doornemen en dan maar naar bed, was het plan.

Maandag 6 september

Gelukkig was ik vandaag de eerste twee uur vrij, dus had ik nog wat tijd om uit te slapen, toetsen door te nemen en proberen Saints Row 2 uit te spelen. Toen ik vertrok van huis had ik nog zo'n drie missies te gaan voor de Brotherhood en dan nog de epiloog. Fietsen was een hel, vooral omdat ik vanaf mijn vader drie heuvels op moet om op school te komen. Eenmaal aangekomen (weliswaar te laat) vroeg iedereen: "wat heb je gedaan?" Ik dus het verhaal vertellen en daarna veel "beterschap" en "haha sukkel" als reactie te horen gekregen. Verder de dag doorgestrompeld en uiteindelijk veilig thuis gekomen. Eenmaal thuis ging ik verder met Saints Row 2, maar toen ik eindelijk wou beginnen kwam m'n broertje thuis. "Jasper, oprotten, ik heb met Rick afgesproken". Ik wou dus m'n vader niet boosmaken dat ik me broertje niet spelen, dus ik liet hem lekker. Dan maar eerst die stomme M&O; toets leren. Die avond gingen we met z'n vieren (M'n pa, zijn vriendin, m'n broertje en ik) uit eten in Zoetermeer. Helaas waren we een beetje later gekomen door mijn gestrompel en waren we ons 'speciale' tafeltje kwijt. Kutbeen. Eenmaal thuisgekomen dacht ik dat ik iets vergeten was. O shit, training! Gelukkig vond de trainer het niet erg, hij verwachtte dat ik nog geblesseerd zou zijn; Thank God!

Dinsdag 7 september

Mijn ecomoniedocent moest naar een begrafenis van zijn tante dus ik was gelukkig het eerste uur vrij. Vandaag had ik een blokuur gym, maar mijn vader had een briefje geschreven dus ik hoefde niet mee te doen, maar ik moest wel aanwezig zijn. Ik werd dus gedwongen om twee uur lang naar het voetbal van mijn klasgenoten te kijken. Helaas bakken die er niet zoveel van en ik heb wel en aantal ballen naar m'n hoofd gekregen. Gelukkig heb ik goede reflexen, anders had ik behalve een blauw been ook een blauw oog gehad. Na de gymles die toets gehad. Ik heb wel aardig gescoord denk ik. Daarna had ik een tussenuur dus ik besloot maar een liftsleutel te gaan halen. En ja hoor, ik hoefde niet meer die klotetrappen op. Ik kreeg een sleuteltje met een rood hangertje eraan, die ik aan het eind van de dag weer moest inleveren. Na het tussenuur had ik een blokuur Nederlands. Kom op zeg, een blokuur Nederlands. Gelukkig hadden we het tweede uur niet veel te doen, dus gingen we met vijf of zes mensen een heel dom verhaal verzinnen. Eenmaal thuis was het tijd om te leren voor m'n derde toets deze week: Nederlands. Het ging over literatuur, iets wat mij totaal niet ligt. Na ruim een uur hard leren besloot ik weer op de PS3 te gaan, maar mijn broertje had alweer met een vriend afgesproken. Na het eten moest ik weer terug naar mijn moeder, alweer een kwartiertje fietsen. Ben gelijk maar naar bed gegaan, terwijl ik mijn kamer moest opruimen. Ik had wel een warmer welkom verwacht.

Woensdag 8 september

Vandaag was grotendeels hetzelfde als alle andere dagen. School, huiswerk, toetsen, etc. Eenmaal thuisgekomen zag ik aan m'n moeder dat ze had gehuild. Ik vroeg wat er aan de hand was, zei ze dat wij niet één keer hadden gezegt van: "Dank je wel voor de vakantie, mama". Hier kon ik wel boos om worden. Niet dat ze mij beschuldigd, maar dat ze tegen me liegt. Ze had met het reisbureau gebeld en een glaasje wijn gedronken. Ze was boos omdat ze geen gelijk had. Misschien ga ik later een blog schrijven over mijn vakantie, als jullie dat willen natuurlijk. Ze was moe en had geen zin om te koken. Ze zei dat er nog twee pizza's in de koelkast lagen, maar dat was eigenlijk karton met kaas en ham. Voor de rest hadden we alleen nog een éénpersoons-lasagna. Ik ben maar bij m'n oma gaan eten want dit geef je niet te eten aan een 15-jarige jongen en zijn 12-jarige broertje. Ook moest ik mijn werk afzeggen van deze week, want ik heb echt veel moeite met lopen en ondersteunen. Dan kan ik niet gaan vakkenvullen natuurlijk.

Donderdag 9 september

Vandaag besloot ik maar een afspraak te maken op school. Omdat ik maandag voor de tweede keer te laat was, moest ik om kwart voor 8 op school komen. Dus ik vroeg aan m’n moeder of zij een afspraak wilde regelen. Zo gezegd, zo gedaan. Vandaag had ik een blokuur informatica, dat is dingen op de computer maken, zoals websites, videogames en hacks. Niet dat we dat gaan doen, maar het zou wel cool zijn. Helaas hadden we twee lessen geen internet, dus we kwamen niet echt verder met onze websites. Het laatste uur hadden we Engels en gingen we de instaptoetsen nakijken in de klas. Ik had gelukkig de minste fouten, namelijk 21,5. Voor een toets als deze geld een normering van vijf fout per punt. Dus ik zat al onder de 5. Na de laatste les moest ik me nog afmelden voor de 4-HAVO zeildag, ik vond het niet veilig om te varen met m’n kutbeen. Ik hoefde niet te komen, dus ik had al weekend.

Vrijdag 10 september

Yes, weekend! Ik moest wel om drie uur naar de dokter. Ik sliep lekker uit tot een uur of twaalf en begon maar aan mijn dagje gamen. Ik ging verder met PES 2010. Ik speel nu bij Juventus met mijn Become a Legend. Om kwart voor drie op de fiets gestapt richting de huisarts. Na een klein onderzoek werd ik doorgestuurd naar het ziekenhuis voor een röntgenfoto. Ik kon kiezen tussen Rotterdam en Berkel. Aangezien Berkel dichterbij was besloot ik daarheen te gaan. Eenmaal aangekomen ging ik naar de balie. Ik kreeg te horen dat ze vijf minuten geleden de fotokamer dicht hadden gedaan. Ze hadden hem een uur eerder gesloten vanwege een bruiloft. Ik kreeg te horen dat ik toch naar Rotterdam moest. Veel ging er om in mijn hoofd. Hoe kom ik daar?, hoe kom ik thuis?, heb ik de duur op slot gedaan? Een vrouw bood mij aan een lift te geven naar Rotterdam. Ik ging erop in en zo was ik een kwartiertje later in het volgende ziekenhuis. Daar werd dus een foto gemaakt. Ze hebben geen breukje gevonden, gelukkig. Het is waarschijnlijk een scheurtje of een kneuzing. Ik werd opgehaald door mijn vader en afgezet in Berkel, waar mijn fiets nog stond. Eenmaal thuis heb ik snel wat gegeten en ben daarna weer naar m’n vader gegaan, waar ik dat weekend zal verblijven. Eenmaal aangekomen heb ik lekker tot een uur of één Modern Warfare 2 zitten spelen. Ik heb ontdekt dat ik aardig goed ben in Free for All, maar ik word nooit eerste, altijd word ik tweede, derde of vierde.

Zaterdag 11 september

Zaterdag is voetbaldag, en er stond weer een wedstrijd voor de deur. Ik kan dus niet meedoen, maar ik ging wel kijken. Helaas hebben we 2-2 gelijk gespeeld. Toen ik thuis kwam voelde ik opeens iets, de steek in mijn been was verdwenen. Ik kon weer normaal lopen. Helaas voelde ik nog wel de pijn tijdens het lopen, dus het is nog niet helemaal verdwenen. Ik heb voor de rest wel beter gelopen maar ik kan nog steeds niet werken of voetballen. Verder heb ik een afspraak gemaakt voor zondag, mijn moeder speelt daar namelijk een tennistoernooi. Mijn moeder en lichaamsbeweging, eens in de twintig jaar.

Zondag 12 september

Vandaag lekker ontbeten en op weg naar de tennis. Daar aangekomen was mijn moeder net begonnen. Helaas heeft ze van de zes wedstrijden er maar eentje gewonnen. Verder kon ik vandaag alweer een beetje rennen, dus dat heb ik ook gedaan. Ik werd tegen mijn zin van m’n schoenen ontdaan en in het luchtkussen gestopt. Als je denkt dat je makkelijk van 10 11-jarige meisjes kan winnen, dan kan ik je verzekeren, dat is het niet! Verder moet ik vandaag nog huiswerk maken en m’n dosis playstation binnenkrijgen.

En hierbij beëindig ik mijn blog. Ik zou het waarderen als je een reactie achterlaat.

Groetjes, Zanaris Daw4

Dit artikel delen

Over de auteur