1. Messi onterecht gekroond tot wereldvoetballer 2010

Messi onterecht gekroond tot wereldvoetballer 2010

Lionel Messi is verkozen tot wereldvoetballer van het jaar 2010 en laat daarmee zijn teamgenoten Xavi en Iniesta achter zich. Dit verschrikkelijke nieuws las ik op nu.nl en ik viel bijna van mijn stoel van verbazing. Het was natuurlijk al een grote schande dat Wesley Sneijder niet genomineerd was, want die had echt een topjaar achter de rug. Hij pakte alle prijzen die er maar met een Italiaanse club te winnen zijn. Inter, de club waar Sneijder voor speelt, won namelijk de landstitel en de nationale beker. Daarnaast won het ook nog eens de Champions League en de wereldtitel voor clubs, iets wat Barcelona bij lange na niet lukte afgelopen seizoen. En Messi maakte deel uit van dat teleurstellende Barcelona, hoezo wordt hier niet naar gekeken? Als hij werkelijk zo top is, zorgt hij er toch voor dat het team naar grote hoogtes stijgt? En dan werden er nota bene drie Barcelona-spelers genomineerd, maar die andere twee waren tenminste meer terecht, want die waren de drijfveer van Spanje dat uiteindelijk wereldkampioen werd.

Die kleine rottige dwerg van een Messi dat zo’n enorme balvirtuoos hoort te zijn, bakte er geen reet van met Argentinië op het WK. In het begin leek het nog wel ergens op, maar toen ze een tegenstander van formaat tegenkwamen, Duitsland, werd er geen spaan van ze heel gelaten. Argentinië kreeg met 4-0 klop en Maradonna werd ontslagen als bondscoach. Ik had de nominatie beter kunnen begrijpen als Messi zelf wel een goed toernooi had gedraaid, maar dit was ook alles behalve het geval. Hij was het toonbeeld van het falende Argentinië, want hoe goed hij speelde voor Barcelona, zo slecht speelde hij voor Argentinië. Natuurlijk is het niet makkelijk om te presteren in een stroef draaiend team, maar dat mag geen excuus zijn voor zo’n topspeler. Hij kreeg de bal misschien minder goed aangespeeld, maar als er een pass aankwam deed hij er ook niks mee. Dit was anders voor zijn teamgenoten; Xavi en Iniesta. Zij speelde zowel voor Barcelona als voor Spanje goed en dit resulteerde in de eindoverwinning op het WK. Dan ga ik me toch afvragen, waarom Messi dit allemaal verdiend. Naast de landstitel en beker met Barcelona was het een mager jaar voor hem. Sneijder won veel meer, draaide een fantastisch seizoen en kwam met Nederland tot de finale van het WK. Dit vind ik toch een iets betere prestatie en iedereen is het er mee eens dat Sneijder zowel bij Inter als het Nederlands Elftal een dragende kracht is. Zonder Sneijder had zowel Inter als het Nederlands Elftal een belangrijke schakel gemist en had de prestatie waarschijnlijk een stuk minder geweest.

De twee grootste falers van het WK zoeken steun bij elkaar

Het komt er eigenlijk op neer dat Messi het niet verdiend om wereldvoetballer van het jaar genoemd te worden. Hij verwachtte de prijs ook niet gaf hij zelf toe. En daar ben ik het helemaal mee eens. Tot nu toe werden de spelers gekozen die het meeste behaald hadden dat jaar en dat is Messi absoluut niet. Sneijder had genomineerd moeten worden en met de eindoverwinning aan de haal moeten gaan. Ook voor Iniesta en Xavi geldt dat zij geen wereldvoetballer van het jaar zijn. Het winnen van het WK weegt voor mij niet op tegen het winnen van alle prijzen die je met een club kan winnen. Nederland kwam daarnaast ook tot de finale en kende een moeilijkere weg ernaar toe. Spanje werd gematst met een makkelijke poule, waarin ze geeneens geweldig presteerde. Pas later in het toernooi kwamen ze een beetje op gang. Ik ben benieuwd wat er met Spanje had gebeurd als ze in de poule des doods terecht waren gekomen. Ik denk een directe uitschakeling.

Iedereen die op Messi stemde heeft niet goed nagedacht en beschikt over een minimale hoeveelheid hersenen. Dat zulke domme mensen op de wereld bestaan, doet me toch afvragen hoelang wij als mensheid nog te gaan hebben. Er is maar één wereldvoetballer van het jaar 2010 en dat is onze eigen Wesley Sneijder!

Dit artikel delen

Over de auteur