1. Oh oh tv land...

Oh oh tv land...

Iedereen heeft het wel eens gehad, dat je lekker op de avond op de bank tv zit te kijken en dat je dan denkt; wat ben ik in hemelsnaam aan het kijken?! De meeste mensen die een snelle oog-hand coördinatie en een beetje gevoel voor goed televies hebben grijpen dat ook snel naar de naar de afstandbediening en beginnen te zappen. Geheel terecht, want oh oh wat zijn er de laatste tijd toch veel bagger programma's op tv.

Neem nou als voorbeeld het programma oh oh cherso. ( gejat van het amerikanse programma New Jersey)In dit programma worden acht rashagenezen in een super de luxe villa geplaatst en gaan dan de volle drie weken....( Mag ik een tromgeroffel?) Jawel, Feesten. En onder feesten verstaan we natuurlijk, drinken roken drugs en neuken. Nu zullen de gene die dit lezen en het programma nog nooit hebben gezien zich wel afvragen '' Gebeurt er dan nog iets interesant?'' antwoord op die vraag is vrij simpel. Nee, helemaal niks. Blijkbaar zijn er in Nederland 1.3 miljoen(!) mensen die absoluut geen gevoel hebben voor goede programma's.

Nog een voorbeeld. Shall we?

Neem nou het rtl 4 programma idols(gejat van het britse programma Pop idol), leuk programma als je het leuk vind om naar mensen te kijken die zichzelf in de meeste gevallen compleet voor lul zetten. En daar bleef het niet bij, nee nee mensen, er kwamen maar liefst nog eens 4 seisoenen van idols. Allemaal precies het zelfde, alleen andere mensen. Andere commerciële zenders zoals Sbs 6 dachten '' Oh, dit kunnen wij ook!'' en kwamen met het volgende idee. Holland's Got Talent ( gejat van het britse programma Britian's Got Talent precies het zelfde programma als idols alleen mogen nu drie jury leden op een knopje duwen, ohja en er is een zaal met mensen. Ook hier bleef het niet bij 1 seisoen, nee maarliefst 3 seisoenen werden er gemaakt. En wat dachten jullie van Popstars & X-Factor? allemaal precies het zelfde als al zijn voorgangers!

Nog eentje dan. Sollen wir?

De nieuwe Uri Geller. Dit programma werd uitgezonden in 2008 en had twee keer een comeback. ( als ik het goed heb) In dit programma is super mentalist Uri Geller de jury en worden andere ''mentalisten'' uitgedaagd dat te laten zien in een live show. Leuk programma om te kijken als je nog niet bent leeg gezogen door de programma's van hierboven en dus nog het bewuste verstand hebt. Helaas vonden de producers het ook nodig om de gillende, smekende, piepende Patty brard in de show te doen, dat maakt de show vast extra spannend om naar te kijken, zullen de producers hebben gedacht.

Zijn de schrijvers/ bedenkers van tv programma's hun inspiratie kwijt, of zijn ze gewoon lui geworden? Als je dit soort programma's maakt dan ben ik van mening dat alle twee genoemde argumenten van toepassing zijn. Gelukkig zijn er nog leuke en intersante programma's over op tv die wel de moeite waard zijn om naar te kijken... Dus er is geen reden om de tv te verkopen via marktplaats, ook natuurlijk omdat er nog altijd genoeg leuke game's zijn om te spelen.

Nu ben ik benieuwd,

Wat is nou jullie grote irritatie in tv land?

Maar in de tussentijd blijf ik denken;

Oh oh tv land...

Dit artikel delen

Over de auteur