1. PS3: Yellow Light of Death!

PS3: Yellow Light of Death!

De Red Ring of Death. Iedereen kent het wel op de Xbox 360. Je bent aan het spelen en opeens valt alles uit en gaat er een rood licht knipperen. Je Xbox doet het dan niet meer en je kunt weer een nieuwe halen. Met de PS3 dacht ik dat dit niet zo was, maar niets is minder waar....

Het begon vanmiddag toen ik met een vriend aan het spelen was. Hij zat net lekker in een potje Search and Destroy in Strike, 3 throwing knife kills, valt het beeld opeens uit. Ik kijk naar mijn PS3 en die zegt: ''Kijk mijn geel lampje!'' En jawel, ik had de Yellow Light of Death. Ik zette mijn PS3 opnieuw aan, er ging een groen lampje flikkeren en toen werd het lampje weer geel met een irritant piepend geluid. Ik keek dus op Internet, en zag dus dat me PS3 oververhit was geraakt. Er stond dat ik even een paar uurtjes moest wachten en het dan opnieuw moest proberen. Ik deed dat dus, maar opnieuw ging mijn PS3 weer slapen.

Ik dacht echt: nee wat moet ik nou doen? Ik heb ook geen garantie meer, mijn PS3 is al bijna 3 jaar oud en ik had echt het gevoel dat hij vandaag met pensioen zou gaan. Maar ik weet zeker dat mijn PS3 niet 65 is, dus ik ging wat anders proberen. Ik pakte Hetty, die mooie roze stofzuiger en keek even naar mijn PS3. Ik blies in de PS3 en BOEM! Een dikke stofwolk! Ik keek Hetty de stofzuiger aan en we dachten allebei hetzelfde: we gaan ervoor! Ik zette Hetty aan en ze begon zachtjes te stofzuigen in de PS3. Ze zoog al het stof netjes naar haar toe.

Ik ging eerst nog even Hetty in de kast terug zetten, want moeder had haar natuurlijk weer nodig. Terug boven, nam ik de gok. Ik zette de PS3 aan, het duurde lang.... en opeens was daar een scherm ''het PS3 systeem is niet correct afgesloten..'' ik drukte op verdergaan. Het was lang stil, maar YES! Het menu kwam tevoorschijn en rechts in beeld stond: ''U bent aangemeld.'' Zo zo, wat een opluchting zeg! Alles doet het nu weer perfect en ik heb nergens meer last van. Het was alleen wel een spannende middag zeg, maar het is uiteindelijk wel gelukt! Iedereen: onderhoud je PS3 goed, doe er zo af en toe even een stofzuiger door zodat het systeem niet oververhit raakt. Ik heb dus ook weer wat geleerd vandaag!

En de held van vandaag: Hetty de stofzuiger!

Dit artikel delen

Over de auteur