1. De Schaduwsaga III: Antwoorden

De Schaduwsaga III: Antwoorden

Somin wandelde rond door het kamp. Hij slofte door het droge stof en knikte af en toe naar een paar mensen die hem aanstaarden. Het was nu een week geleden dat hij de kwaadaardige plannen van Nox te horen had gekregen, een week geleden dat hij bevrijdt was, een week geleden dat hij voor het eerst bij een groep kwam met een niet-zo-goede reputatie… La Resistance.

La Resistance! De ondergrondse terreurgroep uit de tijden van Naughty Notorious , met als aanvoerder de sluwe Ralph, die bomaanslagen pleegde en Pikachu’s wilde ontvoeren! En díé groepering nam het op tegen Nox’ organisatie, Sanguis Negro? Het was kiezen tussen erg en erger, om het op z’n zwakst te zeggen. Somin besloot om de huidige leider van La Resistance eens op te zoeken, om eens te kijken wat de fuck er nu allemaal aan de hand was.

Hij stuitte al gauw op twee bewakers die hem de weg versperden. “Wat moet dat, Struissie?” bromde één van hen wantrouwig. “Ik ben hier om de leider te spreken,” antwoordde Somin, “Ik wil eens weten wat ik hier doe en zo?” De bewaker schudde zijn hoofd. “Ik denk ni –“ begon hij, maar een stem vanuit een nabije hut kapte hem af. “Laat ‘m maar binnenkomen, Natan!” De bewaker, die kennelijk Natan heette, haalde zijn schouders op. “Ga maar naar binnen dan, maar pas op. Als je iets flikt vermoord ik je voordat je ‘Guybrush Threepwood’ kan zeggen!” Somin vond het oké en gromde nog even “Yarr me matey,” naar Natan toe en liep de hut binnen. Daar stonden drie mensen op hem te wachten. Eén ruig behaard, groot en scheel, maar met een vriendelijke uitdrukking op zijn gezicht, de ander schriel en roodharig, een blaadje kauwend en een stuk hout knuffelend. En in het midden, met een aura van gezag en autoriteit om zich heen… een bruinharige (JA BRUIN JA) jongeling. “Treedt nader,” sprak Ralph.

“Ik denk dat we je wat antwoorden zijn verschuldigd, maar laat ons ons eerst even voorstellen. Deze ruige reus naast me – “ hij gebaarde naar links, waar de enorme schele kerel stond, “is Kleine 7threst, mijn rechterhand en de sterkste krijger annex bongospeler die ik ooit ontmoet heb. En dit hier –“ hij wees nu naar links, naar de hout-humpende ginger, “is Dariee, de hoogste van mijn raadsheren en een machtig sjamaan. Zijn krachten der logica en retoriek hebben tot dusver iedere tegenstander huilend naar zijn moeder laten rennen. En ik, ik ben Ralph, de leider van dit plezante gezelschap.” Somin gebaarde een beetje van hai alles goed en stelde zichzelf vervolgens ook voor. Tenslotte vroeg hij: “Oké, fijn dat jullie me gered hebben van Nox en zo, maar wat zijn en doen jullie? La Resistance? Dat klinkt mij toch wel een beetje in de oren als een kwaadaardige terreurbeweging, met wat er allemaal is gebeurd in het verleden!” Ralph knikte. “Ik snap het. Trek een stoel bij, dan leg ik het je allemaal uit.” Somin liet zich met een zucht op een stoel ploffen en bereidde zich voor op een lang, lang gesprek.

“We beginnen allereerste maar eens bij de naam van onze organisatie,” begon Ralph. “Om te beginnen moet je weten dat La Resistance ten tijde van de IGF Piramide en de Notorious Wars niet écht een slechte groepering was. Nee, het was één van de meest geheime Black Ops-organisaties die er ooit is geweest, om zo te spioneren bij de vijand. Het ongelukkige wil dat La Resistance iets té geheim was en dus ook al die tijd als een vijandige terreurbeweging gezien is. De waarheid wil echter dat het een goedwillige organisatie was, opgezet door Heer AJ, Hertog Buwalda. Helaas was hij ook de enige die wist van het doel van La Resistance, de rest was niet geïnformeerd. Heer AJ vermoedde namelijk dat er een verrader in de gelederen van de IGF Senaat zat… zoals ook terecht bleek toen Tidow dood en verderf ging zaaien onder het volk. Enfin, La Resistance was dus niet kwaadaardig. En ik, een verre nazaat van de eerste Ralph – God zoals ze ‘m ook wel eens noemden – besloot dat het tijd werd om eens wat Resistance te bieden tegen de Sanguis Negro - Het is onaanvaardbaar dat ze doorgaan met hun zieke plannen en zo de bevolking treffen! En daarvoor… heb ik jou nodig, Somin.”

“Wat?” sputterde Somin verward. “Waarom dat nou weer?” Het antwoord kwam van rechts van de leider van La Resistance; Dariee legde het uit: “Nadat de Notorious Wars afgelopen waren en het hele land weer op poten moest worden gezet, spraken de resterende leden van de IGF Senaat af dat de vrede nooit meer mocht worden verstoord. Ze wisten dat ze daarvoor een instantie moesten hebben die buiten de regering moest werken – de trias politica, Montesqieu, scheiding der machten, de hele mikmak – je snapt het wel. Daarom creëerde één van mijn voorvaderen, Daryocrates, met zijn super-awesome sjamaankrachten één sterk, wijs en bovenal rechtvaardig krijgersras: de Wachters. Deze lieden waren te herkennen aan hun scherpe verstand, grote moed en toch wel het meeste… aan hun lange nek.”

“Haha, heel grappig,” zei Somin sarcastisch, “maar fuck jou. Je hoeft me niet wijs te maken dat ik jullie allemaal kan gaan redden met mijn nek – hij heeft me niks dan last en rotzooi gegeven.” De grote Kleine 7threst trok voor het eerst zijn mond open: “We lopen niet te dollen, Somin. Je bent een Wachter, echt. Ik kan het weten. Ik heb je als kleine zuigeling te vondeling gelegd in je oude dorp toen je echte woonplaats in de as was gelegd. Ik heb je als laatste der Wachters uit de moeder van alle slachtpartijen gehaald, veroorzaakt door een boel schaduwwolven en zwarte ruiters in je oude dorp – een oudere jongen, je broer gok ik, had je beschermd van een dodelijke pijlenregen. Ik had gehoopt dat je een lang en vredig bestaan was gegund, maar we hebben je nodig. Jij bent onze joker, onze kans om de Sanguis Negro voor eens en voor altijd uit te schakelen… je bent een Wachter.” Somin zat met open mond te luisteren. Zijn volk was uitgemoord en hij was de laatste die wraak kon nemen? Hij was ooit, in een ver verleden, niet eenzaam geweest, geen rariteit? Hij ademde diep in. “… Ik doe mee. Laat me zien hoe ik die fuckers kan straffen. Ze moeten dood.”

Dit artikel delen

Over de auteur