1. Ubisoft presenteert cijfers vierde kwartaal

Ubisoft presenteert cijfers vierde kwartaal

Ubisoft heeft over het vierde kwartaal van het fiscale jaar (wat loopt van 1 januari tot en met 31 maart) een recordomzet van 278 miljoen dollar gedraaid. Deze omzet is vooral te danken aan spellen als Splinter Cell: Chaos Theory en Brothers in Arms: Road to Hill 30. Chaos Theory werd wereldwijd 2,5 miljoen keer verkocht en nieuwkomer Brothers in Arms 1,7 miljoen keer. Daarnaast zorgden de Dual Screen titels Asphalt Urban GT en Rayman voor een gezamenlijke afzet van 740.000 exemplaren.

De totale omzet over het fiscale jaar 2004/2005 wordt in juni officieel gepresenteerd, maar volgens woordvoerders komt het neer op een omzet van 676 miljoen dollar. Dit is een stijging van acht procent in vergelijking met het jaar daarvoor.

Het Franse concern ziet de toekomst zonnig tegemoet. Binnen de aankomende maanden zullen er 600 nieuwe medewerkers worden aangenomen om zo de productie te kunnen verhogen. Die productie vertaalt zich in onder andere zeven nieuwe Dual Screen, vijf PlayStation Portable en vier Xbox 360 titels. Daarnaast zullen ook nog een heleboel spellen op de huidige generatie spelcomputers verschijnen. Verder verwacht ze over de eerste twee kwartalen van het financiële jaar 2005/2006 een omzet van 195 miljoen dollar te halen, wat neerkomt op een stijging van meer dan twintig procent vergeleken met dezelfde periode van het vorige jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Go ubi, Go ubi

 • Er worden zeshonderd nieuwe mensen aangenomen? Dat stevent af op een herzenloze massaproductie als… GoldenEye Rogue Agent…  Waar ik mee bedoel te zeggen: als je ineens zoveel nieuwe mensen aanneemt, kunnen de oudere werknemers hun touch met het bedrijf verliezen of is de kans groot dat er geen teamwork of gevoel van saamhorigheid meer is binnen het bedrijf, wat direct zal uitstralen op de ziel van het spel. Mark my words: Rainbow Six Lockdown wordt het eerste bewijsstuk. Dat wordt een goed spel maar te weinig vernieuwend en geheel zonder passie gemaakt.

 • Het wordt pas echt interessant als de winst bekend is :).

 • ubisoft veel geld

 • @ dsRULES ja idd, zijn niet echt goede games :( maar ze hebben er wel veel aan verdient :)  en wat lupus zegt, kan wel kloppen, maar aan de andere kant blijven (denk ik) de huidige teams of zo wel bestaan omdat ze zelf ook wel weten dat ze dan weer opnieuw moeten beginnen om goed als team te kunnen werken.

 • Van Asphalt Urban GT had ik dit niet verwacht. Maar Rayman DS heeft het inderdaad heel goed gedaan ookal is het een port.  De mensen kochten ook Rayman DS, omdat SuperMario64DS bij de meeste winkels waren uitverkocht.  Tenminste hier bij mij was SuperMario64DS bijna overal uitverkocht.


 • Netjes hoor, kunnen ze daarna weer eens van die floppers maken. :P

 • lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren