1. Week 17

Week 17

Nadat we afgelopen zaterdag hebben teruggeblikt op de week van daar voor, beginnen we vanaf vandaag met een vooruitblik op de week die komen gaat. Centraal in deze rubriek staan de spellen die in de desbetreffende week uitkomen. Maar daarnaast zullen we ook kijken naar de belangrijke evenementen die voor de week gepland staan. En voor de geïnteresseerden vertellen we in deze rubriek welke artikelen en recensies je in de week op InsideGamer kunt verwachten.

De games

Het meest aansprekende spel van deze week lijkt Star Fox: Assault. Niet omdat het een revolutionair spel is, maar vanwege het feit dat hij eindelijk uitkomt. Het spel werd voor het eerst gepresenteerd op de E3 van 2003, waar het volledig werd afgekraakt. Een jaar later was er een hoop veranderd, maar de pers was nog steeds niet helemaal overtuigd. En nu, bijna een jaar later, komt het spel dan eindelijk uit. In het spel zal vooral veel geknald worden. Dat kan te voet, maar daarnaast kan er ook in een tank of Airwing worden gestapt. Helemaal interessant wordt het als je een paar vrienden optrommelt. Samen met hen kun je namelijk voor eens en voor altijd beslissen wie er het best met een groot wapenarsenaal om kan gaan.

PC-bezitters gaan deze week een mooie week tegemoet, mits je van strategie, schiet of online RPG’s houdt. Voor de strategiefanaat heeft Vivendi Universal Empire Earth II in de aanbieding. Een strategiespel dat zich uitstrekt over 12.000 jaar oorlogsgeschiedenis. Je begint in de oertijd en eindigt in de nabije toekomst. Daarbij passeren er vijfhonderd unieke manschappen en gebouwen. Genoeg te doen dus. De RPG-fan krijgt Guild Wars voorgeschoteld. Guild Wars is gemaakt door Arena Net, een ontwikkelstudio die is samengesteld door ex-medewerkers van Blizzard. Deze medewerkers hebben zich in het verleden bezig gehouden met Starcraft, Diablo en Warcraft. Guild Wars is volgens de makers een CORPG (Competitive Online Role-Playing Game), waarmee Arena Net een nieuw genre heeft geschapen. Tot slot komt er deze week nog een schietspel in een nieuw jasje. Delta Force: Xtreme is het klassieke Delta Force met een verbeterde Joint Operations engine. Voor een budgetprijs krijgt de speler de beschikking over twintig single-player missies, verdeelt over drie campagnes en twintig coöperatieve missies. Daarnaast zijn de multiplayer-opties, speelbaar via Novaworld, flink verbeterd. Zo worden er nu voor het eerst statistieken bijgehouden en zal het cheaten nagenoeg onmogelijk zijn.

We sluiten het enigszins korte spellenoverzicht af met Haunting Ground, een spel waarin horror-, avontuur- en puzzelelementen worden gecombineerd. De speler kruipt in de huid van de beeldschone Fiona, die op een mysterieuze wijze in een nog mysterieuzer kasteel wakker wordt. Ze heeft geen idee hoe ze daar terecht komt en wil eigenlijk maar één ding: zo snel mogelijk weg. Haunting Ground laat een frisse wind door het survival horror-genre waaien, doordat je geen beschikking over wapens hebt. Fiona zal er alles aan moeten doen om niet opgemerkt te worden en als dat wel gebeurd, dan zal ze zich zo snel mogelijk verstoppen.

De agenda & deze week op InsideGamer

De E3 komt steeds dichterbij, zodat er weinig interessante evenementen binnen Nederland op het programma staan. Misschien dat we deze week hier en daar wat geruchten over de nieuwe spelcomputers opvangen, maar dat is koffiedik kijken. Wat we wel weten is dat Ubisoft de 28e met haar jaarcijfers komt. Met de toppers van het afgelopen jaar ziet het goed uit voor de Franse uitgever.

Dan wat jullie deze week op InsideGamer kunnen verwachten. Eind deze week hebben we natuurlijk onze maandelijkse artikelen. Hierin blikken we in het algemeen vooruit naar de maand mei en besluiten we wat het spel van de maand april was. Verder hebben we op de redactie de eerste lading PlayStation Portable’s, inclusief spellen, binnen. Daar maken we uiteraard een paar importartikelen van. En natuurlijk hebben we ook nog een aantal impressies (vooruitblik op Pariah), recensies (onder andere Stronghold 2 en Stolen) en rubrieken die de revue zullen passeren.

Oh ja, omdat dit de eerste aflevering van deze rubriek is, zijn we erg benieuwd wat jullie er van vinden. Laat het weten in de vorm van een reactie.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • leuk idee

 • de nieuwe IG is ckers beter geworden :)

 • jah :D

  dit is toppie

 • StarFox is een kut spel. Jammer maar helaas.

 • Kan niet editten? Anyway, hij heeft zijn eerste 5je al te pakken op Gamez. Wat is er intressant aan deze titel?

 • Ziet er goed en professioneel uit. Overzichtelijk en informatief; Keep up the good work!

 • Gaat zeker de goeie kant uit met IG, Star Fox hoor ik jammer genoeg niet zoveel geoie berichten over,

 • Elke week een vooruitblik vind ik een beetje overdreven. Maar goed, houd je bezig he?  Enneh.. hoeveel is een 'lading' PSP's? ;-)

 • dat is een goed idee z'n vooruitblik

 • Een vooruitblik is op zich een goed idee, maar misschien moet jullie je gaan richten op een twee-wekelijkse of maandelijkse vooruitblik?  Zo is de inhoud nogal schraal.

 • @ Hutkoffer  Gespeeld denk het niet lijkt mij een vet spel hoop een beetje lylat wars game.

 • Nee ik heb hem niet gespeeld. Maar uit die reviw kan je echt wel halen dat de game niet voldoende is ;) En dan te weten dat hij 2 jaar geleden al op de E3 te zien was.

 • Damn, wordt hier enkel maar beter, maar kunnen jullie dit wel volhouden?

 • @Hutkoffer

  Een eigen mening is altijd beter dan iemand anders zijn mening.

  Speel het voordat je over oordeelt.

  maarja Starfox spreekt me ook niet aan.

 • Het is helemaal geen kut spel

 • Het is nu een beetje dubbel op; wekelijks én maandelijks terugkijken/vooruitkijken… Dit is erg onoverzichtelijk naar mijn mening, dus dit artikel lijkt me enigzins overbodig… :)

 • starfox lijkt me eigelijk best wel een leuk spel hoor.. denk wel dat t iets van een 8 gaat worden.

 • Het voordeel van deze manier van vooruitblikken en terugblikken, is dat ook de kleinere titels aan bod komen. Nu volgt gewoon een lijst van alle spellen die er in een week verschijnen. Bij de maandelijkse vooruitblikken worden alleen de juweeltjes behandeld.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren