1. What's on my iPod? - Episode II

What's on my iPod? - Episode II

What’s on my iPod?

De inhoud van mijn iPod is nou niet bepaald standaard. De meest hilarische, interessante en absurde dingen zijn op dat kleine machientje van mij te vinden. Ik beschrijf, beoordeel en bekritiseer in deze blog elke keer drie apps eb drie albums. Ik bespreek de goede en slechte punten van het onderwerp en geef mijn persoonlijke mening erover. Dus als je zin hebt, neem dan vooral een duik in de wondere wereld van mijn iPod!

Let op: Ik gebruik een iPod Touch 3de generatie, met een capaciteit van 16 gigabytes. Het kan voorkomen dat de apps die ik noem niet op jou iPod gespeeld kunnen worden.

Apps

Frenzic

“Easy to learn, hard to master” is nog nooit zo op z’n plaats geweest als bij Frenzic. Deze app is in feite haast nog simpeler dan pacman; je moet taarten van zes stuks maken. Elke keer verschijnt er een stukje in het midden en die moet je binnen de tijd in een van de taarten om het midden heen plaatsen. Is de tijd op? Dan zal je een leven verliezen. Echter, wil het zo zijn dat je een volle taart hebt met 6 stuks van dezelfde kleur dan krijg je er een gloednieuw leven bij. Dit spelletje is z’n 80 cent meer dan waard en is niet alleen verslavend maar ook vrij uitdagend. Een must-have voor minder dan een euro; go and get it!

Kosten: € 0.80

Grootte: 8 MB

Ontwikkelaar: The Iconfactory in samenwerking met ARTIS software

Doodle Defense

Soms zijn er dingen in het leven die minder zijn, zo ook in deze blog. Doodle defense is namelijk, om maar met de deur in huis te vallen, k*t. Ja mensen, K-*-T. De graphics zijn om van te huilen. Sure, het slordige stijltje had de potentie om sfeer op te roepen, maar vernietigd deze potentie direct door het slordige stijltje te overdrijven en het spel zowel onoverzichtelijk als lelijk te maken. Doodle Defense is een “Tower Defense” spel, een gameconcept dat lang geleden is ontstaan in de community van WarCraft III spelers, en tot jaren daarna uitgemolken is ik-weet-niet-wat. Het verschil tussen bijvoorbeeld Bloons Tower Defense en Doodle Defense is, naast de graphics, het niveau van uitgebreidheid. Doodle Defense heeft nauwelijks upgrades en voor je het weet heb je al je torens op de hoogste rank en kan je niks meer doen. Een ongebalanceerd spelsysteem en de broodnodige bugs en glitches, broodnodig voor een faalspel als dit welteverstaan, zorgen ervoor dat dit spelletje van mij op mag hoepelen. Ik moet je overigens wel mededelen dat het spel gratis is. Ach, ze zouden er ook maar geld voor durven te vragen.

Kosten: Gratis

Grootte: 6.2 MB

Ontwikkelaar: Pocket Zebra

Fling

Oh, wat ben ik gecharmeerd van die kleine gekleurde pluizenbolletjes die heen en weer rollen als malloten. Fling is een puzzelspel en is qua principe vrij simpel; je hebt een bepaald aantal ballen die op de vloer liggen en die elk alleen naar links, rechts, boven en onder kunnen rollen. Als je ze ergens heen duwt stoppen ze niet met rollen totdat ze de map afvliegen of ergens tegenaan botsen. Nu is het doel van het spel om één balletje over te houden. Dit betekent dat je door goed na te denken een patroon moet vinden waarin je alle balletjes van de map moet trappen, op één na. Een aanrader, mede door de liefelijke en kleurrijke graphics en het grote aanbod aan puzzels.

Kosten: € 0.80

Grootte: 10.9 MB

Ontwikkelaar: Candy Cane

Albums

Strike - The Baseballs

Met een overgetattoeerde vrouw op ‘t albumhoesje zou je niet verwachten dat dit album compleet uit country-muziek bestaat. Echter, de band The Baseballs heeft blijkbaar niet zo heel veel inspiratie; elk liedje is namelijk een cover van een ander liedje. De bekendste hit van deze mannen moet waarschijnlijk “Umbrella” zijn. Dit lied is gestolen, gekopieerd of hoe je het ook wilt noemen van het gelijknamige lied van Rihanna en verandert in een country-lied. Dit soort ver-country-en van liedjes doen ze het hele album lang en om heel eerlijk te zijn stoort het me niet. De liedjes zijn namelijk stuk voor stuk vermakelijk en omdat ze enkel echte tophits “‘vercountryen”’ (jaja, ik heb vandaag een nieuw woord bedacht), bestaat het album alleen maar uit echte goede liedjes. Weet wel dat als je niet van het country genre houdt je geen van alle liedjes leuk zal vinden en met je tengels van dit album af moet blijven, voor je eigen bestwil.

World of Warcraft: The Official Soundtrack - Tracy Bush, Jason Hayes, Derek Duke & Glenn Stafford

Soms is een soundtrack zo mooi, dat hij ook zeer goed luisterbaar is zonder het beeld of gamemateriaal erbij. Dit is zeker het geval bij World of Warcraft’s soundtrack. World of Warcraft is een mmorpg die zich afspeelt in een fantasiewereld gebaseerd op de middeleeuwse tijd, inclusief diens sprookjes en volksverhalen. Naast de mensen zijn er elven, dwergen, orks en dat soort mythische wezens in overvloed en de wereld straalt sfeer en verhaal uit als geen andere game dat ooit heeft gedaan. Natuurlijk speelt de muziek een belangrijke rol in het overbrengen van deze sfeer en dat is op een geweldige manier gedaan. De vier componisten hebben wel 30 prachtige liederen geleverd die elk op de CD te vinden zijn. Zelfs een paar exclusieve tracks die enkel te horen zijn in bepaalde filmpjes komen er voorbij. Om je een smaak te geven van wat voor een type muziek er te vinden is heb ik mijn twee favoriete tracks opgezocht; The Shaping of the World en Stormwind. Oh, de nostalgie die die twee liedjes oproepen... Ik weet nog dat ik op mijn twaalfde voor het eerst Stormwind binnenliep en omhelsd werdt door de prachtige sfeer, de epische muziek... Ik dwaal af. Een prachtig album, een van de weinige gamesoundtracks die het waard zijn om voor betaald te worden.

The Resistance - Muse

Muse is altijd een van mijn favoriete bands geweest. Zanger Matthew Bellamy presteert met zijn stem meer dan je ooit had kunnen verwachten. De band maakt gebruik van het genre dat bekend staat als progressive rock en verwerkt een hoop klassieke elementen in haar muziek. Zodra je de CD aanzet zal je er aan het begin tot het eind in worden opgezogen en steeds weer positief verrast worden. Het thema van het album, opstand, duikt steeds weer met een weerzinwekkende wijze op tussen alle andere thema’s waar het album om heen draait; politiek, liefde en zelfs Aliens. Het album eindigt met de Exogenisis Symphony, een prachtig stuk classical rock waar ik persoonlijk niet genoeg van kan krijgen.

Dit artikel delen

Over de auteur