1. Aan- uitknop

Aan- uitknop

Het is meer dan een half jaar geleden dat ik hier was. Maar ik dacht laat ik toch nog maar een keer wat van mij laten horen. Ik weet dat er mensen zijn die mij niet serieus nemen, maar het zij zo. Ik wil deze log schrijven omdat ik een probleem/vraag heb. Aangezien ik niet weet waar ik anders moet zijn, doe ik het hier.

Mijn kleinzoon zegt overigens dat mijn probleem niet te verhelpen is. Maar ik denk dat hij mij in de zeik zit te nemen, vandaar mijn vraag hier. Hij leest dit overigens ook dus ik hoop dat jullie kunnen mijn vraag kunnen beantwoorden en sterker nog: Dat jullie mijn probleem kunnen oplossen.

Ik ben gamen begonnen uit verveling. Ik heb geen zin de gehele dag met allemaal oude wijven te zitten bingo-en vandaar. Mijn kleinzoon vond het altijd leuk met mij een beetje te gamen en ik vond dat ook leuk. Hij is mijn favoriete kleinzoon, maar dat weet hij wel. Aangezien hij een nieuwe ps3 had gekocht kreeg ik zijn oude. Die van hem was dun en die van mij dik. Dat snapte ik overigens al niet, maar hij bezwoer dat het hetzelfde apparaat was.

Thuis begon ik dus te spelen met de games welke hij zo nu en dan voor mij meenam. Ik vind met name games leuk met een verhaal. Moet wel in het Nederlands zijn overigens. Daarnaast vind ik autorijden en vechten ook leuk, maar dat terzijde.

Het gebeurde echter al snel dat mijn ps3 rare meldingen gaf als ik hem wilde aanzetten. Meldingen van ‘niet goed afgesloten’ en dergelijke. Daarnaast is het zeker tien keer gebeurd dat ie het helemaal niet meer deed! Ik kreeg dan een melding dat er iets beschadigd was. Ik begreep erg geen bal van, want ik laat hem altijd staan en ben er erg zuinig op.

Mijn kleinzoon kon dit maken door hem uit elkaar te halen en dat blokje aan zijn laptop te ‘koppelen’ en er wat mee te doen. Vraag me niet wat alstublieft. Daarna werkte het weer alleen was ik wel alles kwijt. Kon ik weer opnieuw beginnen met alle games. Dat kon niet anders zijn hij. Word ik nu oud dat ik dit niet begrijp of is het simpelweg een slecht apparaat? Dat is toch klote?.

Hij zei dat het kwam omdat ik de ps3 iedere keer uitzet. Dit geloof ik echter niet, want het is toch normaal dat ik hem uitzet? Ik kan hem toch niet aan laten staan de gehele dag? Wie betaalt de rekening? Juist ja. Opa natuurlijk. Daar heb ik alleen geen zin in. Wat ik ook niet snapte was dat men die uit- en aanknop aan de achterkant heeft gemaakt. Is dat handig of zo? Wie maakt er nu een aan-knop aan de achterkant? De aan-knop van de televisie, radio, koffieapparaat zit toch ook niet verscholen aan de achterkant? Ik dacht dat die jappen zo vooruitstrevend waren. Niet dus.

In ieder geval dit geintje met het uit elkaar halen is zeker zes keer gebeurd. Ik heb het niet bijgehouden. Het werd zelfs erger: Hij ging daadwerkelijk helemaal kapot. Mijn kleinzoon zei dat ik een nieuwe moest kopen. Klote, maar drie weken geleden heb ik het toch maar gedaan. Ook een kleine net zoals hij heeft.

Het wordt echter nog onbegrijpelijker, want volgens mijn kleinzoon heeft mijn nieuwe ps3 geen aan- en uitknop meer!!?? Ik kan dit niet geloven. Echter ik heb dat ding helemaal bekeken en ik kan die klote knop nergens vinden. Ik kan hem dus niet uitzetten. Ja, met die knop aan de voorkant, maar dan blijft ie wel aanstaan. Op de slaapstand, zo begrijp ik van hem. Snap ik ook al niet. Ik wil daar ook niets mee te maken hebben. Dat ding wil ik gewoon uitzetten. Nu doe ik iedere keer de stekker er uit. Volgens mijn kleinzoon is dat echter heel erg slecht en is het een kwestie van tijd dat deze ook weer snel kapot gaat.

Is dat waar?

Alstublieft, wie kan mij helpen?

Dit artikel delen

Over de auteur