1. Destroy All Humans!

Destroy All Humans!

Eens in de zoveel tijd zul je een spel tegenkomen dat ingaat tegen alles wat je je kunt voorstellen bij een spel met dat betreffende onderwerp. Aliens, of buitenaardse wezens, komen al sinds het begin der tijden voor in computerspellen. Je zult ze echter nog nooit in deze vorm zijn tegengekomen. Destroy All Humans! geeft namelijk een totaal andere kijk op het buitenaardse ras.

Destroy All Humans! is zoals gezegd totaal anders dan alle andere spellen waar aliens in te vinden zijn. In plaats van een tot de verbeelding sprekende held die het mensenras moet verdedigen tegen buitenaards gespuis, speel je nu eens vanuit het andere oogpunt. Je speelt het spel namelijk als een buitenaards wezen, genaamd Crypto Sporidium 137. Deze wordt in de jaren ‘50 naar de aarde gestuurd om een belangrijke missie te voltooien. Je moet namelijk je eigen ras in leven houden door menselijk DNA op te zuigen met je verschillende wapens. Het moge duidelijk zijn dat de mensheid hier niet echt blij mee is, en Crypto zal het dus niet makkelijk krijgen in zijn missie om menselijk genetisch materiaal te bemachtigen. Verder zal Crypto 137 ook op zoek moeten naar zijn broer, Crypto 136, die schijnbaar ook ergens op aarde rondloopt.

Je kunt je op verschillende manieren voortbewegen in het spel. Je kunt gewoon gaan lopen, maar je kunt ook je eigen UFO gebruiken, die je ook kunt upgraden naarmate je verder komt in het spel. Verreweg de leukste en interessantste gave die Crypto tot zijn beschikking heeft, is de mogelijkheid om mensen en andere levende figuren letterlijk over te nemen. Net zoals je in Grand Theft Auto telkens een ander vervoersmiddel pakt, zo werkt het in Destroy All Humans! op vrijwel dezelfde manier. Uiteraard heb je met je gave om te hypnotiseren meerdere mogelijkheden. Een praktijkvoorbeeld is een generaal van de VN die je op een gegeven moment kunt hypnotiseren. Op deze manier kun je publiekelijk mededelen dat er helemaal niets aan de hand is en dat er toch echt geen invasie aan de gang is. Dit geeft dus aan dat je dus op een originele manier en in alle vrijheid om kan gaan met de verschillende mogelijkheden die het spel je biedt.

Het spel speelt zich af in het Amerika van de jaren ‘50. Waarschijnlijk ken je de vermeende UFO-crash in het Amerikaanse Rosswell wel. Het spel speelt zich redelijk kort na deze gebeurtenissen af, en Destroy All Humans! zit logischerwijs propvol met de vooroordelen en het beeld dat de mensen in die tijd hadden van buitenaardse wezens (klein lichaam, groot hoofd, grote ogen, vreemde laserwapens en dergelijke). Een groot deel van de mensen zijn gehersenspoeld en hierdoor erg paranoïde geworden. Dit komt doordat het eten van deze mensen beïnvloed is door bepaalde wetenschappers die ook achter de zogenaamde Men In Black-organisatie zitten. Deze mensen (Majestic) hebben ook de broer van de hoofdpersoon ontvoerd. Er zijn in totaal vijf verschillende gebieden met zo'n twintig missies die je zult moeten voltooien voordat je Majestic overwonnen hebt en je je broer terug hebt gevonden.

Al met al zal gezegd moeten worden dat het concept van Destroy All Humans! een van de meest interessante is die de laatste jaren voorbij is gekomen. Het spel van de makers van Full Spectrum Warrior wordt tegen het einde van juni verwacht voor de Playstation 2 en Xbox, dus tegen die tijd zullen we kunnen oordelen of dit originele concept garant staat voor een leuk en interessant spel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ben bang dat het een echt zo'n net niet goed genoeg spel word.

 • Lijkt me niks :p

 • Het is zeker een spel dat me aanspreekt. Of de gameplay ook intressant genoeg is is een ander verhaal. We'll see.

 • Net zoals altijd, wel XBOX en PS2 maar geen GameCube.

 • lijkt me wel een leuk spel maar na al die kritiek in gamemagazines weet ik niet of ik hem wel ga kopen

 • dit lijkt me echt een supertof en orgineel spel en dat is vooral belangrijk orginaliteit dat is bij veel spellen vandaag de dag ver te zoeken. Ik ga hem wel halen denk ik maar eerst ff checken natuurlijk.

 • ziet er wel leuk uit mar is denk niet het geld waard

 • Het id staat me erg aan, erg orrigineel

 • de max gewoon

 • zoals sjoerddieee al zegt, zulke spellen komen niet op de gamecube, en dat is jammer. lijkt me opzich niet een toptitel, maar ach, als we maar wat te gamen hebben.

 • iedee is leuk maar ik denk nee laat maar

 • Dit wordt zo'n sleeper hitje.

  Kijk al sinds vorige E3 naar deze game uit.

 • ziet er koel uit!

 • look's fun to me

 • afw8en maar…

 • Als het spel net zo goed is als de film 'mars attack' (van Tim Burton)waar hij een beetje van afgeleid is (denk ik) komt het wel goed! Maar hoe sommige gasten kunnen zeggen k*t-spel is me echt een raadsel dat je het nix lijkt te zijn o.k. maar K*t-spel? u didn't play so u don't know

 • gatver wat heb jij een ranzige avatar aaaaah

  maarja spel lijkt me wel vet

  @ gast

  als het je niks aan lijkt, kan je ook zeggen lijkt me niks aan i.p.v kutspel :S

 • klinkt interesant jammer dat die niet voor gamecube is

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren