1. PES 2011 Become a Legend: Seizoen 1, Episode 1

PES 2011 Become a Legend: Seizoen 1, Episode 1

Op InsideGamer scoorde FIFA 11 een 9 en PES 2011 een 8,5. PES 2011 is nu dus echt op de weg terug, zou je zeggen. Deze blog wijd ik aan mijn Become a Legend avontuur. Konami beloofde aardig wat verbeteringen ten opzichte van vorig jaar. Meer realisme en de optie voor langere contracten zouden ze erin stoppen. Nou, laten we maar kijken dan…

Eerst maar eens mijn speler maken. Na de bekende informatie zoals lengte, naam, gewicht en met welke voet je schiet kan je iets nieuws toevoegen: je type speler. Je kunt van je speler een echte doelpuntenmachine maken, of een speler die in het rond strooit met goeie passen, of een speler die simpelweg niet van de bal te krijgen is. Je stats worden gelijk berekend en voordat je begint krijg je die al te zien, met natuurlijk iets hogere stats voor je bijbehorende type speler.

Zoals we gewend zijn, moet je eerst een oefenwedstrijdje spelen om indruk te maken op scouts van diverse clubs. Ditmaal hebben ze dit eruit gehaald, je hebt namelijk een zaakwaarnemer. Hij neemt contact op met diverse clubs uit het spel en bied jou aan om voor hen te komen spelen. Ik kon kiezen uit onder andere: Roda JC, Blackburn Rovers uit Engeland en Levante uit Spanje. Verder zaten er wat slechtere clubs tussen uit de PES League. Deze league is een fictionele competitie die Konami erin heeft gestopt om te patchen ( voor een eventuele Bundesliga misschien?). Ik koos voor Roda JC, omdat dat de club was die mij de meeste speelkansen bood en omdat het de enige club uit Nederland was die mij wilde hebben.

Na het contract getekend te hebben, werd mijn trainingsroutine bepaald. Omdat ik van mijn speler een doelpuntenmachine heb gemaakt, was schieten al wat hoger ingedeeld. Daarna krijg je tien punten die je moet verdelen over andere aspecten, zoals: dribbelen, passen, snelheid en conditie. Daarna kreeg ik mijn rugnummer toegewezen: rugnummer 13. Mijn jaarsalaris is bij Roda JC 50.000 euro en mijn contract loopt tot 2012. Iets later begon ik aan mijn eerste oefenwedstrijd voor Roda JC.

Roda JC – FC Kopenhagen

We begonnen in een 4-2-2-2 formatie tegen het Deense FC Kopenhagen. Ik speelde in de spits met in mijn rug Hadouir. Vooraf in de kleedkamer werd verteld dat de winst het enige was wat telde. Mijn persoonlijke doelstelling was: het creëren van doelkansen. We begonnen goed met een paar goeie passes naar elkaar. Na een minuut of tien kantelde de wedstrijd en speelde het spel zich vooral af op onze helft. Veel schoten op doel maar vooral goeie reddingen van Tyton. Rond de 30e minuut kregen we drie corners achter elkaar, waarvan ik de laatste maar net over kopte, jammer. Nog vlak voor rust komen we er gevaarlijk uit: Hadouir geeft een goeie steekpass op mij, maar omdat ik nog niet zo sterk ben wist een verdediger de bal van mij af te pakken. Rust.

De tweede helft kwamen we een stuk beter uit de kleedkamer. We begonnen wat meer te combineren en we creëerde wat kansjes, maar ze troffen geen doel. In de 55e minuut verover ik de bal op het middenveld en ik zet een combinatie op met Hadouir. Hij speelt hem daarna breed op de doorgelopen Linssen. Hij snijdt het zestienmetergebied in. Ik vraag bij de tweede paal. Linssen geeft hem voor en ik schiet hem erin; 1-0. Mijn allereerste doelpunt in mijn carriere. Een heel speciaal moment. Na de 1-0 zakken we wat weg en laten we Kopenhagen wat meer voetballen en wat kansen creëren. Rond de 70e minuut gaan we verdedigender spelen en hanteren de lange bal. Na een schot van een Deen lijkt de bal tot hoekschop verwerkt te worden, maar de Fauw probeert hem binnen te houden. Helaas speelt hij de bal recht in de voeten van Zohore, die hem makkelijk binnenschiet: 1-1. Dit was een grote klap voor ons, aangezien je niet zo vaak voor komt te staan tegen een deelnemer uit de Champions League. Gelijk daarna word ik eruit gehaald en komt Skoubo in mijn plaats. Verder gebeurd er niet zoveel. Nog één enkel afstandsschot van Hadouir die ruim naast gaat.

De coach vond dat ik goed gespeeld had, vooral vanwege mijn doelpunt. Als beoordeling kreeg ik een 7,0 en werd man van de wedstrijd. De eerste wedstrijd zit erop. De selectie voor het Nederlands Elftal is bekend gemaakt, en logischerwijs zit ik er natuurlijk niet bij.

De volgende keer: Verslag van de oefenwedstrijd Roda JC – Rubin Kazan, eventuele verdere aankopen van Roda JC en het begin van de Eredivisie, met op de eerste speeldag: Roda JC – NAC Breda.

Dit artikel delen

Over de auteur