1. IGF Chronicles: City of the Damned Part 2

IGF Chronicles: City of the Damned Part 2

‘Okay okay, even denken’ begint Tidow tegen zichzelf te mompelen. Met zijn vingers masseert hij zijn hoofd, waar inmiddels enkele druppel zich beginnen te vormen. De rest kijkt gespannen toe, totdat Sadist opmerkt: ‘Die gevangenis die je in gedachte hebt zal zeker geen uitkomst bieden of niet soms?’ Tidow kijkt met een schuin lachje hem aan en gaat verder met ijsberen. Na een paar rondjes stopt hij en loppt hij richting zijn bureau, waar hij alle metalen poten van afbreekt. Hij geeft er eentje aan Sadist, Xcal en tracht eentje aan Dariee te geven, maar die wijst de aanbieding af. ‘Je kent me jongens, ik kan zelfs zombies niet afslachten. Ze blijven min of meer levende wezens.’ Silvana staat opeens naast Dariee en geeft hem de corigerende tik. ‘Nou nou Silvana, laat me uitspreken. Ik bied me aan om 7th te dragen, als jullie dat niet erg vinden.’ Tidow schudt met zijn hoofd en geeft Silvana de derde poot, terwijl hij zelf de laatste houdt. Hij kijkt iedereen aan en begint: ‘jongens, we moeten het gewoon proberen anders redden we het niet. Ik wil liever niet als barbeque eindigen, dat zien jullie zelf ook wel in. De anderen knikken en pakken twee aanwezige rugzakken en vullen deze snel met eten en drinken. Na vijf minuten staan ze klaar om te gaan. Tidow en Xcal gaan voorop, gevolgd door Dariee, 7threst en Silvana. Sadist gaat als laatste.

Het zestal staan onderaan de trap van Tidow’s woning en stoppen daar, aangezien de ondode versie van Ridley staat te schreeuwen voor de deur. “Oh man, dit is zo niet leuk” fluistert Sadist. Tidow maant hem tot stilte en trekt de deur los, waarop Xcal reageert met een ferme uithaal richting Ridley’s aangevreten gezicht. ‘Sorry man, het spijt me werkelijk’ aldus de resolute filosoof. De Ridley zombie gaat neer en de zes beginnen te rennen. Tijdens deze vlotte poging om te vluchten zien de zes vreselijke dingen: geliefden die elkaar opeten, kinderen die aan ouders knagen en zelfs een ME die zombies proberen weg te knallen met hoge druk spuiten. Na een goede vijf minuten gesprint te hebben, stopt Tidow. Hij kijkt om zich heen en ziet dat de kust veilig is. ‘Okay jongens, tijd voor een rust momentje.’ Sadist kijkt voor de zekerheid of er niks achter hen komt terwijl Silvana nogal moe op de grond gaat zitten. 7threst blijft staan samen met Dariee en Xcal. Sadist sluit zich weer en meldt dat er een stukje verder op wat zombies rondscharrelen, maar dat is het enige op dit moment. Dariee kijkt wat bedenkelijk voor zich uit en vraagt opeens: ‘denken jullie dat er meer overlevenden zijn? Ik bedoel, van de meeting. Ik kon haast zweren dat ik Chiz, vlaflip en Trotsert een zombie HSJ zag ontwijken. Ik zag AJ ook wegrennen.’ De rest kijken Dariee aan, maar weten eigenlijk niet wat ze moeten zeggen. ‘Ja waarom niet?’ reageert 7threst optimistisch. De anderen staren voor zich uit, totdat Tidow weer zegt dat ze weer gaan rennen.

Op het moment dat Tidow ze aanspoort om zich voor te bereiden op een sprint, valt er iets op Tidow. Iedereen schrikt zich de tering, terwijl Tidow nogal geschrokken overeind krabbelt. De schrik wordt voor de groep nog groter, aangezien het een gezombificeerde Karel is. ‘Ah kom op, moet dat nou?’ verzucht 7threst. Sadist stapt naar voren en geeft de zombie een flinke poeier met zijn stalen poot en mompelt iets over ‘Facebook’. De anderen kijken nogal treurig naar de zombie Karel en besluiten direct te gaan rennen. Tijdens hun sprint weet Xcal Tidow te vragen waar ze eigenlijk naar toe gaan: ‘is het niet logisch man?’ We gaan naar Hoog Catherijne, wellicht kunnen we gebruik maken van de trein ofzo. En in het ergste geval gaan we Dead Rising stijl op die zombies.’ Onderweg komen ze verscheidene ondoden tegen, waaronder zelfs een Wesley Sneijder en Yolanthe, die kennelijk een bezoekje aan de ouders moesten bekopen met hun leven. Sadist gniffelt een beetje en begint over zombie kabouters te praten terwijl Dariee 7threst op een veilige plek laat staan. Opeens begint de normaal vredelievende ginger opeens wat stevige karate kicks uit te delen aan de jetset zombies: ‘Dat krijg je ervan ondode geld monsters!’ gilt hij. Nadat hij de twee heeft uitgeschakeld, pakt hij 7threst weer op. Die kijkt nogal verward Dariee aan en er komt alleen een zachte ‘dude’ uit hem.

De groep weet uiteindelijk met wat moeite Hoog Catherijne te bereiken, waar ook genoeg overlevenden zijn die inmiddels proberen om een barricade op te bouwen. De ondoden worden met een beetje mazzel buiten het winkelcentrum en wellicht het station gehouden. Onze zes helden worden kort na aankomst benaderd door een agent, die hen vraagt om hem te assisteren. Deze kijkt wel met een schuin oog naar 7threst, die natuurlijk met zijn stompje wat opvalt. ‘Hoe zit het met hem?’ Tidow kijkt de agent recht in de ogen aan en zegt: ‘Hij zal geen problemen opleveren’. Terwijl de agent de situatie uitlegt aan de groep, zien ze om zich heen vele angstige gezichten. Mensen die elkaar troosten, anderen die staan te springen om wat te doen. Een aantal van die gezichten komen overigens bekend voor... verrek, het zijn AJ, Calamity en Ownert! Dariee wijst naar ze en AJ sprint direct naar zijn hippie buddy om hem een berenknuffel te geven. ‘Holy shit, jullie leven nog! Gelukkig man, we waren bang dat we de enigen waren’ aldus een opgeluchte Sadist. Calamity knikt en begint met een flauw lachje te vertellen: ‘De zombies mochten geen screamers zijn, maar shit wat was dat eng. Het scheelde niet veel of we hadden Ownert verloren aan zombie Ralph.’ Ownert knikt met een nogal bleek gezicht wanneer hij genoemd werd, maar Calamity ging verder. ‘Gelukkig hadden we AJ bij ons, want die gaf me toch een Falcon Punch aan hem, zo awesome.’

Ownert begon over 7threst en zijn stompje, maar werd al gauw onderbroken door de agent. ‘No offense, maar ik wil echt heel graag niet dood jongens’. De drie sluiten zich aan bij Tidow en volgen de agent naar de plaats van bestemming: de centrale stationshal. Wederom zijn er vele overlevenden te zien, maar het valt ook op dat er talloze lichamen naast elkaar liggen. De agent pakt een zakdoekje en houdt deze voor zijn neus en begint uit te leggen: ‘we proberen de lichamen te verzamelen op één plek, zodat we ze niet uit het oog verliezen.’ Tidow en vooral Sadist kijken met vooral grote ogen naar de agent, die de blik van de twee moeilijk kan negeren. ‘Wat is er? Jullie doen net of er een misdaad is begaan?’ Tidow schudt met zijn hoofd en vraagt de man: ‘Je weet zeker dat ze dood zijn? Je hebt hun hersenen toch wel in geramd of kapot geknald?’ De agent kijkt hem verdwaasd aan en begint verder te praten over hoe hij wou dat deze groep (we noemen ze IGF Meeting Survivors) de lijken moesten gaan bedekken. ‘Draai er niet om heen man, zijn ze dood ja of nee?’ vraagt Tidow met een dreigende stem. Een schreeuw achter hem bevestigd het eigenlijk al, aangezien een vrouw die al bezig was met afdekken wordt gegrepen door één van de lijken. De hal stormt direct weg, mensen worden achter gelaten en om het plaatje compleet te maken: ongeveer de helft van de honderden lijken staan op. De enigen die blijven staan zijn de agent en IGF meeting survivors. “Oh” zegt Xcal, ‘Dat is fucked up.’ ‘Helemaal niet’ schreeuwt Silvana achter hem en opeens klinkt er een luide knal achter hun. Wat blijkt: ze heeft een shotgun bemachtigd en ze richt het op de zombie menigte. Met een vrij accuraat eerste schot weet ze twee zombie hoofden er af te knallen, om vervolgens door de terugslag achter over te vallen. De rest kijkt nogal geschrokken en zien haar lachend naar een enorme stapel wapens wijzen.

De rest pakken allemaal een wapen: van shotguns tot automatische wapens, van pistolen tot sniperrifles: voor ieder wat wils. De bulderlach van AJ overstemt het gekreun van de zombies en 7threst richt een shotgun op een zombie: ‘payback time undead fuckers’ rolt over zijn tong. De rest richten hun wapens op de ondoden en Sadist laadt ook zijn shotgun door: ‘Remember kids, always aim for the head’. Calamity kijkt naar links en rechts en schudt zijn hoofd wanneer hij de vastberaden blikken ziet van zijn internet buddies. ‘Waarom moest ik nou precies deze meeting langs komen?’ verzucht hij.

Dit artikel delen

Over de auteur