1. What's on my iPod? - Episode I

What's on my iPod? - Episode I

What’s on my iPod?

De inhoud van mijn iPod is nou niet bepaald standaard. De meest hilarische, interessante en absurde dingen zijn op dat kleine machientje van mij te vinden. Ik beschrijf, beoordeel en bekritiseer in deze blog elke keer drie apps, drie albums en een podcast. Ik bespreek de goede en slechte punten van het onderwerp en geef mijn persoonlijke mening erover. Dus als je zin hebt, neem dan vooral een duik in de wondere wereld van mijn iPod!

Let op: Ik gebruik een iPod Touch 3de generatie, met een capaciteit van 16 gigabytes. Het kan voorkomen dat de apps die ik noem niet op jou iPod gespeeld kunnen worden.

~

Apps

1. The Secret of Monkey Island

Een klassieker. Nooit van Monkey Island gehoord? Schaam je. Monkey Island is een point ‘n click adventure game; dit houd in dat je op het scherm van je iPod tikt om vervolgens in die richting te bewegen. De game verteld het verhaal van Guybrush Threepwood, die een aardig hoge dunk van hemzelf heeft en niets liever wilt dan een ware piraat te worden. Jij helpt deze “wannabe-piraat” door verschillende omgevingen die mooi vormgegeven zijn met behulp van een leuke stijl, grappige figuurtjes en een interessante 2D achtergrond. Je lost puzzels op en volgt zo langzaam het amusante verhaal. Het is echt zo’n game die je twee, misschien drie keer moet uitspelen voordat je alles snapt. De humor in het spel is heerlijk, wisselend van droog tot diep. Sommige grappen zal je pas ontcijferen als je de game voor de tweede keer speelt. Kortom, een pareltje voor op de iPod maar niets voor liefhebbers van enkel het actie-genre.

Kosten: € 2.40

Grootte: 355 MB

Ontwikkelaar: LucasArts

2. South Park Avatar

Deze app in twee woorden: Dumb Fun. South Park Avatar is een simpel programmaatje waarin je poppetjes kan maken op de typische South Park stijl. Ik, South Park fan zijnde, kon deze app niet links laten liggen en voor een schamele 80 cent (2 blikjes energy drink, denk ik altijd maar) bevond ie zich dus wat later op mijn iPod. Het principe is simpel, nee, de app is simpel. Je kiest de huidskleur (“gay tan”, hehe) en kan dan je poppetje aanpassen tot zover de details in South Park strekken. De app komt wat amateuristisch over maar het zal je verbazen hoeveel lol je eraan kan beleven. Stiekem de leraar namaken tijdens de les? Check. Mensen die je kent namaken en ze vervolgens hun South Park-spiegelbeeld opsturen per mail? Check. Een hoop lol? Check.

Kosten: € 0.80

Grootte: 9.3 MB

Ontwikkelaar: MTV Networks & South Park Studios

3. Worms

Soms vraag ik me af wie er in ‘s Hemelsnaam op het idee is gekomen om een paar wormen bij elkaar de dumpen en de onschuldige beestjes elkaar af te laten knallen, om dit vervolgens een game te noemen. Als je erover nadenkt is dit namelijk zó absurd dat het grappig is. Degene die het bedacht heeft krijgt van mij in ieder geval een medaille; Worms is simpelweg vermakelijk en een soort geavanceerde versie van het bekende spel “Tanks”. Ik had zo mijn twijfels over de besturing op de iPod toen ik het spel kocht, maar na een tijdje inkomen voelde ik me helemaal thuis in de Touch-besturing van Worms. Maar natuurlijk is het allerleukste aan dit spel de mogelijkheid om je vrienden in duizend worm-deeltjes te blazen in de multiplayer modus.

Albums

1. Rosenrot - Rammstein

Die Duitsers toch... Dat is de gedachte die in mijn hoofd rondspookt tijdens het luisteren van Rammstein. Het is een Duitse metalband die onder andere techno en industrial door hun nummers mixen. Ik ben sinds kort een grote fan van deze band en Rosenrot is het eerste album die ik van de groep kocht. Nu krijg ik geen Duitse les op school dus ik versta absoluut niks van de lyrics maar dit neemt totaal niet weg dat ik geweldig van de muziek kan genieten. Wat Rammstein echt probeert te doen en wat je ook zeker zal merken als je naar een concert van de groep kijkt is de “taboegrens” verleggen. Ze doen dingen die mensen als taboe beschouwen alsof het niks is en dit vind ik persoonlijk prachtig om te zien. Er zitten mindere nummers op, zoals “Benzin”, een vreselijk eentonig nummer, maar die teleurstellende gevallen wegen in geen geval op tegen de betere tracks van Rosenrot. Het album is vrij gevarieerd. Je zal rustige maar ook keiharde nummers tegenkomen, en er zal zelfs een spaans lied je pad kruisen.

2. OK Computer - Radiohead

Radiohead is voor mij een band waar ik echt zin in moet hebben. Niet meer dan soms kan ik echt volledig genieten van de nummbers van deze Engelse alternatieve rockband, maar als dit het geval is is het intens ook. Elke keer weer produceren ze een paar prachtig diepe liedjes die voornamelijk rustgevend zijn en mij persoonlijk altijd een gevoel van veiligheid geven. Thom Yorke maakt van zijn zang wederom een geweldige ervaring voor ieder die zich in de liedjes laat verliezen. Het album is vrij oud, uit de zomer 1997 om precies te zijn, maar is even oud als tijdloos. De teksten zijn ondoorgrondelijk en, als je er op let, erg mooi. Ik vind muziekteksten bij muziek als de muziek van Radhiohead minder belangrijk maar deze teksten zijn toch wel erg goed. Het is prachtig om te zien wat voor een invloed dit specifieke album op de muziekindustrie in de jaren ’90 heeft gehad en het is dus ook volkomen terrecht dat dit album met de eerste plaats op de album-top 100 in de Verendigde Staten werdt beloond. Overigens heeft het onverwachte succes van OK Computer zo’n grote invloed gehad op zanger Thom Yorke dat het bijna het einde van de band betekende, omdat hij in een ernstige depressie verzeild raakte.

3. For Lack of a Better Name - Deadmau5

Deadmau5 is de artiestennaam van Joel Thomas Zimmerman. De 5 staat in dit geval voor een “S”, zijn naam is dan ook uitgesproken als Deadmouse. Vandaar ook zijn logo, twee muizenoren a la Mickey Mouse. For Lack of a Better Name, een hoogst inspiratieloze albumtitel die tegelijkertijd vol van inspiratie is, is het tweede officiele wereldwijde album van deze DJ. Zijn eerste album had ook al zo’n leuke naam, “Random Album Title”. Hehe. Maar nu even serieus; Deadmau5 is zondermeer een goede DJ, maar dit album viel op bepaalde punten hevig tegen. “Ghosts ‘n’ Stuff” is een voorbeeld van de betere tracks in dit album maar jammer genoeg zijn deze goede tracks in de minderheid. Als jij een fan bent van Deadmau5, en dat al was voordat zijn wereldwijde succes van start ging, zou ik dit album zonder te twijfelen aanbevelen. Echter, ben jij niet heel bekend met deze artiest zou ik voor de Single-versie van Ghosts ‘n’ Stuff gaan. Een gemiste kans, zeker omdat deze artiest heeft laten zien dat ‘ie veel meer kan met het album Random Album Title.

Podcasts

Best of YouTube

De naam zegt het al; in deze podcast zie je wekelijks het meest grappige, indrukwekkende, creatieve, levenloze of interessante filmpje op YouTube. Het principe is simpel maar toch is het een echte aanrader. Het bespaart heel wat zoeken op YouTube en als je even niks te doen hebt kan je met een paar vrienden filmpjes gaan kijken. Vermakelijk? Jazeker. Je komt van alles tegen en je zal één ding denken: “Wat ben ik eigenlijk voor oninteressant persoon”.

Dit artikel delen

Over de auteur