1. Square Enix maakt E3-lineup bekend

Square Enix maakt E3-lineup bekend

Uitgever Square Enix heeft vandaag bekend gemaakt met welke titels zij op de Electronic Entertainment Expo (E3) aanwezig zullen zijn.

Ichiro Otobe, president en COO van Square Enix:

"This year's line-up will showcase huge titles from all of our major franchises, making this a particularly unique E3 for us. In addition to titles from our familiar franchises such as DRAGON QUEST VIII and KINGDOM HEARTS II, we will have playable demos of many other exciting, new games that will soon be as recognizable on consoles, mobile phones, online and DVD. COMPILATION of FINAL FANTASY VII* will be a great example of the actual delivery of polymorphic content, our new content deployment model based on the creation of original concepts with interactivity on multiple platforms in mind from the start."

De lijst met spellen:

Dirge of Cerberus - Final Fantasy VII(PS2)

Dirge of Cerberus is het derde deel in de reeks van Final Fantasy VII. Het spel speelt zich af drie jaar na het origineel op de PS One. Als speler neem je de rol in van Vincent Valentine en ontdek je tijdens je avontuur schokkende waarheden over Midgar die nog nooit boven water zijn gekomen. Je wordt in verband gebracht met een aantal recente aanvallen en wellicht ben jij nog de enige die de wereld kan redden.

Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (PS2)

Dragon Quest VIII is het eerste deel uit de Dragon Quest-serie dat op de PlayStation 2 verschijnt. De personages zijn ontworpen door Akira Toriyama en worden tot leven gebracht door de cel-shading-techniek. Dit moet ervoor zorgen dat gamers van alle leeftijden in de wereld van Japanse anime worden getrokken. In Dragon Quest VIII ontmoet oud nieuw, als de klassieke gameplay wordt samengevoegd met hedendaagse graphics.

Final Fantasy XII (PS2)

Final Fantasy XII is het verhaal over een wereld genaamd Ivalice. Het verhaal begint in de koninklijke stad Rabanastre, met op de achtergrond een dreigende oorlog. Rabanastre is het hart en de hoofdstad van Dalmasca, een koninkrijk dat recentelijk is veroverd door het naastliggende rijk van Archadian. De aanstelling van een nieuw consulaat geeft de hoofdpersoon Vaan de kans waar hij op wachtte, maar een onverwachte reeks van gebeurtenissen plaatsen Vaan en zijn vriend Penelo naast de piraat Balthier en zijn partner Fran. Ondertussen worstelt prinses Ashe, de enige overlevende erfgenaam aan de troon van Dalmascan, om de vrijheid onder haar mensen te herstellen.

Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir (PS2, Release: juli 2005)

Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir is een zogehete prequel op het vorige deel. In het tweede deel in de serie is het vechtsysteem uitgebreid, zijn er cel-shaded graphics en biedt het spel een boeiende verhaallijn. Het spel is gebaseerd op het in Japan populaire, gelijknamige stripboek en animatieserie. Fullmetal Alchemist 2 volgt het avontuur van twee broers in hun zoektocht die hun leven zal veranderen.

Kingdom Hearts 2 (PS2)

Kingdom Hearts 2 volgt Sora, Donald en Goofy op hun zoektocht naar hun vrienden en koning Mickey. Het verhaal begint in Twilight Town, een stil dorpje genesteld tussen nacht en dag. Sora en de vrienden worden aangesloten bij een nieuwe groep personages, waaronder de koning zelf. In de poging Mulan te helpen en de shurk Hades te stoppen, stuiten ze op zowel bekende als nieuwe problemen.

Radiata Stories (PS2, Release: herfst 2005)

Radiata Stories is het nieuwste RPG-spel voor de PlayStation 2 van de makers van Valkyrie Profile en de Star Ocean-serie. Een emotioneel verhaal over een conflict tussen mensen en elfen is aangevuld met een nieuw gameplay-systeem dat de speler diep in het spel trekt. In de wereld waar het verhaal zich afspeelt leven vele personages, die ieder hun eigen leven leiden. Jou keuzes bepalen wie van de 150 individuen jou de helpende gaat bieden in je avontuur. Eenvoudige, gerichte controls bieden de mogelijkheid om strategie aan real-time gevechten toe te voegen.

Romancing SaGa (PS2)

Honder jaar geleden is Saruin gevangengenomen. Maar de barrières die hem bevatten verzwakken en zijn aangekondigde schaduw dreigt de wereld van Mardias wederom op te slokken. Wie zal de wereld van de plaag van Saruin bevrijden? Een geheimzinnige minstreel brengt je de ene keer naar een avontuur, terwijl hij je de andere keer beschermt tegen de schaduw. Toevallig dwingt hij de speler ook bepaalde keuzes te maken die de wereld waar je in reist veranderd en draait hij de theorien om die je tegenkomt. Het free-roaming scenario-systeem geeft je de keuze uit acht speelbare personages, ieder met eigen avonturen en opdrachten.

Final Fantasy XI: Chains of Promathia (PS2, PC)

De uitbreiding op Final Fantasy XI biedt een uitgebreide online-wereld met nieuwe, verbeterde elementen. Vana'diel is nu groter en beter dan voorheen. Het verhaal gaat verder en spelers kunnen nieuwe gebieden gaan verkennen, waaronder Al'Taieu en the Grand Palace of Hu'Xzoi. Gevechten kunnen aangegaan worden met nieuwe spreuken en mogelijkheden. Verder zijn er nieuwe items, is er nieuw materiaal, nieuwe zoektochten en nieuwe systemen zoals verenigingspunten en Ballista-rankings.

Front Mission Online (PS2, PC)

Front Mission Online is het eerste deel uit de serie dat online gaat. Word lid van de O.C.U. of de U.C.S. en strijd om de controle over Huffman Island. Vecht alleen met steun van NPC's of creëer een vechtgroep met andere spelers en ervaar de ultieme samenwerking in het strijdveld.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • echt wel super!

  Ben benieuwd naar de nieuwe E3 trailer van FF12

 • wtf???

  alleen ps2???

  nou ja, 2 titeltjes die ook voor de pc uitkomen…..

  waar zijn de cube, ds, gba games gebleven?


 • Geen PSP games :(

 • shit helaas geen ds games van square enix op de e3 :(

 • Té vette titels!! DoC, FFXII en KH2 zijn echt must-haves, maar Radiata, DQ8 moet ik ook hebben!!  Wel jammer dat er heel veel alleen voor de PS2 is.

 • vete shit :P

 • niet echt wereld schokkend. vreemd dat er niks voor de PSP tussen staat. zal nog wel komen.

 • Misschien nog wat PSP verassingen?

 • hmm op gamefront.de staat een andere lijst:  Square Enix gibt E3 Lineup bekannt  25.04.05 - Square Enix gibt bekannt, dass man u.a. folgende Spiele auf der E3 im Mai in den USA vorstellen wird:  - Dirge of Cerberus - Final Fantasy VII (PS2)

  - Dragon Quest VIII: Journey of the Cursed King (PS2)

  - Final Fantasy XII (PS2)

  - Fullmetal Alchemist 2: Curse of the Crimson Elixir (PS2, Release: Juli 2005)

  - Kingdom Hearts 2 (PS2)

  - Radiata Stories (PS2, Release: Herbst 2005)

  - Romancing SaGa (PS2)

  - Final Fantasy XI: Chains of Promathia (PS2, PC)

  - Front Mission Online (PS2, PC)  Mobile/Handy

  - Before Crisis - Final Fantasy VII (en deze komt op de PSP)

  - Final Fantasy II

  - Final Fantasy VII Snowboarding

  - Front Mission 2089

  - Hexcite Fusion

  - Musashi Mobile Samurai  Visual Entertainment

  - Final Fantasy VII Advent Children (UMD-Film für PSP)

  CLICK (Yahoo: 'Square Enix, Inc. to Unveil Massive Lineup at The Electronic Entertainment Expo, May 18 - 20')

 • De absolute MUST voor mij Kingdom Hearts 2. Ik kan niet leven zonder die game. Daarna komt de rest wel wat boven Kingdom Hearts 2 staat.

 • wacht aan het einde van die preek van die gast staat:

  \"on multiple platforms in mind from the start.\"

  Sorry ik zie alleen maar PS2 en twee keer PC.  Maarja zolang Kingdom Hearts II eraan komt ben ik blij! • Kingdom Hearts II en Final Fantasy XII.. meer heb ik niet nodig deze E3 :)

 • PS2 own@ge, hoelang doe ik er wel niet over om al die titels uit te spelen!! omg

 • YEAH(H) rpg's:D.. en front mission:D:D

 • Ben erg benieuwd!

 • Shit jammer geen DS-spellen, was wel benieuwd naar FF3 en FF:CC DS

 • Kan niet wachten op FF serie! :D

  FFXII is bestu;). het werd ook wel weer eens tijd dat er een FF komt/kwam/zou komen.  voor de psp mogen ze van mij best FFIX remaken;)


 • Jippie!! Nieuwe final fantasy's Eindelijk..

 • @Flameco  Idd, FFIX vind ik de beste FF ooit gemaakt :) Ze mogen dat spel van mij dan ook op de DS uitgeven als ze die gaan remaken :P

 • Weet je hoe cool ff 11 is VET WREED!!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren