1. Lloret de Minecraft

Lloret de Minecraft

Als je op vakantie gaat naar Lloret de Mar dan mag je verwachten dat je óf aan het feesten bent óf aan het bijkomen bent van het uitgaansleven. Toen ik voor het eerst kennismaakte met Minecraft was ik bezig met dat laatste. Al zittende in een internetcaféetje en onder het genot van drankje bezocht ik het forum van InsideGamer. Eén topic viel me op, eentje waar nauwelijks gereageerd op was. In de openingspost stond een link die mijn interesse zou wekken en hiermee begon mijn avontuur in de wondere wereld van Minecraft.

Je zult je na deze trailer waarschijnlijk afvragen: what’s up met de graphics? Nou, beste lezer, zo ziet Minecraft er uit. De hele wereld bestaat uit verschillende soorten blokken en wordt willekeurig gegenereerd waardoor er stranden, heuvels, bergen, grottenstelsels en geheime kerkers ontstaan. Jouw doel? Overleven. De wereld word momenteel namelijk bevolkt door kippen, varkens en koeien maar ‘s nachts komt er ander gespuis tot leven. Het gespuis dat jou liever aan stukken scheurt dan dat ze je zullen helpen. Denk aan gigantische spinnen, zombies, pijlenschietende skeletten en zichzelf opblazende creepers. De enige manier om dan te overleven is een schuilplaats te bouwen, iets dat de onderstaande striptekening van Penny Arcade goed laat zien.

Op de bedrock blokken na zijn werkelijk álle blokken in de game vernietigbaar en deze kunnen allemaal op hun eigen speciale manier gebruikt worden. De meest gekke maar ook mooie creaties zijn mogelijk. Denk maar aan enorme kastelen, luchtschepen of onze hele aardbol. Om zulk moois te kunnen maken heb je bepaalde gereedschappen nodig om de blokken te vernietigen. Voor stenen en mineralen heb je een pikhouweel nodig, voor hout een bijl en voor grond een schep. You get the point, right?

De ontwikkeling van het spel is in een stroomversnelling gekomen nadat Markus ‘Notch' Persson, de enige ontwikkelaar van de game, ontslag had genomen en zich zo geheel kon concentreren op Minecraft. En dit deed en doet de beste Zweed met succes. De populariteit van de game groeit met de dag en dit alles alleen maar door mond-tot-mondreclame en de honderden, zo niet duizenden Minecraft video’s op YouTube. Het spel bevindt zich momenteel nog in de alpha-fase, vandaar dat het ook Minecraft Alpha word genoemd, maar nadert snel de bèta zodra de multiplayer goed werkt. Toch is het al wel mogelijk om Minecraft online te spelen en dit staat wederom garant voor enorm aantal uren speelplezier. Alles werkt hierin net zoals in de Survival Single Player, het enige verschil zit hem in het feit dat je nu alleen niet meer in je uppie bent maar met een aantal anderen. Zo zul je zien dat er net zoals in het echte leven heuse steden ontstaan met winkels en beroepen.

Al met al is Minecraft een zeer originele indie-game waaraan ik meer uren heb besteed dan de gemiddelde zestig euro kostende game waar 100 man jaren mee bezig zijn. Nu is de game beschikbaar voor 10 euro en hiermee verzeker je jezelf gelijk voor alle verdere uitbreidingen. Want deze zijn er veel, om de week komt er een geheime update uit waarbij jezelf mag uitzoeken wat Notch heeft toegevoegd aan de game. De game staat hierdoor alleen maar meer garant voor oneindig veel speelplezier. Waar wacht je nog op? Kopen die handel!

Dit artikel delen

Over de auteur

Chiplink Al aantal jaren lid op InsideGamer maar ik kom sinds kort nu ook Gamer checken.