1. Week 18

Week 18

Vanaf deze week introduceren we wederom een nieuwe rubriek, met de tijdelijke naam Demotijd. In deze rubriek proberen we elke week twee of drie demo's kort te bespreken om ze daarna te voorzien van een score. De score varieert tussen 1 en 5 sterren, waarbij 1 staat voor slecht en 5 voor uitstekend.

Deze week beginnen we met twee, ietwat oudere, demo's: Pariah en Empire Earth II. Laat ons even weten wat je van deze nieuwe rubriek vindt.

Pariah

Ongeveer twee weken geleden verscheen de multiplayer demo van Pariah. In deze multiplayer demo zijn drie verschillende speeltypes te spelen over een lokaal netwerk of over het internet. FrontLine Assault, Capture the Flag en Team Deathmatch zijn de speeltypes waarvan de laatste twee vrij bekend zijn bij gamers. Bij FrontLine Assault zijn er twee kampen en een kamp wint als alle punten zijn overgenomen.

De drie speelvelden zien er goed uit en werken goed. Soms zijn ze net te klein waardoor het te druk is. Dit is overigens niet echt een groot probleem alleen word je daardoor wel erg vaak neergeschoten. De balans is redelijk in orde alleen lijkt het erop dat de explosieve wapens een klein voordeel hebben ten opzichte van de normale geweren en pistolen.

Wat we wel tegen vonden vallen, is het wapen upgrade-systeem. Het voegt naar ons idee maar weinig toe aan de multiplayer waardoor het lijkt alsof je een normaal schietspel aan het spelen bent. Daarnaast vinden we het jammer dat je geen wapens kunt afpakken van mensen die jij vermoord hebt. Misschien dat het de balans nog wel meer verstoort. Ondanks dat het wapen upgrade-systeem wat tegenvalt, is het toch een redelijke demo. Het overtreft niet de multiplayer van Unreal Tournament of Battlefield, maar slecht zijn deze drie speelvelden van de multiplayer demo ook niet te noemen. Pariah zal het waarschijnlijk meer van de singleplayer moeten hebben en de multiplayer zal waarschijnlijk een leuk extraatje wezen.Download Pariah Demo! (310 MB)Score:

Empire Earth 2
InsideGamer staat deze week in het teken van Empire Earth 2. Enkele weken geleden verschenen zowel de single- als multiplayer demo van het spel. In deze typische RTS-game is het de bedoeling dat je over een tijdspan van zo'n 12.000 jaar beschaving aan een bepaalde factie bijbrengt, om uiteindelijk als overwinnaar uit de strijd te komen. Er zijn namelijk andere kapers op de kust. Het uitbreiden van je rijk gaat namelijk niet zonder slag of stoot. Toch is het de bedoeling een balans te vinden tussen vechten en handelen. Besteed je dat zuurverdiende geld aan nieuwe boogschutters of bouw je die universiteit? Door kennis te vergaren kun je namelijk doorgroeien naar een nieuw tijdperk.

In de demo zijn drie speelbare facties (Koreanen, Amerikanen en Duitsers) aanwezig die je kunt uitproberen. Oefen eerst even tegen de computer in de Skirmish-modus om het daarna online op te nemen tegen menselijke tegenstanders. De demo geeft een goed beeld van wat je te wachten staat, al is er natuurlijk nog veel meer mogelijk met de volledige versie. Toch heb ik me nog een aardig tijdje vermaakt met de demo.

Beide demo's zijn vermakelijk voor even, maar verslavend als Empire Earth 2 is, wil je meer. Oppassen dus, want voor je het weet heb je de complete versie in huis gehaald en ben je enkele tientjes armer. Al is dat volgens onze recensie ook niet echt erg.Download Empire Earth 2 Demo! (177 MB) Score:

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Hele goeie rubriek! top

 • IG word met de dag beter !!!!

 • zeker een goeie rubriek:) wel handig:D

 • Goede rubriek. Maar de demos(Als je daar op mag reageren) zijn bagger. Parhia gaat nog wel maar de andere demo is niks :(  Maar nogmaals: Dit is een goede rubriek en IG wordt idd met de dag beter. Ga zo door…..

 • vette rubriek!

 • @ Viewtiful Joe, is de demo van EE2 op zich niks, of gaat het je puur om dat het spel niet leuk is?  Tnx voor de complimenten. Speciale verzoekjes kunnen altijd geplaatst worden voor volgende weken.

 • Gaaf dan wacht ik voortaan wel op de aantal sterren voordat ik ze download. Downen duurt al zo lang en dan heb je soms ook nog een rot demo.

 • Ja, en sommige mensen hebben te maken met datalimieten, heb ik me laten vertellen.

 • zeer goede rubriek 10/10

 • jup totaly agree super rubriek

 • Nice:)

 • Zeker goed is wel handig om te weten hoe goed de demo is, voordat je em download :)

 • @ Mago,  Bedoel je:  Het is wel goed om te weten hoe hoog de waardering is voor de demo alvorens hem te downloaden,  Of bedoel je: Het is goed om te weten hoe de demo is alvorens het volledige spel te downloaden?  :P J/k • sommige mensen hebben inderdaad te maken met datalimieten, dus het zou fijn zijn als ook de grootte van een demo vermeld wordt.

 • Coole rubriek, houden zo

 • @ Kris; Ik vindt de demo niks idd. Slecht en een C&C kloon. Geef mij maar C&C. Die is veel beter.

 • ik heb ze niet gedownload, maar het is wel handig opzich.

 • ik kan me herrineren dat er al een demo van Pariah uitwas 2 week geleden is dat de zelfde.. lijkt me wel een vet spel

 • Nog zo'n vette rubriek

 • Mijn complimenten..

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren