1. Medal of Honor: European Assault

Medal of Honor: European Assault

Toen de succesvolle Medal of Honor-franchise de volgende stap maakte en ook naar de spelcomputers werd gebracht, werd dit nieuws door veel consoles-eigenaars bejubeld. Zowel Medal of Honor: Underground als Medal of Honor: Frontline mochten er namelijk best zijn en smaakte naar meer. En dus kwam Electronic Arts in 2003 met Medal of Honor: Rising Sun. Het spel was vanaf het begin simpelweg 'niet leuk' om te spelen en de goede reputatie van de serie werd weggeveegd. Aangezien het spel toch als een tierelier verkocht, waagt EA zich nogmaals aan een Medal of Honor-titel voor de huidige generatie consoles. Medal of Honor: European Assault moet dan ook zijn voorganger goedmaken en de serie nieuw leven inblazen.

In European Assault zul je de rol aannemen van William Holt, een Amerikaanse officier in dienst van de 'Office of Strategic Services' (OSS). Het is aan jou om verschillende divisies in Europa te ondersteunen door allerlei geheime missies uit te voeren. In de praktijk komt het er op neer dat je geen bekende missies zult moeten spelen, maar geheime missies waar niemand meer over praat.

De Medal of Honor-serie wordt wel eens verweten te scripted te zijn, waardoor de gameplay te lineair en eentonig wordt. EA zal hier in European Assault meer aandacht aan besteden en je de kans geven om je tegenstanders op verschillende manieren aan te vallen. Ook zal European Assault hectischer en chaotischer worden, aangezien er nu in iedere map ongeveer 50 eenheden rondlopen.

Nieuw is dit keer de zogenaamde "Rally Mode". Door zo veel en goed mogelijk je vijanden om te brengen, vul je de "Rally Meter" in het spel. Als deze eenmaal gevuld is, kun je de "Rally Mode" activeren en wordt je voor een bepaalde tijd 'sterker'; je zult sneller iemand doden en zelf minder snel dood gaan. Ook zal je beeld veranderen in een soort 'tunnelvisie' en krijg je onbeperkt ammunitie.

European Assault zal ook een squad-based tintje krijgen. Met één knop kun je je manschappen de opdracht geven om op een bepaalde plek stelling te nemen of iemand aan te vallen. Verwacht van deze toevoeging echter niet al te veel diepgang en een hoge moeilijkheidsgraad, zoals in Brother In Arms: Road To Hill 30.

Hoewel het spel gebruik zal gaan maken van een nieuwe engine en ook gebruik zal maken van Havok Physics 2.0, ziet het voorlopig vrijgegeven beeldmateriaal er niet echt indrukwekkend uit. Hopelijk zijn de uiteindelijke graphics dusdanig beter, dat we bij voorbaat al niet een déjà-vu krijgen. In tegenstelling tot het tegenvallende Rising Sun zal European Assault geen online- of System Link-mogelijkheden krijgen. Wel zal split-screen aanwezig zijn, die je met 2 tot 4 spelers tegelijk kunt spelen.

Doordat EA in European Assault meer vrijheid aan de speler geeft en zich dit keer massaal op de singleplayer missies heeft gericht, hoop ik op een titel die de Medal of Honor-serie weer in ere hersteld. Medal of Honor: European Assault staat al gepland voor een release in juni 2005 en zal uitkomen voor de PlayStation 2, Xbox en GameCube.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Medal of Honor: European Assault is weer een zoveelste titel van Medal of Honor slaat niet echt aan volgens mij.

 • Die ''Rally Mode'' klinkt heel erg fout en nep. Het lijkt me een leuk spel, omdat de reeks me ook wel aanspreekt, maar niet als ze zulke onzin eraan toevoegen.

 • Die ''Rally Mode'' klinkt heel erg fout en nep. Het lijkt me een leuk spel, omdat de reeks me ook wel aanspreekt, maar niet als ze zulke onzin eraan toevoegen.

  Het lijkt net een soort gamebreaker van de EA big games.

  Maar waarom geen online modus?

 • Rally Mode lijkt me niks aan.. en gamebreaker bij bv nba street is iets heel anders vind ik, das een arcade spel. Dit is een woII shooter.

 • ik heb nog nooit een medal of honor gespeelt maar ik vind het wel altijd mooie games deze lijkt me wel wat voor de liefhebbers

 • ja die rally mode moeten ze weg halen want dan is het niet meer echt.

 • Dan ben je al goed en dan word je onverslaanbaar. :\\ Goed om de balance erin te houden….

 • kwee nie wa ik er van moet denken overigens ik begin meer en meer van deze NIEUWE design van ig te genieten

 • ziet er matig uit… maar meer kan ik er ook niet over zeggen… volges mij zou dit een topper zijn geworden, werd het in de tijd van Rising Sun uitgegeven, nu is het te laat, en zal het wel weer een spel zijn wat zeer tegenvalt…

 • ik vin het een beetje een BIA look hebben

 • Het beste is er af in de MoH serie, de laatste delen zijn echt zeer zwak…en dit wordt waarschijnlijk ook nix

 • Ik weet nog goed dat ik op de PS1 een beat em up game gekocht had met dinosaurussen. Wat een kutspel was dat, de dag erna gelijk geruild voor Medal of Honor. Nooit spijt van gehad. Maar op de PS2 heb ik nog geen geweldige Medal of Honor game gezien. Frontline was teleurstellend.

  Rising Sun heb ik vanwege de matige reviews niet gehaald. Ik verwacht ook niet erg veel van European Assault. Hopelijk bakken ze er meer van dan die andere afleveringen, want die zaten vol met bugs. Kogels door de muur en andere ongein.

 • ik hoop dat ook voor PC komt

  gave speel man

 • ben medal of honor allang zat…kunnen ze niet eens een keer wat nieuws bedenken.

 • lijkt me gaaf rising sun was ook ve

 • ik hoop dat er veel is verandert maar de vorige delen waren niet slecht maar kon beter

 • MOH: AA was wel redelijk, verder zijn het naar mijn mening allemaal erg matige spellen die alleen maar gekocht worden om de bekende namen.

 • Echt een keer kappen met die MoH reeks my god he. Deeltje 20?

 • lijkt me best vet..

 • Die zogenaamde \\\"Rally Mode\\\" is wel opvallend inderdaad. EA doet bij de MoH-serie namelijk altijd flink hun best om zo 'authentiek' mogelijk te werk te gaan en alle gebeurtenissen zo nauwkeurig te weergeven (in het kader van \\\"Ken Je Feiten!\\\";). En dan komen ze met zo'n fantasievolle \\\"Rally Mode\\\" ala Max Payne of The Punisher..tja :)  Als excuus geven ze aan dat bij veel overlevenden deze 'modus' is geconstateerd, dat ze gedurende de veldslag een soort 'tunnelvisie' zagen. Tja..en dat ze het dan iets aansterken in het spel..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren