1. Boiling Point: Road to Hell

Boiling Point: Road to Hell

Ze volgen me. Ik verstop me achter een muurtje en pak m’n AK47 erbij. Ik hoor een auto aankomen, dit is mijn kans. Ik ren de straat op en beschiet de auto. De bestuurder stapt uit en wil verhaal halen. Het wordt zijn laatste verhaal ooit. Ik pak de auto en scheur weg. Achter me hoor ik een groepje guerrilla’s schieten. Ik draai een hoek om en ben weg. Dat scheelde niks. Ik besluit maar weer eens langs te gaan bij de locale wapenhandelaar, zwaarder geschut halen. Iets explosiefs ofzo. Onderweg word ik nog maar eens onder vuur genomen, nu door wat soldaten. Ik doorbreek met veel kabaal hun blokkade en scheur naar de dichtstbijzijnde stad.

Just another day at the office.

Dat, en meer, is Boiling Point: Road to Hell, een free roaming adventure van Atari. In het speel neemt de spelers de rol van ex-soldaat Myers, die in een Zuid-Amerikaans staatje op zoek gaat naar zijn verdwenen dochter. Ze werkte daar bij een locale krant. Je avontuur begint in een rustig stadje. Een kort rondje door de stad leert dat de boel zo corrupt is als Berlusconi in Cuba. Je leert al snel de verschillende factions kennen, voor wie je allerlei opdrachtjes kunt doen. Je begint overal uiteraard als boodschappenjongen, maar je zult je al snel opwerken tot een gerespecteerd persoon. Niet in de laatste plaats omdat je de weg naar de wapendealer maar al te goed kunt vinden en geen enkele moeite hebt met het rondstrooien van kogels.

Wat maakt Boiling Point uniek? De fantastische titelsong tijdens het installeren, die het op zich al de moeite waard maakt om het spel in elk geval even in huis te halen? Ook, maar vooral het gegeven dat je jezelf vrij rond kunt bewegen in een wereld van meer dan zeshonderd vierkante kilometer. Zonder laadtijden! Ik nam de proef op de som en jatte een taxi, waarmee ik gewoon maar een kant op ging. Een kwartier later was ik al een flink eind weg van het begindorpje en kon ik nog een heel eind doorrijden: je kunt jezelf inderdaad vrij rondbewegen.

De opdrachten die je krijgt zijn in het begin vrij basic. ‘Praat met die’, ‘zoek dat’, enzovoorts. Dat zijn dan ook voornamelijk de wat minder verhaalgebonden missies. Het spel maakt in de menuutjes ook onderscheid tussen de ondergeschikte missies en de missies die rechtstreeks met het verhaal te maken hebben. Wel handig. De menuutjes zitten eigenlijk helemaal wel goed in elkaar. De manier waarop je je inventory organiseert is goed en overzichtelijk, etcetera.

Ik was, toen ik net begon met deze bètá, een beetje sceptisch over het feit dat je zo snel al zoveel missies in je lijstje kreeg. Voornamelijk zeer makkelijke dingen, maar toch: je raakt een beetje het overzicht kwijt, het wordt moeilijker te bepalen wat je op dat moment gaat doen. Dat loopt na een tijdje echter wel los. Wanneer je voor een bepaalde faction aan het werk bent zul stippel je als vanzelf een lijn voor jezelf uit. Het leuke is dat je zelf ook kunt bepalen wanneer je voor welke faction gaat werken. Humor: de guerrilla’s helpen te zorgen dat de soldaten niet sterker worden, om vervolgens samen met die soldaten weer een paar guerrilla’s om te leggen.

Is Boiling Point moeilijk? Ja en nee. Een beetje gamer kan zich makkelijk staande houden in de vuurgevechten waar je af en toe in belandt. Echter, je moet wel oppassen dat je niet de verkeerde mensen afschiet. Zo schoot ik op een gegeven moment de plaatselijke dokter neer. Buiten dat de meeste burgers dat niet zo leuk vonden, kon ik zelf ook een tijd geen medische hulp meer krijgen. Pas na een flinke tijd (ongeveer twee uur volgens mij) keerde de dokter terug. Het geluid is goed, maar niet bijzonder. Dit vooral omdat de voice-acting (hulde dat er zo veel stemmen inzitten!) af en toe niet kan overtuigen.

Boiling Point klinkt dus erg veelbelovend. Er zal nog wel een en ander veranderd en verbeterd worden, maar echt veel werk is er niet meer nodig. Het spel staat voor 20 mei 2005 in de planning.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel lijkt me echt zeer relaxed!

 • Ik kijk hier ook wel naar uit, hopelijk is t wat want ik ben wel weer toe aan een goeie SP shooter :D

 • Deze is niks voor mij…..

 • Lijkt mij vet spel :D

  Misschien zelfs vetter dan de games die ik nu heb;)

 • K wordt niet echt warm of koud van de graphics denk  Ziet er een beetje houterig uit.

 • ja dat vond ik ook al :(  Maar het lijkt me wel een vet spel

 • FPs GTA met een goed verhaal lijkt me wel vet :)

 • Natuurlijk zit die in Italie :D… beeldspraak weetjewel ;-)

 • kijk eens naar die vingers!pro cycling manager is zelfs beter

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren