1. Midnight Club 3: Tuning

Midnight Club 3: Tuning

De film The Fast and The Furious heeft een behoorlijke impact achter gelaten. Het heeft Vin Diesel groot gemaakt, flink wat miljoenen in het laatje gebracht en ook in videogameland het één ander veranderd. Het publiek nam sinds die film niet langer meer genoegen met een simpel racespel. De auto’s waarmee gescheurd werd, moesten aangepast kunnen worden, waarbij het niet alleen bij de binnenkant bleef. Nee, als gamer wilde je in een stoere auto rijden. De auto moest uitgerust worden met dikke velgen, vette uitlaten en als het even kon een mooi kleurtje. In Midnight Club 3: DUB Edition zal het gehele tuning-gedeelte nadrukkelijk aanwezig zijn. In dit artikel wil ik wat dieper ingaan op wat er nou leuk is aan tunen en welke tuning-mogelijkheden in het spel aanwezig zijn.

Het leuke aan tuning is voor mij dat het persoonlijk wordt. Hoe meer er aan de fantasieauto wordt gesleuteld, hoe sterker de band wordt. Elke keer als je met die bak rijdt en wint, voelt het goed. Althans bij mij en ik ben volgens mijn vrienden een rare vogel. Misschien dat jij tuning wel leuk vindt vanwege de online mogelijkheden. Het is in Midnight Club 3: DUB Edition namelijk mogelijk om met de zelfgemaakte auto online te spelen. Dan kun je jouw auto vergelijken met de andere racewagens en er is niets leuker dan te constateren dat de jouwe het mooiste is. Bovendien is het mogelijk om voor de start de druk bij de anderen op te voeren door met jouw auto te ‘bouncen’. Twee belangrijke redenen in mijn ogen, maar er zullen er vast meer zijn. Heb jij er zelf één, laat het ons dan door middel van een reactie weten.

Dan de tuning-mogelijkheden die het spel biedt. Zoals inmiddels wel bekend is, is voor het derde deel van de Midnight Club-serie de hulp van het bekende autotuning-tijdschrift DUB ingeroepen. Hierdoor lijkt Midnight Club een streepje voor te hebben op de concurrentie. Tijdens de ontwikkeling kregen ze namelijk wekelijks bezoek van DUB, die ze op allerlei belangrijke dingen wees. Bovendien zitten er dankzij de samenwerking allemaal exclusieve DUB-items in het spel, wat voor sommige Amerikaanse gamers zeer interessant is. Afijn, terug naar de mogelijkheden. In principe kun je jouw auto op duizend verschillende manieren uitrusten. Maar om een beetje een indruk te geven, wil ik graag wat vertellen over mijn (eerste) ervaringen met het tunen.

Ik ben begonnen met een pimpelpaarse Volkswagen. Na een paar races te hebben gereden, had ik genoeg geld om wat dingen aan mijn auto te veranderen. Eén van de eerste dingen die ik veranderde waren natuurlijk de velgen. Als een echte 'pimp-wannabe' zette ik er spinnende velgen op, waardoor het net lijkt of je rijdt, terwijl je stilstaat. Vervolgens zette ik een dikke vleugel op de achterkant van de Volkswagen. Sommigen beweren dat mannen vleugels op hun auto zetten, om het gebrek aan mannelijkheid elders te compenseren. Ikzelf vind het gewoon mooi. En toen was helaas mijn geld op. Hiermee blijkt maar eens dat tunen geen goedkope hobby is. Als je een echt vette bak wilt hebben, zul je in het spel minstens 100.000 dollar tot je beschikking moeten hebben. Gelukkig zijn er races genoeg, zodat dat geen probleem moet zijn.

Liever had ik meer ervaringen willen delen over mijn getune, maar daar heb ik het spel helaas te kort voor gespeeld. Wel kan ik je vertellen dat werkelijk alles aan de auto (en bijvoorbeeld motoren!) aangepast kan worden. De rijhoogte, de uitlaat, het hydraulische systeem (waardoor je de auto kunt laten ‘bouncen’), en natuurlijk de kleuren. Daarbij heb ik Kris het dak van zijn American Muscle-auto al zien verlagen en had hij zijn uitlaten aan de zijkant van de auto geplaatst. Elk soort voertuig (Luxe Sedan, Trucks, Chopper, etc) heeft weer eigen kenmerken met het tunen. Het is diep, het is leuk en het is een goede reden om het spel aan te schaffen. Voor het uiteindelijke oordeel over het gehele spel zul je nog even op de recensie moeten wachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Dit word een toppertje!

 • ' Het heeft Vince Diesel groot gemaakt'  tis toch Vin Diesel??:Z:Z:Z  en jah, dit wordt een gave game:)


 • Aangepast, dank je.

 • ziet er strak uit :D

 • @JO Hoezo WORDT dit een toppertje? Spel is al paar dagen uit hoor :).  Vind hem zelf best gaaf maar ten opzichte van deel twee wat tegenvallen. Vind hem denk ik wel wat leuker dan NFSU2, vooral door de motoren en natuurlijk de Hummers ;).

 • Oke mooi mooi!

 • Edit Admin: onze dank is groot. Fout verwijderd.  Ben razend benieuwd naar dit spel! Klinkt goed allemaal: tuning, online play e.d. :D

 • weer wat goeds gedaan:P;)

 • jah ik wil m ook op de pc!!! ik zag een filmpje voor PS2 en da was gewoon niet echt mooi.. maar dit lijkt mij echt een vette game!

  om die mannetjes online beetje op te fokken kan je als t goed is ook nitrous purges spuite:)

 • Ik heb hem nu een paar dagen voor m'n Xbox en het is echt een heel strak spelletje…

 • ik gloof datie wel naar PC komt, niet ckr…maar volgens mij wel:D

 • Is deze ook voor PC??  Alexz  *EDIT*

  Ik zie het net al ;) • nee hij is niet voor de pc alleen PS2 en XBOX

 • @ TIJN dat filmpje zegt niks! je moet hem in het echt spelen dan ziet ie er echt veel beter uit

 • @jank  Heb je het gespeeld?  @gamer_vin  Ook op de PSP  @mezelf  Niemand heeft nog op mijn topic gereageerd over MC 3. Heb ik al die tekst voor niks geschreven!  Nog een keer @mezelf  Ik vind deze game best vet. Vooral het tunen is uitgebreid.

  Veel beter dan NFSU 1 & 2 bij elkaar!!!

 • dit is nou een echte straatrace game

 • Super goped spel, waarschijnlijk beste racegame uit 2005

 • totdat Forca Motorsport en GT 4 uitkomen:P

 • @ C tuurlijk komt ie niet op de ds!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren