1. Effe over... -K

Effe over... -K

-K is Kevin, een lid van InsideGamer wiens columns op de frontpage van de site verschijnen. Deze log probeer ik een beetje in zijn stijl te schrijven, het begin is in ieder geval gelukt. Ik heb eerlijk gezegd nog maar 2 logs van deze 'gentleman' (gedeeltelijk) gelezen, maar dat is geheel in Kevin's stijl. Die onderbouwt zijn mening namelijk ook door het (gedeeltelijk) spelen van maar 2 games en het niet controleren van bronnen.

Eén log heb ik puur gelezen omdat het onderwerp me aansprak; een eigen game-site. Momenteel werk ik namelijk ook bij zo'n website en heb er ook zelf meerdere gehad. Dan is het altijd leuk om te lezen hoe anderen dat aanpakken etcetera. Maar wat ik tot mijn schrik las was een geblaat over hoe het allemaal wel niet moet en hoe geweldig hij het aanpakt. Kevin heeft namelijk enorm veel verstand van het opzetten van websites. Waar normale website gemaakt door vrijwilligers maar amateuristisch zijn (wat het feitelijk ook is, omdat het allemaal vrijwillig is), is zijn site echt geweldig en onverslaanbaar. Toepasselijke naam heeft hij ook aan zijn site gegeven: God-Mode.

Maar volgens mij was het Kevin's bedoeling om van die log, de meest ironische log ooit te maken. Hij schrijft namelijk over website's die nooit van de grond komen, omdat er niet wordt doorgezet. En raad eens? God-Mode is niet meer, of is nooit geweest. In de log schrijft hij nog dat over enkele weken na 6 februari de site in de lucht zou zijn, maar die enkele weken zijn al verstreken. Dat is niet de enige ironie die ik kon vinden. Ik citeer: "Een goede journalist controleert zijn bronnen, past hoor en wederhoor toe… maar ik ben geen journalist, ik ben een gamer". En daar gaat het fout, Kevin. Journalist of geen journalist, bronnen moet je controleren. Misschien kon jij verslagen van Wikipedia afhalen voor je KBG-opleiding, maar alles hoger dan dat zal toch echt bronnen moeten vergelijken en controleren. We zien dit echt goed terug in je laatste (in de zin van nieuwste, maar hopelijk ook in de zin van dat je nooit weer één schrijft) column. Je kraamt onzin uit en weet niet eens wat nou een game een RPG-game maakt. De geloofwaardigheid is er voor mij af bij dit soort fratsen, en als je zoiets op je eigen website zou uitspoken zullen de bezoekers bij bosjes verdwijnen. Want niemand zit op informatie te wachten die onwaar is.

Ook wil ik nog iets triviaals aankaarten. 'Vrienden' noemen jou een bunzing. Nou heb ik even op Wikipedia gekeken (heb de bron, geheel in jouw stijl, niet gecontroleerd) en daar staat dat het een nachtdier is. Maar al jouw logs en columns zijn gewoon overdag geplaatst. Sowieso vind ik het feit dat je vrienden je een bunzing noemen wat raar. Bunzing is in het Latijn namelijk STINKENDE WEZEL!!!!!

Als laatste wil ik je nog even iets vertellen. "Ik mis een site met toffe redactieleden." zeg je in je log. Maar die bestaat al, en dat is InsideGamer. Helaas voor jou hoor jij er niet bij en zul je ook nooit een tof redactielid worden. Misschien bij de Viva of de Donald Duck, maar niet bij een games-site.

Lang verhaal kort: Kevin is een stinkende wezel

Dit artikel delen

Over de auteur

Ldawg Ik hou van games