1. Het verdwijnen van niet-mainstream games in de winkels

Het verdwijnen van niet-mainstream games in de winkels

Waar ik 3 jaar geleden nog een game als Killer 7 in de schappen kan vinden. Is het nu zeer bedroevend wat het aanbod is in winkels als Bart Smit, Dixons, Intertoys en Mediamarkt. Er liggen 100 exemplaren van Maffia II in de Mediamarkt, maar een game als Yakuza 3 is niet meer te vinden. Het valt mij gewoon op dat vele games niet eens de winkel komen te liggen, maar eigenlijk alleen online te bestellen valt. Nog een voorbeeld: Valkyria Chronicles II. Valkyria Chronicles II heb ik nog niet eens in de winkels gezien, terwijl die al meer dan een maand uit is. Natuurlijk kan ik de game makkelijk via internet oppikken, maar dat is niet mijn punt. Ik vind het gewoon jammer als ik in een stad loop, niet meer 'mijn soort' games tegen kom. Het is voor mij als gamer niet meer een must om de winkels af te lopen naar die bepaalde game. Mijn punt is dat ik het jammer vind dat er te weinig aanbod is in de winkels, het lijkt alsof sommige games niet meer bestaan.

Ik zie dat 'mijn soort' games straks alleen via internet te bestellen zijn of in het ergste geval alleen te dowloaden valt in de stores van de betreffende consoles.

Het is nu al in volle gang. Lunar voor de psp is nu eindelijk uit in Europa, maar valt alleen te dowloaden in de store. Ik voel me dan vrij bekocht dat ik voor hetzelfde bedrag een fysiek doosje kan hebben met aantal art cards.

*De games in deze weblog zijn alleen voorbeelden.

Dit artikel delen

Over de auteur